Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adnom kéne neki pótlást?

Adnom kéne neki pótlást?

Figyelt kérdés

Kislányom tápszeres volt az első kéthétben, de a második héten már próbálkoztam a szoptatással is, csak még nem volt semmi tejem. Utána beindult, és kéthetes kora óta (holnap lesz négy hetes) csak anyatejet kap. Egyszer kapott estére tápszert, mert úgy éreztem nem elég neki a tejem.

Most megint ezt érzem, sőt attól félek, hogy el is apad.

Egy hete rengeteg tejem volt, folyton feszültek a melleim, már egy órával szoptatás után és folyt a tej. Egy mellből jóllakott a kislányom és még fejni is tudtam.

Most nem feszülnek a melleim, vagy csak nagyon minimálisan (de nem fáj)inkább puhábbak. A tej továbbra is random mód csöpög. Viszont néha mintha nem lenne elég a lányomnak. Van, hogy közel egy órát van cicin és még mindig nyitogatja a száját, amikor leveszem róla. Illetve van, amikor nem is elég neki egy mell, mert már érzem, hogy löttyedt ő meg cumizik, de nem hiszem hogy ki tud szívni belőle bármit. Én is csak pár cseppet tudok kinyomkodni utána. Folyton pakolgatom egyik ciciről a másikra, de egyszerűen nem lakik jól. Van hogy belaszik közben, leteszem és megint kapkod a szájával, vagy büfi közben ébred fel és keresi a cicit

Olvastam, hogy a tápszeres pótlással azt érem el, hogy még kevesebb lesz a tejem, ezért félek tőle kicsit. De természetesen éhezni sem szeretném hagyni. Rettegek, hogy éhes marad. Egyébként nyugodt baba, a súlyát nem tudom hogy alakul, sem azt, hogy mikor mennyit szopik, mert mérlegem nincs. A doktornő jövő héten fogja mérni.

2013. dec. 31. 09:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Negy hetes a babad. Ilyenkor meg folyton a cicin akar lenni a testkozeledben. Nem feltetlen azert, mert enne. Hanem komfortszopizna pl. A helyedben nem potolnek, megvarnam a merest, elehet hizik e. Amennyiben igen, maradnek a kizarolagos szoptatasnal. Eleinte en is potoltam a fiamnal kb a 8. Heten tudtuk letenni mire eleg tejem lett. Most negy honapos es csak anyatejes. A melleid nem feszulnek csak az elejen. Aztan mar csak akkor ha eltelik pl hat nyolc ora ejjel szopi nelkul. Ez igy termeszetes mert igy all be a kereslet kinalat. Ha folyton feszulne az tejcsatorna elzarodashoz is vezethet.

Probalhatsz meg tejserkentoket is mielott potolnal. Urtica urens, laktoherb, gorogszena kapszula, karamalz ital.

Hivhatsz szootatasi tanacsadot is a la leche ligatol hazhoz.

Sok sikert!

2013. dec. 31. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:
ne adj tápot , szerintem növekedési ugrás van a háttérben nem mindenkinél 6 hetesen jelentkezik , nekünk i svolt ilyen, ha kellett fél óránként ráraktam. olvass utána a témának:-) sok sikert és türelmet! 4hós babó anyuja
2013. dec. 31. 12:16
 3/4 anonim ***** válasza:
ja én néha adtam neki estére pótlásként tápit azért h megnyugodjak de csak egyszer kétszer.
2013. dec. 31. 12:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Estére én is akartam adni, de olyan jól aludt szoptatás után, hogy gondoltam majd ha felkel. De simán 4-5 órát is tud aludni, mire éjjel felkel. Akkor meg nem indokolt a táp, mert éjszaka dől a tej :)

Csak nappal érzem kevésnek, főleg reggel. Délutánra és éjszakára megint sok van. Most is alig várom, hogy felébredjen, mert most megint soknak érzem.

Ennek a növekedési ugrásnak utánanézek. :)

2013. dec. 31. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!