Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet a leggyorsabban...

Hogyan lehet a leggyorsabban beindítani a tejleadó reflexet?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónapos, és eddig viszonylag jól elboldogultunk a szoptatással (tanulva az első gyermekemnél szerzett hibáimból) Igény szerint szoptatom, naponta többször fejek is, sok folyadékot iszok és próbálok pihenni is.

A gondjaim nemrég kezdődtek: néha hosszú perceket is kell várni a tejleadó reflex megindulására, tegnap éjszaka pedig 25 perc próbálkozás után sem indult meg. Masszíroztam, meleg vízzel borogattam, a mellszívó stimuláló funkciójával is próbáltam, de semmi.. A baba meg csak ordított, a szívem megszakadt. Az lett a vége, hogy kiolvasztottunk egy zacskót a fagyasztóból, és azt itta meg.

Tudtok valami praktikát ajánlani, amivel a lehető leggyorsabban kiváltható a tejleadó reflex? Nem szeretném, ha átszokna a cumisüvegre. Előre is nagyon köszönöm!

2013. nov. 28. 07:12
 1/6 anonim ***** válasza:
A baba közelsége. Ne erőltetsd hagyd hogy cummogja. Légy bizakodo, estére lecsökken normális ha kicsit tovább tart.
2013. nov. 28. 07:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Én hagynám, csak Ő nagyon türelmetlen, és hiába próbálok nyugodt maradni, sírni tudnék, ha látom, hogy próbálkozik néha 5-10 percekig hiába... Mindig higgadt szeretnék lenni, de egy idő után már nem megy :(
2013. nov. 28. 07:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én már (sajnos) az első perctől kezdve fejésre szorultam. Viszont szerencsére tejem a mai napig van, 6,5 hó-s a baba. CSAK kézzel tudok fejni, mellszívó nekem sem indította be a tejleadó reflexet. Saját magam jöttem rá, hogyan indul be gyorsan: leírom, hátha neked is segít. Fejés előtt én SEMMI mást nem csinálok, csak vagy simán 2 ujjam közé fogva, vagy textilpelussal fogva óvatosan "pödörgetem" a mellbimbót. Ez nem fáj, sőt kb. 10-15 mp alatt már érzem a mell megfeszülését,bizsergést a bimbón és akkor már csöpögni is kezd a tej. Innen már gyorsan ürül a tej. Sőt, ezt fejés közben még 2-3x megismétlem, így ismét kiváltódik és könnyű fejni. Ha már kevesebb a mellben a tej, akkor már masszírozok is hozzá.

Próbáld ki, hátha beválik nálatok is.

Ja, ha a baba sír mellettem, nekem is nehezebben megy a fejés, szerintem a nyugi, a csend is kell hozzá. :)

2013. nov. 28. 08:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Mivel már előre rettegsz, hogy nem indul be a tejed, ettől a stresszhelyzettől egyre rosszabb a helyzet. Én a szoptatás mellett fejtem is a tejet más babáknak. Azt vettem észre, hogy sokkal gyorsabban beindul a tej, sőt, egy fejésen belül többször is, ha elterelem a figyelmemet és nem a fejésre koncentrálok. Próbálj meg olvasni, tv-t nézni szoptatás alatt. De úgy (tudom ez nehéz), hogy tényleg arra figyelj.

A másik, amire szintén fejéskor jöttem rá, hogy ha az egyik cicire nem indul be, akkor átraktam a másikra. Még akkor is, ha nem azt a cicit akartam fejni. Ha váltottam, könnyebben beindult a reflex, amikor meg már éreztem, hogy ok., akkor gyorsan visszatettem a másikra. Próbálj meg mellet váltani, hátha arra jobban beindul.

2013. nov. 28. 13:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Eszem ágában sincs, hogy elkeserítselek, de elmondom, én hogy jártam (igaz, 8 hónaposan). Amint megjött a menzeszem, rá egy hónapra megszűnt a tejleadó reflexem, és próbálhattam bármit, nem jött vissza. Úgy pedig nem tudtunk mit tenni. Megkapta az addig lefagyasztott tejeket (még másfél hónapig elég volt). Próbálj ne is agyalni a reflexen, mert a stressztől valóban szünetelhet.
2013. nov. 28. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek, megfogadom mindazokat, amiket írtatok. Napközben nincs is gond, mert itt ugrál körülöttünk a nagyobbik fiacskám, Vele énekelgetünk, mondókázgatunk, de este és éjjel, amikor tudom, hogy "produkálnom kell", mert nagyon éhes, akkor igazatok van, biztosan rástresszelek a dologra sajnos. Köszönöm, hogy írtatok, rengeteget jelentett!!! Ráadásul tudom, hogy nagyon fontos Neki az anyatej, mert huzamosabb ideig antibiotikumot kell szednie vesetágulat és refluxbetegség miatt, így lehet, hogy nagyon görcsösen akarom, hogy mindez működjön :(
2013. nov. 28. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!