Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fájdalmas szoptatás?

Fájdalmas szoptatás?

Figyelt kérdés
A bal mellbimbóm eléggé fáj,amikor elkezd szopni a babám,akkor alig bírom. Utána sokkal jobb lesz,csak az első pár szívás a borzalmas. Be is van pirosodva,de nem sebes. Ez van már legalább egy hete. Mit tehetnék? Kezdjem el kenni? Kicsit félek,mert volt ismerősöm,akinek begyulladt a melle,mivel a krémet úgy belekente a bimbójába. Nem akarok a sorsára jutni.
2012. okt. 19. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

az lenne a legjobb hogy ahogy kivetted a baba szájából a cicit v. kiköpte . kenj el a bimbón egy kis anyatejet és ne vedd fel a melltartódat meg nem is kell semmi bimbóvédő meg anyatej csorgás elleni párna és szellőztesd pár órát a köv. szoptatásig.

kenni is lehet de elöször inkább próbáld ki ezt.

2012. okt. 19. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mekkora a babád? Nekem is volt ilyen mind a két gyereknél egy darabig. Azt mondják az a legjobb, ha tovább folytatod a szoptatást. Én ezt csináltam és elmúlt. Megpróbálhatod a bimbóvédőt, nekem Medela volt, az sokkal jobb, mint az Avent és a méretet is figyelni kell. Amikor sebes lett bekentem Neogranormonnal, mert épp az volt itthon a gyerek miatt, nekem segített. Ha aggódsz, mindenképpen kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Nálam van elérhetőség, priviben megadom.
2012. okt. 19. 12:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nem tudok melltartó nélkül lenni,mert nagyon csöpög a tejem :S mindig belekenem a tejet,javasolták a kórházban is,de így sem jobb. Lehet az is a probléma forrása,hogy kicsi a mellbimbóm?
2012. okt. 19. 12:31
 4/9 A kérdező kommentje:
12 napos a babám.
2012. okt. 19. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:

nálunk már a korházban adtak bínmóvédö krémet, mert az egyik legnagyobb probléma a kiszáradt, kirepedezett mellbimbó.

mindenképpen kenjed be vele, mert még rosszabb lesz, akár annyira is hogy nem tudsz szoptatni.

az anyatejet hagyd rászaradni amjd utánna kend be olyan bimbóvédövel amit nem kell lemosni.A gyulladás nem innen jön.

Mielött a szájába teszed mindenképpen nyomkodj ki tejet és puhitsd fel a bimbót vele, majd csak így add a szájába.

èn csillagokat láttam az elsö kb 6 hétben. Hihetetlen fájdalmaim voltak. elöször a bimbó, szétrepedt, szétszakadt, majd gyulladások sorozata.

2012. okt. 19. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Kitartás, nemsokára jobb lesz! :) Én a második babám szoptatom. Az első gyerek az első héten vérhólyagot szívott a bimbómra, ráadásul iszonyatosan fájt, sokszor ahogy elkezdte szívni, nekem a könnyem folyt. Majd tejlázam lett, mert annyi tejem volt a baba pedig besárgult, így elég nehezen ment a szoptatás. 27 hónapos koráig szopott. A héten volt 3 hetes a kisebbik fiam, azt hittem szoptatás ügyben már nem érhet meglepetés... :) Nos, hiába van "bejáratva" a cicim, most mégis fájt újra a szoptatás, pedig már tudom, hogy hogyan kell rendesen mellre tenni. Nem sebesedett ki, de bepirosodott és ahogy te is írod, nekem is fáj, ahogy elkezdi szívni, majd egyre jobb lesz. Szorítom a fogam rendesen. :D De a héten már sokkal jobb. Szerintem csak annyi a probléma, hogy kell egy kis idő, amíg a melled hozzászokik a nagyobb igénybevételhez, utána már nem lesz gond. Krémet tényleg ne nagyon használj, mert még pici a babád és ha megérzi a krémet, akkor megzavarhatja és nem fogadja el esetleg a cicid, mert nem olyan az íze/szaga. Nagyon ügyesek vagytok, te és a babád is, hogy nem sebesedett ki a cicid, mert első babásoknál ez gyakori!!! Ez azt jelenti, hogy jól rakod a melledre, ő pedig ügyesen szopizik!
2012. okt. 19. 13:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezesetben krémet csak akkor veszek,ha tényleg nincs más módja a gyógyulásnak. Én is összeszorítom a fogam,amikor rákezd :-) de már nagyon ügyes,valóban! Az első két napon úgy félreszívta a melleimet,hogy azt hittem besz.rok,de már semmi ilyesmi nincs,büszke is vagyok rá :-) remélem egyre csak jobb lesz. Jó babázást mindenkinek!
2012. okt. 19. 13:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem csináltam vele semmit és megszűnt a fájdalom kb 10 napos korára.Most 3 hetes a fiam és már egyáltalán nem fáj ha szopizik.Türelem!Nemsokára jobb lesz!:)
2012. okt. 20. 13:25
 9/9 anonim válasza:
Véletlenül nem férfi vagy?
2012. nov. 8. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!