Újszölött babát mivel fürdetettek?
3 hónapos koráig (minimum) csak a gyógyszertári fürdetővel.A gyerekorvos felírja.
Lehet kapni sokféle kozmetikumot ami elvileg újszülött kortól van (Pl Johnson's, Gabi Weleda stb)de én mégsem javasolnám, mert ilyenkor az ő bőrük még nagyon-nagyon érzékeny.
3 hós korától fokozatosan válthatsz boltifürdetőe.
10,5 hós kiscsaj anyuja
Babé sensitive fürdetővel.
A gyógyszertári fürdetőtől atópiás lett a bőre. Állítólag ez nagyon ritka, de nálunk ez van.
3800 ft volt ez a fürdető, de teljesen rendbe jött a 6 hetes babám bőre tőle.
Nem mondott butaságot a kérdező, ugyanis nekünk a gyerekorvos mondta, hogy ugyan az van a gyógyszertári 100%-os olajban, mint a bolti napraforgó olajban.
Viszont azt is mondta, hogy szükségtelen olajozni a baba bőrét főleg az első hónapban, mert még bőrlégzésük van a babáknak, plusz nem lélegzik a bőr. Ezt akkor találták ki, mikor babaszappannal mosdatták régen a kicsiket. Ma már idejét múlta.
Az első 4 hétben olajoztam a bőrét és fürdetőkrémmel mosdattam, borzasztó atópiás lett plusz kiütéses, akkor hagytuk el az olajat és a gyógyszertári fürdetőt leváltottuk a Babé fürdetőre, gyönyörűen rendbe jött a bőre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!