Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudhatnám, hogy jó-e a...

Honnan tudhatnám, hogy jó-e a tejem?

Figyelt kérdés
A babám holnap lesz hat hetes és eleinte úgy tűnt, hogy be sem indul a tejem. Aztán lett, de nem sok, a babám szinte állandóan mellen volt. Aztán kezdett egyre hosszabb időt kibírni két étkezés között, de most megint szinte állandóan cicin lenne. Van, hogy 1,5 óránként eszik, és olyan is van, hogy 1-1,5 órát lenne cicin. Közben persze van, hogy csak cumizik. De olyan, mintha állandóan éhes lenne és ezt 3 napja csinálja ilyen látványosan. Pedig több a tejem, mint eddig (nem túl sok, de azért már lényegesen több) és ő is többet kortyol. Anyósom szerint nincs a tejemnek tápértéke és ezért éhes állandóan. Mondta, hogy lefejt tejet forraljak fel és ha van föle, akkor jó, ha nincs akkor pedig vizes nagyon neki. De annyi tejet a legjobb napokon sem tudtam fejni, hogy forralgathassam. Másképp hogy lehet megállapítani, hogy tápláló-e a tej vagy nem? A színe alapján anyósom szerint nem jó :(
2014. jan. 14. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább növekedési ugrása van. Azt mondják itt egyébként a hozzáértők, hogy rossz tej nincs. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert én csak 3 hétig tudtam szoptatni, de abból amit írsz én a növekedési ugrásra tippelnék.
2014. jan. 14. 14:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy nem jó tej!!!

És! Most van a babád a 6 hetes növekedési ugrásban, ami azt jelenti, amit tapasztalsz is: ő állandóan szopizik, ezért a szervezeted érzi, hogy ezentúl több tej kell, és 3-4-5 nap alatt átáll a fokozott termelésre. Csak ezt a pár napot bírd ki, és aztán újra visszaáll a régi rend, azaz a ritkább szopi.

Ügyesen csinálod! :)

2014. jan. 14. 14:46
 3/3 xStefix ***** válasza:

Anyósod biztosan jószándékkal javasolt, de jó nagy butaságot! Ha megbízható információkat szeretnél, inkább szakembert kérdezz erről.

Ez hívják 6 hetes növekedési ugrásnak, ezért tapasztalod most ezt. Szoptass csak igény szerint továbbra is és hamarosan minden rendbe jön. (Aztán 3 hó körül megint jön egy ilyen időszak.)

Anyatejet nem forralunk, mert elég sok minden tönkremegy benne! A színe pedig azért világos-fehéres, mert ez már érett anyatej. (A kolosztrum az, ami erősen sárgás.) És végül: a tejed tápláló és jó, ebben soha ne kételkedj! :)

2014. jan. 15. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!