Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt aki nem igény szerint...

Van itt aki nem igény szerint szoptat?

Figyelt kérdés

Tudom sokból ez ellenszenved vált ki de nem érdekel. Én nem akarom hogy a babám non-stop rajtam legyen, mert megállás nélkül szoptatom. Szóval érdeklen hogy vannak-e itt anyukák aki idő szerint, tartva a 3 órát szoptatnak? (anyukám azt mondta ez régen is így volt, ő is 3 óránként etetett)

A másik amit nem szeretnék: a babát 1-2-3 éves koráig szoptatni. Itt mindenhol azt olvasom hogy a gyerek 16 hónapos vagy 24 hónapos és még szopizik. Én 6 hónapos koráig fogom szoptatni, után jöhet a hozzátáplálás + mellé még az anya tej, de azt már lefejve cumisüvegből.

Összefoglalva 3 óránként szeretném szoptatni és max 6 hónapos koráig. Van itt még valaki aki így csinálta?

2013. nov. 26. 16:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
50%
van már gyereked?
2013. nov. 27. 00:25
 22/31 anonim ***** válasza:
58%
Nem,kedves KÉRDEZŐ, nem az szítja a vitát, aki olyat mond, ami neked nem tetszik, ugyanis ez egy ilyen oldal...levetted a polcról, fizesd ki...az szítja a vitát, aki a böszmeségeit mások módszereivel próbálja megtámasztani! Annyit elárulnál viszont, hogy ha hat hónapos korától nem akarod szoptatni a kisbabádat, akkor egyáltalán miért kezdted el? Nem lett volna egyszerűbb egyből fejni neki, és nem sokkolni fél évesen a cicimegvonással? Erre a kérdésre meg légyszíves, ne várd már el, hogy csak olyan anyukák válaszoljanak, akik nem igény szerint szoptattak, mert elég hülyén fogalmaztad meg a kérdésed! Igény szerint szoptatni annyi, hogy a baba ÉTVÁGYÁHOZ alkalmazkodni, ami az első időszakban, de akár később, a növekedési ugrásoknál is igencsak eltérhet a bűvös 3-4 órától. Nem kell cicin altatni, nem kell cumivá válni, igény (étvágy) szerint kell (lehet) szoptatni. Egyébiránt, szívesen megismerném azt a védőnőt is, aki nem mesélte még ezt el neked...
2013. nov. 27. 03:11
 23/31 anonim ***** válasza:
33%
Semmi hátsó szándékom nem volt, egyszerűen nem tudok elmenni ilyen helyesírási szarvashiba mellett. Arról nem beszélve, hogy aki ennyire nem tud írni, annak mondandója számomra komolytalan. Ugye nem akarod elmagyarázni, hogy direkt írtál ilyen botrányosan rosszul?
2013. nov. 27. 06:51
 24/31 A kérdező kommentje:
20-as válaszoló! a hülye szó az -ly-vel írjuk és nem j-vel. Te sem a kérdésemre válaszoltál!!!akkor minek jöttél ide? mi közöd a kérdéshez? semmi!!!! mert én itt olyanok válaszát várom akik a 3 óránkénti szoptatást preferálják! Mit nem értesz/értetek ezen? Nem vagyok kíváncsi a véleményetekre!
2013. nov. 27. 07:52
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

Akkor miért teszel fel kérdést? ;P

Egyébként én is így indultam neki, ahogy te. NEhezen ment a szopi, az én lányom is 3-4 óránként szopott nap közben, és úgy gondoltam, majd egyik napról a másikra 6 hónaposan leszokik/tatom. Hát azér ez nem egészen így megy, hiszen pont akkor kezd fogzani, a mozgásfejlődése is fájdalmat okoz(hat) éjjel emiatt többször kel, csak a cic nyugtatja meg, szóval az ember revideál. Állandóan, erről szól a gyereknevelés, alkalmazkodni a folyton változóhoz.

Én ezt hívom igény szerintinek. A gyerek és a baba igénye szerint.

Most a második gyerekem szoptatom (az első végül majdnem 2 évig szopott annak ellenére, h eleinte csak 6 hónapig akartam), 2-3-4 óránként, ahogy megéhezik, szomjazik. Száraz, fűtött szobában most kicsit gyakrabban.

Én azt hiszem, te az igény szeriti nevelést/szoptatást kicsit félreértelmezted, kisarkítva. NEm azt jelenti, h lóg rajta a gyerek egész nap, hanem hogy megtanulom a jelzéseit megismerni és annak megfelelően cselekszem. HA kakis a pelusa és azért sír, nem tömöm be a száját a mellemmel :)

Szóval a lényeg a rugalmasság. HA te így akarod és ez majd a babádnak is megfelel, csináld így! (de azt ne várd, ogy 1-2 hét alatt átáll a cicről a kanalazásra, az minimum 1 év, lassan, a yomrának megfelelő ütemben. A tápszert összekészíteni vagy fejni és cumiztatni meg majd meglátod, eerszer macerásabb. Egészséges gyerek akkor válik le rólad, amikor megérett rá, de ügyesen trükközve te is lelki károsodás nélkül rá tudsz majd segíteni.

