Hogyan lehet a leggyorsabban beindítani a tejleadó reflexet?
Kisfiam 3 hónapos, és eddig viszonylag jól elboldogultunk a szoptatással (tanulva az első gyermekemnél szerzett hibáimból) Igény szerint szoptatom, naponta többször fejek is, sok folyadékot iszok és próbálok pihenni is.
A gondjaim nemrég kezdődtek: néha hosszú perceket is kell várni a tejleadó reflex megindulására, tegnap éjszaka pedig 25 perc próbálkozás után sem indult meg. Masszíroztam, meleg vízzel borogattam, a mellszívó stimuláló funkciójával is próbáltam, de semmi.. A baba meg csak ordított, a szívem megszakadt. Az lett a vége, hogy kiolvasztottunk egy zacskót a fagyasztóból, és azt itta meg.
Tudtok valami praktikát ajánlani, amivel a lehető leggyorsabban kiváltható a tejleadó reflex? Nem szeretném, ha átszokna a cumisüvegre. Előre is nagyon köszönöm!
Én már (sajnos) az első perctől kezdve fejésre szorultam. Viszont szerencsére tejem a mai napig van, 6,5 hó-s a baba. CSAK kézzel tudok fejni, mellszívó nekem sem indította be a tejleadó reflexet. Saját magam jöttem rá, hogyan indul be gyorsan: leírom, hátha neked is segít. Fejés előtt én SEMMI mást nem csinálok, csak vagy simán 2 ujjam közé fogva, vagy textilpelussal fogva óvatosan "pödörgetem" a mellbimbót. Ez nem fáj, sőt kb. 10-15 mp alatt már érzem a mell megfeszülését,bizsergést a bimbón és akkor már csöpögni is kezd a tej. Innen már gyorsan ürül a tej. Sőt, ezt fejés közben még 2-3x megismétlem, így ismét kiváltódik és könnyű fejni. Ha már kevesebb a mellben a tej, akkor már masszírozok is hozzá.
Próbáld ki, hátha beválik nálatok is.
Ja, ha a baba sír mellettem, nekem is nehezebben megy a fejés, szerintem a nyugi, a csend is kell hozzá. :)
Mivel már előre rettegsz, hogy nem indul be a tejed, ettől a stresszhelyzettől egyre rosszabb a helyzet. Én a szoptatás mellett fejtem is a tejet más babáknak. Azt vettem észre, hogy sokkal gyorsabban beindul a tej, sőt, egy fejésen belül többször is, ha elterelem a figyelmemet és nem a fejésre koncentrálok. Próbálj meg olvasni, tv-t nézni szoptatás alatt. De úgy (tudom ez nehéz), hogy tényleg arra figyelj.
A másik, amire szintén fejéskor jöttem rá, hogy ha az egyik cicire nem indul be, akkor átraktam a másikra. Még akkor is, ha nem azt a cicit akartam fejni. Ha váltottam, könnyebben beindult a reflex, amikor meg már éreztem, hogy ok., akkor gyorsan visszatettem a másikra. Próbálj meg mellet váltani, hátha arra jobban beindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!