Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Erős tejleadó reflex! Mit...

Erős tejleadó reflex! Mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
NAgyon erős a tejleadó reflexem, a kislányom már alig tud enni, szinte fuldoklik:-( Az sem segít ha fejek szoptatás előtt mert amikor már szinte alig van benne akkor is ömlik. Már próbálkoztunk mindenféle pózzal, sehogy sem megy... Ötletek? Már nagyon kétségbe vagyok esve annyira sajnálom a lányom:-(((
2014. jan. 27. 11:45
1 2 3
 11/24 xStefix ***** válasza:

Dehogy vagy selejt, nem olyan ritka dolog ez. ;) Ha sok a tej, az legalább akkora gond tud lenni, mint ha kevés...

De bízzunk a javulásban. :)

2014. jan. 27. 18:35
 12/24 anonim ***** válasza:

nalunk ugyanez volt az elejen. kb 10 het, mire beall a melled a kereslet-kinalatra, nekem azota jo. olyan nincs, h ures cici, mert a legtobb anyatej akkor termelodik, amikor szopik a baba, a stimulalas hatasara termelodik a hormon, ami ezert felelos. egy szopizas alatt tobbszor is kivaltodik a tejado reflex. ezek miatt van az, h a szopi vegen is erosen jon neked.

nekunk a fekve szoptatas valt be, mert akkor kozben azt, amit nem tudott lenyelni kifolyatta a szajabol, masreszt nem jott annyira erosen.

2 honapos korara elmulik majd ez, masreszt a picid is ugyesebb lesz.

majdnem 12 hetes kislany anyukaja :)

2014. jan. 28. 14:21
 13/24 A kérdező kommentje:
Hat kinlodunk...bar kicsit jobb volt mint tegnap. Eddig is nagyreszt fekve szoptattam de olyan eros vakumot csinsl a baba, h nem tud kifolyni a felesleg kozben:-(
2014. jan. 28. 16:14
 14/24 xStefix ***** válasza:

Minél többet szopik a baba egyhuzamban, annál kevesebb tej termelődik meg egyszerre a mellben és így a tejleadó reflex is valamelyest gyengülni szokott. Ezért írtam, amit.

Persze az első időkben ez nem mindig így működik, mert a hormonok ilyenkor még plafonon vannak - én is rendesen meglepődtem, amikor az újszülött fiamnál 2 percenként jöttek egymás után a reflexek, mindegy, mennyi ideje volt rajtam... Szóval ilyenkor ez se szentírás, de ahogy telik az idő, általában igaz szokott lenni, hogy minél "üresebb" a mell, annál kevésbé ömlik belőle a tej. (De persze sosem üres teljesen.)

2014. jan. 28. 19:25
 15/24 A kérdező kommentje:
Es mi van akkor ha annyira uvolt a gyerek, h kevesebbet eszik akkor beall arra a kereslet-kinalat, csokken a reflex. Utana megint jobban tud szopizni es tobbet eszik akkor megint felnoveli a mennyiseget akkor kezdodik elorol minden?
2014. jan. 28. 22:06
 16/24 xStefix ***** válasza:

Hát nem ilyen egyszerű a képlet azért. :) Az erős reflexet két dolog szokta leginkább befolyásolni, amik részben együtt fordulnak elő; de idővel mindkettő lecsökken.

A tejleadásért ugye az oxitocin felel, aminek a szintje a szülés után ill. a szoptatás intenzív (kizárólagos) időszakában egy ideig elég magas maradhat - ez okozhat így az újszülöttkorban problémát. Később viszont lassan le szokott csökkenni a szintje, így a tej sem spriccel már annyira... hogy ez kinél mennyi idő, az teljesen egyéni. Én pl. általában azt olvasom, hogy a többségnél valamikor az első félévben el szokott tűnni a tejleadáskor érzett bizsergés, feszülés; nálam ez a nagyomnál 2 éves kor körül történt meg, addig mindig éreztem. Most a kicsinél is van még, bár kevésbé erősen, mint régen.

A másik, hogy minél teltebb a mell, általában annál erősebben jön belőle a tej, és fordítva. A szoptatási időszak elején ugye még hajlamos a testünk folyamatosan többet termelni, mint kellene, ezért ilyenkor ezért is ömölhet jobban, az oxin kívül is. Később viszont beáll a kereslet-kínálat is, ami miatt már inkább csak szopi közben termelődik a tej, nem folyamatosan. Vagyis idővel már - akár épp több a tej, akár épp kevesebb -, nem nagyon szokott nagyon feltelni a cici (lásd üres tejeszacsi), hiszen a termelés ritmusa már megváltozott. Így a feltelés miatti erős spriccelés is el szokott már maradni.

2014. jan. 29. 09:56
 17/24 xStefix ***** válasza:

Ezt tegnap találtam:

[link]

2014. jan. 29. 09:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Kösz az oldalt:-) Épp ma volt itt a védőnő, az ő egyik fiával is ez volt a helyzet...üvölt, nyel, üvölt, nyel...Neki is elmúlt, mint ahogy másnak is. Próbálom hátradőlve szoptatni de így is sokat üvölt szegénykém. Mindegy egyszer csak túl leszünk rajta, próbálok erős lenni. Köszi a sok segítséget!
2014. jan. 29. 11:01
 19/24 anonim válasza:
Fejd bele cumisüvegbe és igya ki onnan a lányod
2014. febr. 16. 20:38
 20/24 xStefix ***** válasza:
Igen, ez a könnyebb megoldás. A nehezebb pedig az, ha a Kérdező megdolgozik a szopiért. Remélhetőleg sikerül is neki. :)
2014. febr. 17. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!