Hogyan apasszam el a tejemet a leggyorsabban? Van rá valami gyógyszer?
Bár még csak 2 hónapos a kislányom (második baba), de nem szoptatom. Fejem a tejet és úgy kapja cumisüvegből! Keveset eszik (50-80g), és a fejés miatt rengeteg tejem van, nem győzöm lefagyasztani (kb 5 liter van a fagyasztóban). A fejés rengeteg időmet veszi! nagyon rosszul érzem magam miatta, de úgy döntöttem, hogy elég volt..... Reggelente sírva ülök a kád szélén, és fejem a tejet, hogy mihamarabb megszabaduljak tőle és ne feszüljön a mellem. Utálom így a testem!!! A szoptatás még jobban kikészített!
(Gondolkodtam a tejleadáson, de két gyerek mellett az még több macera!)
Mit tehetnék, hogy mihamarabb elapadjon a tejem???? Már alig iszom, de fejnem muszáj, mert megőrülök, ha nagyon telítődik!
Köszönöm a válaszokat! A jegeléssel próbálkozom majd, eddig nem sok sikerrel!
Lelkileg nem bírom most ezt a szoptatás-fejés dolgot! A kisfiammal semmi ilyen gondom nem volt, 17 hónapig szoptattam Őt. Ez most teljesen más! Nincs türelmem a szoptatáshoz, a pici lányom nagyon keveset eszik, így mindenképpen fejnem is kéne. Csak nyammog a cicin, a cumisüvegen! Lehet, hogy a tejem minőségével is gondja van, mert csúnya kiütéses a kis teste, pedig diétázom, semmi olyat nem eszek, amit nem szabadna (kivéve a tejtermékek)! Most speciális tápszert kap az anyatej mellé.
Utálom a testem, utálom, hogy nem tudom értékelni, hogy tudom táplálni a gyerekemet, hiszen sokan örülnének ennek, hogy sok tejük van!
Köszönöm a tanácsokat!
Kérdező, ne haragudj a kérdésért, de nem lehet, hogy depressziód van? Nem ijesztgetésnek szánom, de ha a nagyobbik gyerkőcödet "simán" tudtad szoptatni, a picit pedig most ennyire nehéz, ott valami tényleg nincs rendben...
Az, hogy nyammog a baba a melleden, lehet, hogy cumizavarra utal. (Azt írtad, az üvegen is nyammog, vagyis abból adod neki a pótlást - ez pedig ilyenkor az elsőszámú bajforrás.) Ha így van, akkor ezt minél hamarabb kellene megfogni, még mielőtt szopási sztrájk lesz belőle.
Az önmagában nem baj, ha a babád keveset szopizik; ha az ő igénye szerint szopatsz, akkor jó eséllyel fejni sem kell. Ellenben, ha rendszeresen fejsz, akkor folyamatosan többlettermelésben tartod magad: mindig fejned kell, különben túltelítődhetsz... Ezt is lehet javítani, szép lassan le kell csökkenteni a fejés mennyiségét és gyakoriságát. (És mellette persze sokat szoptatni, hogy a babád ezentúl csak mellből jusson hozzá a szükséges tejmennyiséghez, ne pótlással együtt és főleg nem üvegből.)
Szerintem azt is ki lehetne deríteni, hogy miért pöttyös a babád bőre. Ehhez jópár kérdést kellene megválaszolni, egy szakember segítségével.
De mindezekhez elsőként az kellene, hogy lelkiekben legyél újra jól; én ennyiből úgy látom, hogy azzal van a legnagyobb gond.
Nem gondolkozol azon, hogy szakmai segítséget kérj? Konkrétan ismerek is egy nagyon kedves pszichológus-szoptatási szaktanácsadót, ha érdekel.
Igen, elég depressziós vagyok. Sokkal rosszabbul voltam, míg szoptattam. Végig bőgtem, míg a babám evett, majd nyammogott, vagy éppen kínlódott a mellemen! Most már a cumisüvegből való táplálása is kikészít sokszor, pláne hogy alig eszik. Ha ébren van, nincs el úgy, hogy letegyem, állandóan kézben lenne. Éjszaka alig alszom, kimerült vagyok. És mellette ott van a 2,5 éves örökmozgó kisfiam. És még a tejet is fejjem. A cumit úgy kell kiékelni a szájába, hogy ne köpje ki.
Velem van igazából a gond...... Jó lenne valamiféle segítség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!