Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rosszul szopik a babám vagy...

Rosszul szopik a babám vagy csak a mellbimbómnak kell megedződnie? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

2 hetes babámnál egyre jobban fáj a szoptatás. Tejem van rendesen, ő is jól lakik közben, hallom/látom ahogy nagyokat nyel, viszont amint rácuppan éles fájdalom hasít a teljes mellembe, amit minden egyes szívásnál érzek. Szinte belezsibbad a teljes karom is.

Bekapja a teljes bimbóudvart, az alsó ajka kifelé biggyed, lehet a nyelvével nem csinál valamit helyesen? Vagy egyszerűen csak érzékeny még a mellbimbóm és meg kell edződnie? Csak mindenhol azt hangsúlyozzák, hogy a szoptatás nem fájhat, hacsak nem rossz a technika...

Egyébként majdnem 4 kilóval született a kisfiam, igazi kis vasgyúró, lehet csak túl nagy erővel szív?

2011. dec. 30. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi gond nincsen, majd megedződik a melled. Én sirni tudam volna a fájdalomtól, az első 3 hétben. De utána megpuhul a cicid, és nem fog fájni! Nekem, amikor először a mellemre tettem a lányomat, a csecsemős mondta, hogy akkor jó, ha fáj.
2011. dec. 30. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, lehet hogy túl erősen szív, de ha mentek védőnőhöz, kérdezz rá, nincs-e szájpenésze a babának. Az megtapadhat a mellbimbón is, emiatt is lehet fájdalmas a szoptatás.

A kislányom most 4 hetes, ő 4100 gr-al született, ha éhes és erősen szív, azt én is érzem, de nem mondanám kifejezetten fájdalmasnak.

2011. dec. 30. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Még nincs megedződve a mellbimbód, lassan azért majd minden szoptatás kicsit könnyebb lesz.
2011. dec. 30. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Milyen a mellbimbód szoptatás után? Kerek, esetleg ellapított szilvamag, vagy rúzsra emlékeztető?

Ha a formája nem torzul el a szopi végére (persze kisség megnyúlik, de nem "torzul el") akkor elméletileg jól van mellen.

Ha már a szoptatás elején érzed, akkor valószínűbb a szájpenész, illetve olyan erős tejleadó reflexed van amit "nagyon" érzel. Ez utóbbi idővel csökken, a szájpenészre pedig mielőbb kérdezz rá védőnőnél!

Jó babázást kívánok!

2011. dec. 30. 15:36
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat. A szájpenészt megkérdezem kedden amikor jön a védőnő.

Vettünk Avent-es mellbimbóápolót, meg szoptatás előtt picit lefejek h könnyebben be tudja kapni, meg már meginduljon addigra a tej, uh remélem így hamarosan már megedződök és az első pillanattok fogva élmény lesz a szoptatás.

Legalább ő jól érzi magát közben, és jól lakik, ez kárpótol minden fájdalomért :)

2011. dec. 31. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem alapból érzékeny a mellbimbóm. Az első pár héten sírva szoptattam (ki is sebesedett)... Aztán megedződött... 16 hónapos múlt a kislányom és a szilárd hami mellett még mindig kéri a cicit (2-3x egy nap).
2012. jan. 3. 15:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!