Igaz az, hogy a vékony nők könnyebben szoptatnak?
Valami összefüggés van, legalábbis a mellmérettel. Minél nagyobb a mell, annál problémásabb a mellre helyezés, ugyanis a baba nem tudja rendesen bevenni a mellbimbó udvart. Egy telt, gömbölyű mellnél ugyanis sokkal nagyobbra kell nyitni a babának a száját, mint a kicsi, hegyes mellek esetében. Tudom, mert én emiatt szenvedek most. A nagy mellek amiatt is hátrányosak, hogy a tejcsatornák sokkal hosszabbak (hiszen a hónaljból indulnak), és ezért nehezebben ürül a tej.
Én sok nőt láttam a koraszülött osztályon tejet fejni. A legkisebb mellűek fejték a legtöbbet és a legkönnyebben!
Hát ez a felmérés itt úgysem lesz reprezentatív :)
Nővérem F kosaras volt már a terhessége előtt is, mellé kissé telt is. Viszont mindkét gyerek mellett igen tekintélyes tejmennyiséget el is tudott adni. Mindig arra panaszkodott, hogy a melltartóbetétek semmit nem érnek neki, mert kb 2 perc alatt átáznak. Szilikon tejgyűjtő kagylót kellett a melltartójába tennie, ha ki akart mozdulni otthonról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!