Fájdalmas, csomós, kemény mellemmel mit tudok tenni?
Sziasztok!
Kislányom 4 napos, szóval nagyon az elején vagyunk :)
2 napja van rendesen tejem, és azóta a melleim egyre keményebbek és csomósak. Már a kórházban is szóltam a csecsemősnek, hogy valami nem jó, de szerinte minden rendben volt :(
Ma volt itt a védőnő, neki is mutattam, mondta masszírozni kell, amíg a kemény csomók szétmennek, és minden csepp tejet kifejni szoptatás után, amit a baba benne hagyott, hogy ne maradjon benne semmi.
Én csinálom is, néha csillagokat látok, annyira fáj, szépen szétnyomkodom-masszírozom a csomókat, de a következő szoptatásra ugyanolyan a cicim :(
Ez normális, hogy újra bekeményedik? És meddig fog még tartani?
Tapasztaltatok hasonlót?
Van esetleg valami jól bevált módszer, amivel gyorsíthatnám a gyógyulást?
A vedono jol mondta. Valaki meg is mutatta, h hogyan kell csinalni? Minden szopi utan... Normalis, h ujra bekemenyedik, mert meg boven felszallo agban a termeles! 1-2hetig tarts ki, utana jobb lesz es abbahagyhatod a masszirgast, ha mar felpuhult a melled! Addig viszont csinald, mert nag baj lehet belole!
Meg valami! Egy szoptatas egy mellbol vagy ket mellbol tortenik? Jobb a ket mell, mert akkor gyakrabban urulnek, es kisebb kereslet/mell, nem lesz akkora megterheles az adott mellnek!
Nekem is a melegvíz jött be, lezuhanyoztam, attól jobban meg is indul a tej...még a kórházban egy gyakorlott kismama adta a tippet :) De szersze utána szépe ki kell fejni, ami benne maradt, masszírozgatni, eleinte valóban nem kellemes. Aztán valahogy hozzászoknak a szövetek, vagy nem tudom, de hetekkel, vagy talán 1-2 hónappal később szinte nem is feszült a mellem sokszor, pedig votl benne tej, csak miután átaludta az éjszakát, 4 hónapos kortól, akkor reggel éreztem azt mint eleinte, hogy szétrepedek :)
Szóval kitartás, nem lesz ez mindig ilyen :)
Gratulálok a babához!
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam, hogy ez normális
Masszírozom meg fejem tovább, és várok türelmesen, hogy mikor lesz jobb, mert most még nagyon fáj a masszírozás, bár már 2 szopi közt nem feszül olyan fájdalmasan, szóval úgy látom, javul a helyzet.
A védőnő tanácsára mindkét mellből szoptatok, és mindig azt fejem ki teljesen, amelyikkel kezdtem a szoptatást.
Sajnos a meleg vizes zuhany még 1-2 napig nem megy, mert sajna császár volt, és a sebet még nem érheti víz, így meg elég nehéz a mellemet zuhanyoztatni, de a varratszedés után, ha már érheti víz, mindenképpen kipróbálom. Addig inkább csak a meleg vizes borogatást próbáltam, és valamennyit az is segít, mert olyankor könnyebben indul meg a tej.
Mégegyszer köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!