Igaz az, hogy a vékony nők könnyebben szoptatnak?
nem értem mi az összefüggés..
én már láttam nehezen szoptatni vékonyat is kövért is.
én átlagos vagyok,és könnyen szoptattam
Totál semmi összefüggés nincs. A barátnőmnek alig van melle, még egy tinis top is kár rá, mégis lazán lekörözött engem, az óriási 75B-s melleimmel. :)
Igyál, pihenj, aludj, amikor csak tudsz, egyél jót, szoptass rendszeresen (éjszaka is, nem kell örülni,ha már egyhónaposan végigalussza az éjszakát, felvesz, szoptat, alszik tovább). A többi meg genetika.
De van bizony nem is kevés össze függés.
A mell mérete nagyban befolyásolja a szoptatást.
Minden egészséges nönek kb ugyan annyi tej fér el a melleiben. Ez legyen kicsi vagy nagy. Ezek elég hátul vannak.
A mell többi része kicsit izom és nagyrészben zsír.
Minél nagyobb egy cici annál nehezebben jön ki a tej belöle. Egy aprócska cicjü nönél a tej egyszerüen a nagyon pici zsírréteg között elfolyik, míg a nagy mellnél bizony át kell folynia az egész mellen.
Ezt pedig a babának ki is kell szívnia. A tejnek sokkal de sokkal nagyobb utat kell megtennie mint egy kicsi cicijü nönél. A hátsó tejrészt már a baba szinte ki sem tudja szívni, így mivel az bent marad a cici kevesebbet vagy nagyon keveset termel csak.
Nekem 80F-s méretem van. vagy is nem vagyok kövér de a melleim igen nagyon.
Elsö lányomnál sem tudtam szoptatni, de akkor azt gondoltam nem tettem meg mindent. Na de a másodiknál mindent megtettem. Kegyetlen volt.
3 hós koráig úgy tudtam fentartani a tejet, ha minden szopi után kifejtem egy jó nagy adagot még. A babám rengeteget szopizott nem volt lusta, de a védönö és a szoptatási tanácsadó is megmondta, hogy ekkora mellböl nagyon nehezen tudja a baba kiszívni. Aztán 3 hós korában a fejést feladtam, már nem bírtam. 2 hét alatt szinte telejsen elapadt a tejem.
Semmi összefüggés.
A tejmirigyek nem súlyfüggőek :)
Még a nagyobb mell sem garancia, nekem elég nagy van C-D kosárméret, mégis kínlódtunk, pótlás is kellett, pedig nagyon akartam a szoptatást, lehet hogy ez is volt a gond, görcsöltem rajta, hogy tudjam szoptatni sokáig. Sógornőm...hát nem akarom bántani, de talán A lehetett a kosármérete a terhessége előtt, másig könnyedén boldogul, telerakta a fagyasztót...
Nővérem pedig...hát...az a tipikus tejcsárda típus, neki is volt teje bőven, el is adott belőle....bár szerintem neki a súlyfeleslege miatt olyan nagyok a mellei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!