Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek elég táplâlo a...

Szerintetek elég táplâlo a tejem még neki?

Figyelt kérdés
10 h vagyunk lassan és mâr bevezetem 3 étkezést + cici reggel meg este és napközben is szokott meg éjszaka is( ami nem zavar) annyira nem akarom kivàltogatni az étkezéseket ha akar akkor cicizik mèg evés utân is.mostânàban viszont azt vettem észre h nem sok lehet a cicimben mert olyan löttyet mint két tejes zacsko pedig nagyon nem akarnâm h elapadjak.ugy érzem h elèg neki vagy csak beéri vele?mit lehet tenni h kicsit több legyen?mert egyébkènt eszek rendesen meg nem kezdtem elsportolni sem.egyébként meg elég vékonyka vagyok visszafogytam teljesen ez befolyàsolja?
2014. jan. 25. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem reklamál, hogy éhes, meg éjjel sincs fent óránként enni, akkor szerintem elég a tejed.
2014. jan. 25. 21:31
 2/5 anonim ***** válasza:
172 cm vagyok és kb. 58 kg (terhesség előtt 62-64 kg voltam). A babám 16 hónapos lesz. Szóval én is elég vékony vagyok, a cicim olyan kb. mint két kis bőrtasak. Mégis szoptatom a babám, aki igen nagy cicis, naponta többször jön, kéri, evés után is. Emellett persze már ő is eszik mindent, iszik is, de a cici mégis kell neki. :) Nem tudom mennyi van benne, de én még a mai napig megérzem, ha már ideje van a szopinak, de már egyáltalán nem keményedik meg duzzad meg a mellem, mint csecsemő korában. Ez teljesen normális. Biztos, hogy elég neki a tejed, hiszen már nem az anyatejnek kell lennie a fő tápláléknak, az már csak kiegészítés. Az, hogy mikor apad el a tejed, nem lehet előre megmondani, szerintem ennyi idősen már nem is nagyon lehet többet produkálni, de ha rendszeresen eszel, sokat iszol és legfőképp a baba rendszeresen szopik, akkor még sokáig szoptathatsz! :) Első fiam 27 hónapig szopott úgy, hogy 1 éves kora után már csak elalváshoz kellett (délben-este), illetve éjszaka. Mégis, mikor 27 hónaposan elválasztottam, még egy fél év múlva is jött tej a cicimből.
2014. jan. 25. 21:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vâlaszokat.tehàt minél többet szopik annâl jobb mondjuk eddig akkor jo csinàltam.egyszer tök löttyetek màskor meg tejcseppeket érzek folyni a mellemböl!hàt remélem cicizünk még jo sokáig
2014. jan. 25. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Kislányom egyhetesen már tápszert is kapott, hét hetes koráig egyre többet, akkortól lett több tejem, aztánamikor elkezdett gyümölcsöt, rizst is enni, még jobban tudtam csökkenteni a tápszert, 8 hónaposan teljesen elhagytuk, még most is szopizik, vizet egyévesen adtam először, teát másfél évesen, sokat pisil, szépen frjlődik, eszik mindent, 22 hónapos. Amíg van tej, addig pont eléggé tápláló is.
2014. jan. 25. 22:23
 5/5 xStefix ***** válasza:

Ha ő jól érzi magát, akkor elég tejhez jut. Ha kevesellné a mennyiséget, többet kérne, hidd el. De ha gondolod, kínáld meg te őt többször, hátha elfogadja, aztán meglátod... de pár nap múlva úgyis be/vissza fog állni az igényelt mennyiség.

A minősége pedig megfelelő. Tessék már elfelejteni, hogy lenne silány anyatej! :)

És de, még többéves szoptatás után is simán meg lehet emelni a tejmennyiséget, ha többet szoptatunk. Ez nem idő, hanem szoptatás függvénye.

2014. jan. 26. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!