Elképzelhető, hogy a tejleadó reflex lassul, vagyis később indul be, mint korábban? Vagy ez a tejapadás jele?
5 hónaposan már biztosan sokat mocorog, kiváncsi:). Valószínűleg nincs ideje kivárni a leadó reflexet, ezért türelmetlen.
Esetleg próbáld meg kiváltani kézzel a leadót mielőtt mellre teszed.
És igaz, lehet, hogy a fogacskái mozognak már, ami kellemetlen lehet, próbáld ki, hogy kicsit masszírozod az ínyét, ez "elzsibbasztja" és kevésbé lesz lrzlkeny szopi közben.
Igen, én is gondoltam már rá, hogy "előfejek", csak ezzel két gondom van: egyrészt addig is sír a babám, és felébreszti az apukáját is, aki reggel megy dolgozni, másrészt ha akár kézzel, akár géppel fejek, szinte semmi nem jön, nem igazán tudom így kiváltani a reflexet, pedig korábban elég sokat tudtam fejni még két szopi között is. Most meg max. 5-10 milli jön le a mellszívóval.
Azért köszi. Van még valami ötlet?
Amit írtam, az íny masszírozása, illetve ha a fogacskák miatt van a dolog, akkor ugyanez Dentinoxszal. "lezsibbasztja" és talán ha kevésbé fáj, kevésbé lesz türelmetlen.
Illetve, ami még segíthet: próbáld minél előbb mellre tenni, tehát még a "sírós" éhség előtt, amikor már tényleg sehallselát az éhségtől, de már elfogadja a cicit. Alvás közben ezt úgy tudod megcsinálni, hogy már akkor mellre teszed, mikor félálomban van, mocorog, forgolódik, "keres". Akkor még türelmesebb:).
Nekem 2 hónapos volt a babám, amikor leállt, vagy legyengült a tejleadó reflexem. Semmit sem tudott szopni. Ugyanazt csinálta, mint a tiéd. Én találtam egy utalást egy könyvben, amiben azt írták, hogy fejni kell a baba szájába a tejet. Én így "szoptattam" 8 hónapos koráig minden etetésnél az elejétől a végéig. Többet nem tudott önállóan szopni, mert úgy nem jött semmi, pedig az elején jól szopott. A lefejt tejet is szívesen megette először kiskanállal, majd, majd megitta pohárból. 8 hónapos korától sajnos már nem akart szopni, egy darabig tudtam még fejni, azt megitta, de aztán elapadt a tejem.
Próbáld ki te is, biztos neked is sikerül. A cicit teljesen be kell kapnia, mint amikor rendesen szopik, de rögtön el kell kezdeni fejni is, nehogy elveszítse a türelmét. Én ezt féloldalt fekve, könyökölve tudtam csinálni, ülve kényelmetlen volt. A jó kis bőrkeményedés lett a könyökömön, de pár hónap után elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!