Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Titeket zavar a nyilvános...

Titeket zavar a nyilvános szoptatás? ( link)

Figyelt kérdés
[link]
2014. jan. 12. 11:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
31%
Lemaradt,hogy nem :) SZóval engem nem zavar. Harmadik voltam :)
2014. jan. 12. 13:10
 12/27 anonim ***** válasza:
84%
9, hogyan lehet összehasonlítani a szexet és az evést?? Kb, mintha azt mondanád, hogy nem nyalok bele a fagyiba egy plázában, mert az asszonyt se nyalom ki nyilvánosan... NA erre mondom én azt, hogy ÉRTELMES ember képes elvonatkoztatni :) És azért téma ez még mindig, mert nem mindenki értelmes :)
2014. jan. 12. 13:13
 13/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem zavar, egy éhségtől ordítozó gyerek viszont igencsak zavarna, szóval nyugodtan szoptasson az anyuka nyilvánosan! ;) Ha meg diszkréten teszi (tehát kendő stb takarásában), akkor pedig egyenesen álszentség, ha valaki ezen kiakad. Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz, és éppen nem otthon éhezik meg, meg fogom próbálni diszkréten megszoptatni. Cumisüvegből viszont nem etetném, nem akarnám megkockáztatni a cumizavart (emiatt lett az öcsém tápszeres)... Sarka Katát inkább nem kommentálnám, ő közszemlére tette már a melleit a férfiak felcsigázására, innentől kezdve kicsit visszás, hogy egy olyan helyzet ellen ágál, aminek semmiféle szexuális töltete nincs és még csak a mell sem látszik :D
2014. jan. 12. 13:28
 14/27 anonim ***** válasza:
80%

Én a nyilvános szoptatás ellen voltam míg meg nem született a 2. babám...amikor a nagy ordít mert még nem akar bemenni,a kicsi meg ordít hogy éhes,akkor az a legkézenfekvőbb megoldás,hogy nyilvánosan,de letakarva,diszkréten megetetem a kicsit,a nagy még játszik,és mindenki boldog.

Amúgy én is igyekeztem mindig úgy intézni, hogy otthon tudjak szoptatni.De nálam a pici pl nem tudott cumisüvegből enni....és egyszerűen kivitelezhetetlen volt, hogy soha ne induljak el sehova,ahonnan nem tudok otthon lenni 2 órán belül mert ugye a kicsinek ennie kell.

Szóval most már nem zavar a dolog:)

Amúgy meg szerintem inkább arra kéne törekedni,hogy az éttermekben,bevásárlóközpontokban a WC-k mellett legyen kialakítva egy kis helyiség ahova be lehet ilyenkor menni,nem pedig azon csámcsogni,hogy az anyuka diszkréten megetette a gyerekét!

2014. jan. 12. 13:43
 15/27 anonim ***** válasza:
77%

amíg valaki diszkréten csinálja,az miért zavar bárkit is?

egyszer én is kénytelen voltam egy parkban nyilvánosan szoptatni. félrevonultam,és megoldottam úgy hogy ne legyen feltűnő.senkit nem zavart a dolog.

2014. jan. 12. 13:43
 16/27 anonim ***** válasza:
90%

engem sem,amíg nem az arcomba tolja vki a mellét..attól én is zavarba jövök..

Nekem sokáig szopizott a lányom,nyilván mikor nagyobb volt nem vettem elő neki a mellem,de 8-10 hónaposan még igen...Szoptattam pl. strandon,de láttam anyukát állatkertben is...Szerintem ezek pont azok a programok,amiket nem lehet 2 órába besűríteni,diszkréten pedig bőven belefér..

2014. jan. 12. 14:12
 17/27 anonim ***** válasza:
28%
Pont ugyan olyan intim dolog a szoptatás mint a szex, más dolgok, de az intimitás mindkettőben úgyanúgy meg van. Hiába takarod le, attól még tudni, hogy mi történik és zavaró.
2014. jan. 12. 14:19
 18/27 xStefix ***** válasza:
55%

Nem, én magam is csináltam, de nyilván diszkréten.

Merthogy én sem/nem "következetesen 3 óránként szoptattam", ahogy a híres Kata tette. Vajon meddig sikerült neki időhöz kötve, egyáltalán...?

Lehet úgy is igény szerint szoptatni, ha valaki az első fél évben csak otthon ül, mert mondjuk a gyakran szopizó babája mellől képtelen elmozdulni bárhova. - Vagy mondhatja az ember lánya azt is, hogy megyek tovább a dolgomra, de viszem magammal a gyerekemet is, hogy ott és akkor álljak a rendelkezésére, amikor neki arra szüksége van. Aki nem próbálta ki, nem is tudja, mekkora szabadságot ad ez az embernek. Én se tudtam a kisebbikig. :)

Az meg, hogy valakit ez zavar, leginkább annak köszönhető, hogy az elmúlt évtizedekben sajnos kiveszett ez a "kultúra" a társadalmunkból. Olyan közösségekben, ahol valóban természetes és elfogadott dolog a szoptatás (ezen formája is), ott senki meg nem rökönyödik ilyesmin.

2014. jan. 12. 15:58
 19/27 A kérdező kommentje:
Én sem értem, hogy milyen problémát okoz másoknak, ha kendő alatt szoptat egy anya.(nem láttam még olyat, aki nem takarta volna el magát) Engem ez a hozzáállás háborít fel, mert már egy éhes gyermek táplálása sem szent?
2014. jan. 13. 12:54
 20/27 A kérdező kommentje:
(azért látom ott durván moderálták a hozzászólástokat xD- pedig nagyon igaza volt az elsőnek :D)
2014. jan. 13. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!