Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fájdalmas szoptatás, mit tegyek?

Fájdalmas szoptatás, mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám, az első 2 hét volt ennyire borzasztó mint most. A kórházban már bimbóvédőt használtam, de kb. 2 hét után elmúlt a seb és attól kezdve rendesen szopizik. Néhány napja megint csupa seb mind a két mellbimbóm, vérzik is és bepisilek annyira fájdalmas a szoptatás. Amit már próbáltam és nem vált be: kenegetem, eddig semmi eredmény, fejni nem tudok annyit, amennyit ő kiszív, közel annyit sem, tehát ez sem megoldás, hogy fejek amíg el nem múlik, bimbóvédőt most már nem fogadja el, őrült nagy hiszti és nem szopik azzal. Na, akkor most mit tegyek? Tűrjek, majd elmúlik megint?
2011. júl. 31. 16:50
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos, akkor tűrnöd kell, amíg el nem múlik.

Kenegesd és, amikor tudod, legyen szabadon a melled, hogy szellőzzön. A legjobb "gyógyszer" rá az anyatej.

Mi is így jártunk, mivel nem mutatták meg bent a kórházba a szoptatást. Így a mellbimbóim úgy néztek ki, hogy csak na ... sírtam, üvöltöttem .. :/

Majd párom hozott be bimbóvédőt. Én csak így szoptatok és a babánknak sincs vele gondja, hál' istennek .. nem is akarok róla "leszokni".

Egyikünknek sem lenne jó, ha kín szenvedés lenne a szoptatás...

2011. júl. 31. 16:56
 2/9 anonim ***** válasza:
51%

Egy idő után csak elfogadja bimbóvédővel, ha már nagyon éhes lesz.

Anélkül ne csináld, soha nem fog úgy begyógyulni.

"bepisilek annyira fájdalmas a szoptatás" - ilyen áron én nem szoptatnék...

2011. júl. 31. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
Erőltesd a bimbóvédőt,de ha nem megy,akkor a szoptatást hagyd abba.
2011. júl. 31. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

Érdekes.

A babád már megtanulta hogyan kell szopizi.Cumit cumisüveget használsz e?

A helytelen szopási teknika ami a cumisüveg miatt lehet okozhatja hogy ismét fáj a melled.

Mindkettő nagyon fáj?

Estleg felválltva pihentetni?Mondjuk 1 napot kihagysz és addig a másikból szopizik.

2011. júl. 31. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak hasonló gondjaim és nekem a Sudocrem vált be! Komolyan, az egy csodaszer! Előtte próbálkoztam anyatejjel, bimbóvédő krémmel, szellőztetéssel, pihentetéssel..., végső kétségbeesésemben már Flucinar N-nel is, semmi eredménnyel. Aztán a védőnőm javasolta, hogy próbáljam ki a Sudo-t! Kipróbáltam, 2 nap alatt helyre tette a ciciket. Nekem sajnos a menstruáció miatt sebesedik ki állandóan, de mióta tudom, hogy mikor várható, hogy össze-vissza bereped a cicim, akkor már elkezdem a kezelést! Kitartás!!!!
2011. júl. 31. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Garmastant próbáltad már?
2011. júl. 31. 17:49
 7/9 xStefix ***** válasza:
26%

Először is, mitől sebesedett most ki?

Cumihasználat (zavar), szájpenész, betegség, fogzás-harapdálás vagy mi?

Mert az ok fogja eldönteni, hogy mit csinálj vele.

Illetve addig is kenheted azokkal, amiket feljebb írtak, az biztosan nem árt.

De egyéb komolyabb beavatkozás vagy rögtön "segéd"kütyük használata, mint akár a védő is, nem lenne szerencsés, mert nem is biztos, hogy segíteni fog... Mjad ha már nagyon muszáj és vélhetően segítene is a gondotokon.

"Üdvözlöm" a szoptatásról lebeszélő tanácsokat. :(((

2011. júl. 31. 18:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Most átgondoltam az utóbbi napokat, hogy mitől lehet? A múlt héten volt szájpenésze, de nagyon hamar elmúlt, kezeltem neki boraxal. Most picit náthás, hőemelkedése van, ettől lehet, hogy kisebesedik a cicim? Illetve cumit használ, de már születése óta és eddig nem is volt gond sosem, cumisüveget is használunk, néha kap vizet. Hát, ezek szerint jó sok mindentől lehet....:(
2011. júl. 31. 22:27
 9/9 xStefix ***** válasza:
47%

Ha a szopási technikája rosszabbodik, az bármikor előjöhet. Ezt onnan tudod ellenőrizni, hogy már üygetlenebbül szopizik, mint korábban.

A náthájától elvileg nem lesz baja a mellednek, hacsak nem fertőződik valahogy el, pl. mert már alapból sebes. De egy sima megfázásnál ez nagyon ritka.

Ha a szájpenésze elmúlt és a melled szintén nem sérült, akkor ez sem valószínű, hogy okozza.

2011. aug. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!