Hogyan apasszam el a tejemet a leggyorsabban? Van rá valami gyógyszer?
Bár még csak 2 hónapos a kislányom (második baba), de nem szoptatom. Fejem a tejet és úgy kapja cumisüvegből! Keveset eszik (50-80g), és a fejés miatt rengeteg tejem van, nem győzöm lefagyasztani (kb 5 liter van a fagyasztóban). A fejés rengeteg időmet veszi! nagyon rosszul érzem magam miatta, de úgy döntöttem, hogy elég volt..... Reggelente sírva ülök a kád szélén, és fejem a tejet, hogy mihamarabb megszabaduljak tőle és ne feszüljön a mellem. Utálom így a testem!!! A szoptatás még jobban kikészített!
(Gondolkodtam a tejleadáson, de két gyerek mellett az még több macera!)
Mit tehetnék, hogy mihamarabb elapadjon a tejem???? Már alig iszom, de fejnem muszáj, mert megőrülök, ha nagyon telítődik!
Milyen ez a gyógyszer? Milyen gyorsan hat és hogyan hat? Van akinek bevált?
A jegelés segíthet?
Biztosan eldöntötted? Kizárt, hogy ne lehetne ezen úgy változtatni, hogy még neked is jó legyen, de a babádnak is.... hm?
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Bromocriptin a gyógyszer neve, de NAGYON NEM JAVASOLJUK, mert nagyon komoly mellékhatásokat okozhat! Külföldön már nem is használják, úgy tudom.
A jegelés pedig NEM apaszt.
Az a legkíméletesebb és legjobb, ha egyre kevesebbet fejsz ki és egyre ritkábban, így szépen lassan el fog apadni a tej. És ha mindenképp gyógyszer, akkor homeopátiás szerek, nagyobb hígításban.
De hátha lehetne még tenni valamit.
Na, ha be is voltál gyulladva, az más tészta! Gyulladás esetén tényleg javasolt a jegelés, de az az ödémát viszi le, nem magát a tejet apasztja. ;)
A gyulladás, gyanítom, egy túltelítődésből és/vagy egy elzáródásból származott (általában így szokott lenni). Ez viszont a túl sok tejjel ill. a ritkán ürülő mellel kezdődik. Ezek miatt feltelik a cici, elzáródik egy-pár tejcsatorna, majd ha nem ürül ki rendesen, be is gyullad. Ilyenkor eleinte muszáj rendesen és alaposan kifejni a mellet, hogy az elzáródott rész újra megnyíljon. - De hosszabb távon meg pont az a cél, hogy megszűnjön a túltermelés ill. a túltelítődés, akármi is okozza (rendszeres fejés, túl ritka szoptatás, időhúzás a szopik között stb.). Vagyis, igen, csökkenni fog így a tejmennyiség; vagy legalábbis a rendszeresebb ürülés miatt úgy tűnhet.
Illetve egyes anyukák hosszabb távon is szoktak olyat tapasztalni, hogy "végleg" kevesebbet termel már az érintett mell, mint korábban. Én is így voltam, a 3. elzáródás után a bal mellem soha többet nem volt már olyan, mint előtte. De rendszeresen karban tartottam, így nem volt vele gond.
Gondolom, ennek a nagy részét már tudtad. Csak azért írtam le még egyszer, hogy lásd, nem a jegelés miatt apadt a tejed, hanem az egyéb összefüggések miatt. :)
(Ezzel az erővel uszodába se mehetnének a szoptató anyukák, mert a huszonpár fokos víztől elapadna a tej... de legtöbbször semmi ilyen hatása nincs.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!