Mit es mivel kap enni az a baba a korhazban, amelyik csaszarral szultetett es a teje nem indult meg be az anyucijanak?
Mert allitolag nem indul be meg az elotej sem egyes anyukaknal rogton a szules utan.
Tejport, cukros vizet, mas anya tejét vagy mit es kiskanallal vagy cumisuvegbol?
En termeszetesen szultem, de erre mar reg kivancsi vagyok.
En azt hiszem hogy az en babamnak annak idejen adtak valamit, mert nem lehetett volna maskepp olyan nyugis es jollakott egy ejszaka utan. Amikor hozzam hoztak szinte mindig aludt, igy persze hiaba meregettek hogy mennyit szopott.
Vizet (cukrosat). Aztán egy napot átüvöltött, köv. nap meg egész nap aludt. Nem lehetett felébreszteni!
Sírtam nagyon. Akkor estefelé jött egy csecsemős, megkérdezte, hogy kértem-e tápszert. Néztem rá hülyén.
Aztán kaptunk tápszert.
Nálunk így volt tavaly.
1. vagyok
Elfelejtettem írni, hogy cumisüvegből. Valami őskoriból. Ömlik belőle a cucc.
Amúgy ránk is tojtak jó nagyot, végső esetben adnak csak tápot.
Az én lányomat már nem lehetett felébreszteni. Semmivel. Pedig a csecsemős már vízzel spriccelte!
Állítólag azért aludt, mert előző nap üvöltött, de nem kapott enni (nem volt mit adjak). Másnap úgy döntött, hogy inkább alszik, mert úgy nem érzi az éhséget. Valószínű, hogy éhen is halt volna, ha rajta múlik! Az első adag tápszert álmában kapta, miután jóllakott, felébredt, és onnantól kezdve ébren volt, úgy, mint más babák.
Leírhatatlan, hogy mit éltem át!
Éjszakánként, míg mások aludtak, én a szoptatós szobában próbáltam fejni a semmit! :(
Más lehetőséget nem ajánlottak fel, csak a tápszert, de én ennek is örültem!
Utolsónak: biztos, hogy az éhség miatt sírt? Az előtej ugyan nagyon kevés, de sokkal töményebb, mint az érett tej. És az újszülöttek általában megelégszenek azzal a kevés mennyiséggel, amit ki tudnak szopizni. Persze ez attól is függ, mikor indul be a tej, mennyire étkes a baba stb.
Nálunk is adhattak valamit a babáknak, de nem tudom, mit. Azt viszont igen, hogy kifejezett főorvosi utasítás ellenére nem pohárból, hanem üvegből. Ezt anno tudatlan anyukaként nem kérdőjeleztem meg, mára viszont elég sajnálatosnak tartom. De legalább a lefejt és bevitt tejjel pótoltak éjszakánként, miután már beindult. (Itt "fél" rooming-in van, este 9 és reggel 8 között benn vannak a babák.)
nálunk itt-ott cukros vizet adtak az elso 1-2 nap, fecskendovel a szájába.
a tobbi nap kikonyorogtem a tápszert, 1-2 etetésre legalább, mert csak sírt a baba állandoan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!