Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan apasszam el a tejemet...

Hogyan apasszam el a tejemet a leggyorsabban? Van rá valami gyógyszer?

Figyelt kérdés

Bár még csak 2 hónapos a kislányom (második baba), de nem szoptatom. Fejem a tejet és úgy kapja cumisüvegből! Keveset eszik (50-80g), és a fejés miatt rengeteg tejem van, nem győzöm lefagyasztani (kb 5 liter van a fagyasztóban). A fejés rengeteg időmet veszi! nagyon rosszul érzem magam miatta, de úgy döntöttem, hogy elég volt..... Reggelente sírva ülök a kád szélén, és fejem a tejet, hogy mihamarabb megszabaduljak tőle és ne feszüljön a mellem. Utálom így a testem!!! A szoptatás még jobban kikészített!

(Gondolkodtam a tejleadáson, de két gyerek mellett az még több macera!)

Mit tehetnék, hogy mihamarabb elapadjon a tejem???? Már alig iszom, de fejnem muszáj, mert megőrülök, ha nagyon telítődik!

2012. dec. 10. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
beszélj a nőgyógyászoddal,van erre valami gyógyszer,ami segít elapasztani,biztosan segít majd.
2012. dec. 10. 10:23
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Igen van gyógyszer. Nőgyógyász irja fel. Ha ilyen sok van máshogy nem tudod.
2012. dec. 10. 10:37
 3/14 A kérdező kommentje:

Milyen ez a gyógyszer? Milyen gyorsan hat és hogyan hat? Van akinek bevált?

A jegelés segíthet?

2012. dec. 10. 11:58
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
A gyógyszert nem tudom, de a jegelés apaszt, az biztos. Mindig csak annyit fejj, hogy ne feszüljön a melled.
2012. dec. 10. 14:00
 5/14 anonim ***** válasza:
Urtica urens 30 ch homeopátiás golyók. Nem kell hozzá nőgyógyász, de egy próbát megér, mielőtt vényköteles gyógyszer segítségét veszed igénybe.
2012. dec. 10. 15:01
 6/14 xStefix ***** válasza:
0%

Biztosan eldöntötted? Kizárt, hogy ne lehetne ezen úgy változtatni, hogy még neked is jó legyen, de a babádnak is.... hm?

De hogy a kérdésedre is válaszoljak:

Bromocriptin a gyógyszer neve, de NAGYON NEM JAVASOLJUK, mert nagyon komoly mellékhatásokat okozhat! Külföldön már nem is használják, úgy tudom.

A jegelés pedig NEM apaszt.

Az a legkíméletesebb és legjobb, ha egyre kevesebbet fejsz ki és egyre ritkábban, így szépen lassan el fog apadni a tej. És ha mindenképp gyógyszer, akkor homeopátiás szerek, nagyobb hígításban.

De hátha lehetne még tenni valamit.

2012. dec. 10. 15:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Hagy vitatkozzak Kedves Stefix! Lehet, hogy a szakirodalom szerint a jegelés nem apaszt, nekem bizony apasztott.
2012. dec. 10. 15:23
 8/14 xStefix ***** válasza:
Ugyanolyan gyakran szoptattál vagy fejtél, és a jegelés mellett apadtál?
2012. dec. 10. 15:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, fejnem kellett,mert úgy is be volt gyulladva a mellem, jegeltem és apadt a tejem. De lehet, hogy csak rám hatott így a jegelés, nem kötözködésből írtam, nehogy félre értsd.
2012. dec. 10. 15:39
 10/14 xStefix ***** válasza:

Na, ha be is voltál gyulladva, az más tészta! Gyulladás esetén tényleg javasolt a jegelés, de az az ödémát viszi le, nem magát a tejet apasztja. ;)

A gyulladás, gyanítom, egy túltelítődésből és/vagy egy elzáródásból származott (általában így szokott lenni). Ez viszont a túl sok tejjel ill. a ritkán ürülő mellel kezdődik. Ezek miatt feltelik a cici, elzáródik egy-pár tejcsatorna, majd ha nem ürül ki rendesen, be is gyullad. Ilyenkor eleinte muszáj rendesen és alaposan kifejni a mellet, hogy az elzáródott rész újra megnyíljon. - De hosszabb távon meg pont az a cél, hogy megszűnjön a túltermelés ill. a túltelítődés, akármi is okozza (rendszeres fejés, túl ritka szoptatás, időhúzás a szopik között stb.). Vagyis, igen, csökkenni fog így a tejmennyiség; vagy legalábbis a rendszeresebb ürülés miatt úgy tűnhet.

Illetve egyes anyukák hosszabb távon is szoktak olyat tapasztalni, hogy "végleg" kevesebbet termel már az érintett mell, mint korábban. Én is így voltam, a 3. elzáródás után a bal mellem soha többet nem volt már olyan, mint előtte. De rendszeresen karban tartottam, így nem volt vele gond.

Gondolom, ennek a nagy részét már tudtad. Csak azért írtam le még egyszer, hogy lásd, nem a jegelés miatt apadt a tejed, hanem az egyéb összefüggések miatt. :)

(Ezzel az erővel uszodába se mehetnének a szoptató anyukák, mert a huszonpár fokos víztől elapadna a tej... de legtöbbször semmi ilyen hatása nincs.;)

2012. dec. 10. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!