Én a nyilvános szoptatás ellen voltam míg meg nem született a 2. babám...amikor a nagy ordít mert még nem akar bemenni,a kicsi meg ordít hogy éhes,akkor az a legkézenfekvőbb megoldás,hogy nyilvánosan,de letakarva,diszkréten megetetem a kicsit,a nagy még játszik,és mindenki boldog.
Amúgy én is igyekeztem mindig úgy intézni, hogy otthon tudjak szoptatni.De nálam a pici pl nem tudott cumisüvegből enni....és egyszerűen kivitelezhetetlen volt, hogy soha ne induljak el sehova,ahonnan nem tudok otthon lenni 2 órán belül mert ugye a kicsinek ennie kell.
Szóval most már nem zavar a dolog:)
Amúgy meg szerintem inkább arra kéne törekedni,hogy az éttermekben,bevásárlóközpontokban a WC-k mellett legyen kialakítva egy kis helyiség ahova be lehet ilyenkor menni,nem pedig azon csámcsogni,hogy az anyuka diszkréten megetette a gyerekét!
amíg valaki diszkréten csinálja,az miért zavar bárkit is?
egyszer én is kénytelen voltam egy parkban nyilvánosan szoptatni. félrevonultam,és megoldottam úgy hogy ne legyen feltűnő.senkit nem zavart a dolog.
engem sem,amíg nem az arcomba tolja vki a mellét..attól én is zavarba jövök..
Nekem sokáig szopizott a lányom,nyilván mikor nagyobb volt nem vettem elő neki a mellem,de 8-10 hónaposan még igen...Szoptattam pl. strandon,de láttam anyukát állatkertben is...Szerintem ezek pont azok a programok,amiket nem lehet 2 órába besűríteni,diszkréten pedig bőven belefér..
Nem, én magam is csináltam, de nyilván diszkréten.
Merthogy én sem/nem "következetesen 3 óránként szoptattam", ahogy a híres Kata tette. Vajon meddig sikerült neki időhöz kötve, egyáltalán...?
Lehet úgy is igény szerint szoptatni, ha valaki az első fél évben csak otthon ül, mert mondjuk a gyakran szopizó babája mellől képtelen elmozdulni bárhova. - Vagy mondhatja az ember lánya azt is, hogy megyek tovább a dolgomra, de viszem magammal a gyerekemet is, hogy ott és akkor álljak a rendelkezésére, amikor neki arra szüksége van. Aki nem próbálta ki, nem is tudja, mekkora szabadságot ad ez az embernek. Én se tudtam a kisebbikig. :)
Az meg, hogy valakit ez zavar, leginkább annak köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben sajnos kiveszett ez a "kultúra" a társadalmunkból. Olyan közösségekben, ahol valóban természetes és elfogadott dolog a szoptatás (ezen formája is), ott senki meg nem rökönyödik ilyesmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!