A tej beindulásáig tényleg ilyen fájdalmas az út? Segítség
4napja szültem. Nem indult be a tejem. A mellbimbóm is kicsi, a baba nem akarja szopni..
Az ápolók tanácsa, hogy masszírozzam a mellemet nagyon sokat. Viszont nekem nagyon kicsi melleim vannak, sosem élveztem még azt sem ha a párom "birizgálta", most meg annyira összenyomkodták, hogy csak sírni tudtam és a végén már leállítottam őket mert a poklok poklát jártam meg.
Mellszívóval is próbálkozom, úgy 1-2csepp tej jön. Ez a brutális módon való mellnyomorítás tényleg kell? Már úgy érzem kezdek emiatt be is lázasodni...
Hívtál már lll-es tanácsadót? Itt vannak a telefonszámok:
Hívj fel onnan valakit, ők szakszerűen tudnak neked segíteni.
Én is pont így voltam 4 évvel ezelőtt. (Nekem ráadásul jó közepes melleim vannak, nem is kicsik, azt gondoltam, biztos tej is lesz... na ma már tudom, hogy ez nem függ össze a mérettel). A 7. napon (itthon) rátettem egy elektromos mellszívót a mellemre, és jött 3-4 csepp (?!) tej, a homlokomról viszont patakokban folyt az izzadtság, mindez decemberben. 3 hónapi küszködtünk, de nekem nem indította be a tejemet semmi, sem homeopátia, sem laktoherb, sem alk.mentes sör, sem rántott leves, semmi... Mivel ideges is voltam (emiatt), stresszeltem, az sem segített.
A mellem az első két hónapban sebes volt, alig lehetett hozzáérni úgy fájt, annyit gyötörtem én is, a babám is, a mellszívó is. Mellszívóval sosem jött 2-3 cseppnél több, a baba kb. 10-20 ml-eket szívott ki (őt mérleggel mértük), a többi mindig tápszer volt.
Mikor a védőnőm látta rajtam a kiborulás végső jeleit, akkor azt mondta, ne erőlködjünk tovább, mert rá fogok menni idegileg, egyen tápszert az a kicsi baba, kapott annyi anyatejet, amennyi jutott neki... :) Ugyhogy én 3 hónap keserves küzdelem után feladtam. Ez 4 éve volt, és a kislányom egy makkegészséges, jó fizikumú ovodás... szóval semmi baja se lett a tápszertől.
Próbálkozz még azért, hátha összejön, de ha mégsem, akkor se keseredj el, gondolj majd ránk. :) Sok sikert, kitartás, és gratula a babátokhoz! :)
Mindenképp hívj szoptatási tanácsadót, vagy a fent linkelt lll.hu- ról vagy az ibclc.hu- ról!
A "nyomorgatás" biztosan nem tesz jót:(, egy tanácsadó meg tudná mutatni, hogyan kell kézzel hatékonyan fejni, illetve segít a kicsit mellre helyezni.
Ne aggódj, ez még teljesen normális idő!
Nekem pont a szülés utáni 4. napon lett picit tejfoltos a hálóingem, addig csak cseppek jöttek.
Azt hittem nem lesz tejem, mert a szobában körülöttem mindenki bőszen használta a mellszívót és jött is nekik kevéske tej.
Igazán beindulni úgy 1 hét után kezdett a tejtermelésem mindenféle masszírozás nélkül spontán.
2 hónapos a lányom, a mai napig bőséges neki.
Az elején volt 3 borzalmas hetem, mivel az elején sebesre szívta a mellbimbóim, nehezen gyógyult.
Ne add fel!
HA van tejed, de nem üríti ki a kicsi, akkor mindenképpen le kell fejned, mert ha begyullad a melled, akkor az tényleg sokkal rosszabb lesz.
Ha még nincs pluszba tejed, vagy nem indult be, akkor csak a kicsit próbáld meg minél többet mellre tenni. És ez így van, sajnos az első pár hét borzasztó fájdalmas tud lenni. Az én kislányom is annyira szívta, hogy véresre, sebesre, de nem adtam fel, pedig mindkét mellbimbóm sebes volt, és borzasztóan fájt, ahogy szívta. Ez eltartott kb. 4 hétig, míg rendbe jött. És volt, hogy a könnyem fojt annyira fájt. De ma már meg sem kottyan. Nekem az 5-ik napon lövellt be a tejem.
És az első időben pár csepp tej elég, hiszen csak cseresznye méretű a gyomruk a piciknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!