Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor kell fejni, vagy...

Most akkor kell fejni, vagy nem annak aki szoptatni akar?

Figyelt kérdés
Van aki azt mondja fejjek, van aki azt, hogy felesleges, mert csak túl sok tejem lesz. Nincs olyan sok tejem, hogy sokat lefejjek szopi után, inkább csak reggel. Most akkor mit csináljak?

2014. febr. 24. 23:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Amit a baba bennt hagy azt fejd le,mert ha többször bennt marad becsomósodik,és nem tud kijönni.HA csak az egyiken szopizik,a màsikat lefejheted,de nem muszàj,(èrzed is,ja kell)viszont ha nem fejted le,akkor a következö szopinàl arra tedd a picit.Amit lefejtèl,mèlyhütöbe tedd be.Jól jöm,ha màr nem lesz.Vagy bele lehet tenni a kajàjàba is,ha màr màst is eszik.Vagy a hütöbe is elàll 3 napot.
2014. febr. 25. 00:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is hallottam mindenfélét, vagyis azt mondták legtöbben, hogy fejjek, de nekem nem hagy bent semmit a baba, ha fejsz nőni fog a mennyiség, ha ez a célod, vagy vésztartalék képzés, akkor fejj, ha nem, és nem feszül a melled, akkor felesleges.
2014. febr. 25. 02:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Nehéz, mert ördögi kör, érezni kell, de az fontos, hogy ha fejsz, ne azt add a következő szopinál, mert akkor még kevesebbet fog szopni és még többet kellene fejni. És alapból igaz, hogy fejni nem tudsz úgy, ahogy a baba szopizik, tehát jobb, ha ő csinálja.
2014. febr. 25. 05:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint fejni kezdődő mellgyulladás ellen vagy tejszaporítás, tartalékképzés céljára érdemes. A legkényelmesebb verzió, ha egyikre sincs szükség és így a fejésre sem.
2014. febr. 25. 08:00
 5/10 anonim ***** válasza:
én nem fejtem (nekem nem tanácsolták, hogy kialakuljon a kereslet-kínálat), és 15 hónaposan csak azért hagytuk abba, mert jött a tesó, és elapadt. szóval ha nem fejsz, akkor is lehet elegendő!
2014. febr. 25. 08:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Én se fejtem és 21 hónapos koráig szoptattam. (pedig kis mellű vagyok 75/B). Akkor fejtem egy picikét, mikor nagyon bekeményedett és a kicsi sem akart szopizni, akkor egy kicsit segítettem magamon, de ennyi. Tényleg csak akkor fejjél, ha több tejet akarsz.
2014. febr. 25. 08:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Én fejek, mert több tejet akartam, mint amennyit megeszik. Engem ez nyugtat meg. Reggel és este fejek 1-1 kört, cumisüvegből apukája adja neki, alkalmanként. Tetszik nekik, kötődést alakít ki közöttük is, és én is nyerek pár óra szabadidőt. Nekünk ez bevált. Éjszaka sem kötelező nekem felkelnem, tudok aludni is. Nem fejtem minden szopi után, csak így, reggel-este, így nem túlzottan sok, de kb. 2-3 étkezésnyi tej mindig pluszban megmarad. Vészhelyzetre egy keveset le is fagyasztottam, de nem sokat, mert litereknek nincs értelme, hogy ott álljanak, úgysem fog elfogyni :)
2014. febr. 25. 08:46
 8/10 anonim ***** válasza:
ha szaporítás céljából akarsz akkor nem kell fejnek.naponta plusz 3x rakd mellre a kicsit.ő a legjobb tejszaporító.viszont ha nagyon tele vagy és feszül,az elejéből fejj le picit hogy tudjon rendesen szopizni
2014. febr. 25. 08:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, sok hasznos választ kaptam.
2014. febr. 25. 08:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne ahhoz aki szokott fejni reggel és este. Reggel mindkét mellből szoktál, vagy csak abból amelyikből szoptatál? Este van még mit fejned? Nekem az a problémám, hogy este már úgy érzem nem elég. Igy is erőltessem a fejést este, hogy több legyen?
2014. febr. 25. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!