Vannak olyan anyukák, akik szoptatnak és "jó alvó" a babájuk?
a fiam este 9-kor alszik, és kb. 4-kor ébred először, akkor eszik, visszaalszik, és 8 körül ébred.
Ez már a születése óta így van, mi nem csináltunk semmit. Szerencsénk volt :)
3 hónapos.
babám 9 hós most, kb. egy másfél hónapja már nem ébred éjjel, csak egyszer már. csak szoptatok, kicsit kóstolunk ezt azt, nem váltottam ki étkezést. most állt meg a vágtató hízásban és növésben, kb. 9,5 kiló 1 hónapja, de valószínű csak lemozogja amit eszik :)
szóval eddig úgy aludt, este héttől reggel hétig, közben ébredt enni 11kor 3kor 6kor, most elalszik 7 és 9 között valamikor (kis eleven, ficegni akar, illetve ebben a korbán már ébren tudják magukat tartani álmosság ellenére is) szóval elalszik 7/9kor talán felébred 10/11 között, és már csak éjjel egyszer, de valószínű csak mert meleg van nálunk, várom már hogy lehessen szellőztetni, na mind1, szóval aztán csak reggel ébredünk együtt :)
nem az anyatej, vagy a tápszer határozza meg, hanem inkább a gyerek étvágya, típusa, alvása.
én imádom az anyaságot!!! 9 hónapos a babám, első 3 hónapban le se szállt a cicimről, kb. 4 hétig amúgy is 3 óránként jelzett a telefonom, hogy etessem. (éjjel is, nagyon durva, kemény próbálja ki valaki ezt csak két napig csinálni :) :) (túl kis súlyú volt, sárga, aluszékony, egyszer bekómázott, ezért kellett így csinálni)
szóval én imádtam ébredni, odahúzni magamhoz, szoptatni, és még most is imádom. felőlem 2 óránként is kelhet, imádom, ahogy eszik :) :)
kit érdekel, hogy jól alszik e. a világ legjobb dolga szoptatni a kis pocakszökevényt :)
ja, és a titok, együtt kell aludni a babával. akkor se a baba se a mama nem ébred fel igazán éjjel az evésre!
aki tápszerez, az éjszaka melegíthet cumit, és nem is tud együtt aludni a babájával, mindig figyelni kell, legyen nála étel, ha valahová elmegy. én meg csak a "csecst" viszem, és bárhol megetetem a babót (etettem utcán is, kendő mögé bújva, ruhabolti próbafülkében, kocsiban, stb...) szóval kényelmesebb, és imádni való dolog :) :) kit érdekel ezek után, hogy éjjel eszik? az is jó :)
Én két gyerekkel és 5 évnyi szoptatással azt látom, hogy az alvás körüli mizéria (is) elsősorban az anyukáknak probléma, nem annyira a gyerekeknek. :) Persze ha mi is kifáradunk közben vagy a gyerek általános állapota is romlik a kialvatlanság miatt, az ellen tenni kell, de a gyerekek kaotikus alvása teljesen normális. Szerintem minél többet foglalkozunk azzal, hogy hogyan mikor miért (nem) alszik a gyerek stb., annál jobban gerjed a feszültség - de ha ellazulunk és természetesnek vesszük az adott helyzetet (akkor is, ha épp fárasztó), sokkal könnyebb elviselni.
Nekem a lányom alszik kiegyensúlyozottabban, pedig ő is 11 hós koráig kelt. Csak ő mindig azonos időkben, így könnyen rászoktam a ritmusára. Aztán sokáig rendben volt, de amióta az öccse megszületett, azóta sokszor átjárkál hozzánk. Mondjuk ez minket nem zavar, ő is velünk aludt 2 évig, meg most a kicsi is még.
A fiam babaként eléggé változóan aludt, bár valamilyen ritmusa neki is volt, csak az időtartamok voltak kuszák. Most 21 hónapos, nappal az elmúlt 3-4 hónapban már kiszámíthatóan alszik. Éjjel egészen 1 hónappal ezelőttig rendszeresen kelt, aztán volt pár hét szünet, amikor azt hittem, megnőttünk az átalváshoz.. hát lehet, hogy nem. :) Még nem néztem, de lehet, hogy megint foga jön. Szóval ő érzékenyebb az alvás szempontjából, de nem bánom, ami neki jó, az nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!