Ismertek olyan nőket, akik azért nem szoptatnak, mert túl
sok lemondással jár?
Figyelt kérdés
Egy fórumon írta egy anyuka:
"Majd te is rájössz idővel, hogy mennyire pocsék dolog a szoptatás. Nem ehetsz jóformán semmit. Elfelejtheted a hüvelyes zöldségeket, meg a k betűvel kezdődőeket(de a brokkoli, paradicsom, gomba, hagyma, fokhagyma, paprika is hasonló). Még egy jó húslevest sem ehetsz, ha esetleg beledobtak egy karalábét. Nem ehetsz dióféléket, sem tojást vagy tejtermékeket. Az apró magvas gyümölcsök, a citrusfélék is felejtősek. Alkohol vagy koffein szintén tabu. Fűszereset nem ehetsz, sem zsírosat, vagy cukrosat.
Jóformán nem ehetsz semmit, ami engem az első gyereknél nagyon megviselt. Most fontosabbnak tartom, hogy a gyerekemnek boldog anyja legyen, még ha tápszert is kell ennie."
Igen, barátnőm már 4 hónapos terhesen kijelentette, hogy nem fog szoptatni.
2013. dec. 27. 12:37
2/13 anonim válasza:
Igen, ismerek ilyen nőt sajnos, aki még amellett, hogy szerintem hülyeséget csinál, engem mond el mindennek, mert szoptatok...
2013. dec. 27. 12:42
3/13 anonim válasza:
Van benne igazsag, amit ir, de szerintem egy normalis anyanak sokkal fontosabb a babaja egeszsege, mint a sajat "boldogsaga"....... ez meg egy hulyeseg, szamtalan olyan etel van, amit nyugodtan lehet enni, mindenre van megoldas, csak meg kell talani....
2013. dec. 27. 12:43
4/13 anonim válasza:
A kerdesre valaszolva pedig, szerencsere meg nem talalkoztam ilyen novel.
3as
2013. dec. 27. 12:49
5/13 anonim válasza:
Hülyeség ennyire szigorúan diétázni! Ez a védőnő hibája. Enni kell mindent (alkohol és koffein kivételével), és ha valami problémát okoz, akkor azt elhagyni.
2013. dec. 27. 12:56
6/13 anonim válasza:
Én is csak lesek, hogy miről beszél, a K betűsöket kerülöm (nem kizárom, kerülöm), és a tejterméket csak napi 1x eszem, picikét. Ezen kívül mindent ugyanúgy teszek, mint korábban és senkinek semmi baja. Ha ez a diétázás megy vlaki agyára, hagyja abba, jó eséllyel nem lesz baj belőle. Ha megjelenik érzékenység, akkor meg lehet korrigálni. Engem az állandó cicin lógás jobban zavar, hogy nem tudok előre számolni, mert most megint felborult a napirend a növekedési ugrás miatt. Ha valami, akkor ez ki tud borítani a szoptatás alatt. Sosem jutok egyről a kettőre, mert mindig készenlétben kell állni.
2013. dec. 27. 12:59
7/13 anonim válasza:
Hát én ha ettem ezeket, ha nem, hasfájós volt a fiam. Tehát inkább ettem ilyeneket, bár csak módjával. Azért a töltött káposztát hanyagoltam. Sőt, még vörösbort is ittam, napi 1 dl-t, orvosi tanácsra. :-)
Bár azért visszakérdeztem volna az anyukától, hogy attól lesz boldog, hogy bármit ehet és ihat, vagy attól hogy a lehető legjobb táplálékot adja meg a gyerekének? Hm! Érdekes!
2013. dec. 27. 13:36
8/13 anonim válasza:
nem ismerek ilyet, de ha számára ez ennyi vesződséggel jár és rosszul érzi magát tőle, akkor ne szoptasson. Sokkal jobban jár a gyerek is, ha jókedvű az anyukája.
2013. dec. 27. 14:04
9/13 anonim válasza:
Én ismerek, de ő kanadai, szóval ő ott annyira nem lóg ki a sorból. Azért nem szoptatott (soha), mert féltette a mellét, minél hamarabb el akarta kezdeni az edzést, és persze könnyebben tudott társasági életet élni (ebben segítségére volt egy dada is). Férjének se volt kifogása, hisz ők is tápszeresek voltak, mégis felnőttek.
2013. dec. 27. 14:24
10/13 anonim válasza:
Nem ismerek a baráti körben senki ilyet. Barátnőm 3 hét után tápihoz nyúlt, mert nem volt teje, a kicsi nem szopott, elfáradt, 10 perc után bealudt, rá 20 percre ordítva ébredt a baba. Ezáltal nem tudott beindulni a tej, nem kínlódott vele, ahogy ő fogalmazott, inkább tápszerhez nyúlt. Én nem bántottam érte, de nem értettem meg. Tudtam mit érez, mert én is megszenvedtem a szoptatással, mert a kórházba cumizavaros lett, 1 héten keresztül fejtem a tejet, először ciciztettem, gyötörtem a babámat, hogy szívja. Majd amikor már véglegesen nem szívta, akkor jött a cumisüveg, szívott egy párat, megint cici és így tovább. 1 hétig nem álltam másból mint szinte egész napos szoptatásból. Úgyhogy teljes mértékben megértettem barátnőmet. De én küzdöttem és megérte. Hiszen 1 hét után elfelejtettük a cumisüveget, és 26 hónapos koráig szoptattam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!