Jól érzem, h attól félsz, hogy ha 6 hónap után szoptatsz, 2-3 évig a ciciden lóg majd?

2013. nov. 27. 09:56
 26/31 anonim válasza:
80%

szia én is nagyjábol 3 oránként szoptatok és nálunk elég jol bevált a modszer, szépen fejlödik és még az éjszakák is elég nyugalmasan telnek, mert csak egyszer kel fel hajnalban, bár most az utobbi idöben elöfordult hogy kétszer is, de ezt annak tudom be hogy jön a fütési szezon és szárazabb a levegö a szobában és szomjas. egyebként napközben szépen megvan a napirendünk, eszik játszik ekalvás elött adok neki egy kis forralt baba vizet utána alszik, fürdi utám 9 körül pedig mer alszik, kivéve ha nem fáj a pocija. ugyhogy nálunk ez van.

Mondjuk szerintem sem kéne ragaszkodni ahhoz hogy pont 6 honapos korágig szoptatod, mert szerintem joval egyszerübb

igy etetni ment lefeji és cumibol eteti vagy tápot kevergetni, hidd el én tudom nekem az elején nem akart szopizni és kénytelen voltam tápot adni neki és elég negy macera volt, de sok kinlodás után csak elvette a cicit és azota szopizik. most 4 és fél és honapos remélem meg legalább egy fél évig minimum fogom tudni szoptatni

2013. nov. 27. 10:36
 27/31 anonim ***** válasza:
50%
A barátnőm igény szerint szoptatott, ami nála azt jelentette, hogy nyikkant egyet, és máris tette cicire. Fél óránként mellen volt a gyerek.. Pár hónapig csinálta ezt, mert ugye a kórházban teletömték a fejét, hogy bababarát módszer, ez a legjobb, ezt így KELL..míg nem rájött, hogy a gyerek már nem azért sírt mert éhes lenne és cici kell neki, hanem annyira tele van, hogy elég volt megfogni a pocakját úgy is lehetett érezni ahogyan mozognak a belei, úgy megy a pocakja, és fáj neki a sok tejtől. Valamint akárki ment hozzájuk látogatóba, ő 20 perc után eltűnt szoptatni, 1 órákra. Szóval nem, nem vagyok híve én sem a 0-24 -es szopiztatásnak.
2013. nov. 27. 12:03
 28/31 anonim ***** válasza:
79%
Látjátok? Ezt mondom! Az igény szerinti szoptatás azt jelenti (józan paraszti ésszel), hogy akkor szoptatom, amikor ENNI kér...ezt magyarázom, és azt hiszik sokan, hogy az a normális, ha 0-24-ben rajtad a gyerek?! Nagyon nagyok a bajok... Meglátod majd, KÉRDEZŐ, hogy van olyan, hogy fél óra múlva ÉHES, nem pedig cicizni akar. Van ilyen...ezért SZOPTATUNK igény szerint, nem ciciztetünk. Ennyit azért csak meg lehetne érteni már.
2013. nov. 27. 12:45
 29/31 A kérdező kommentje:

27es válaszolóval egyetértek!

28-as, nem te látod rosszul, az igény szerint szoptatók értelmezik úgy hogy egész nap a mellen kell a gyereknek lógni, ha nyekken egyet akkor is! Én ez ellen vagyok meg az ellen aki 2 éves koráig szoptatja a gyereket. Ha éhes lesz úgy látom hogy azért sír akkor kap enni természetesen, nem fogom éheztetni, de nyilván a nyöszörög akkor meg nézem mi lehet a baj, megpróbálom megnyugtatni és nem mellere tenni hogy ott 30 perce evett. Ennyi

2013. nov. 27. 13:55
 30/31 anonim ***** válasza:
70%
Igen, én így tettem. 3-4 óránként evett, és 2 hetes kortól átaludta az éjszakát. A hozzátáplálás dalolva ment, azóta is mindent eszik mindennel. 7 hósan magától hagyta el a szopást. Sosen hagytam ordítani, de nem vallom, hogy csak és kizárólag mellel lehet megnyugtatni egy gyereket. Vallom továbbá azt is, hogy az "igény szerinti szoptatás" kifejezés valójában az anya igényét jelenti. Sok a gyermekkorból eredő és egész életen át cipelt sérülés, sok a rossz házasság. Szegény baba pedig gyógyír kell, hogy legyen az anyai sérülésekre. Így az anyukák közvetve kierőszakolják, hogy fontosnak, nélkülözhetetlennek érezhessék magukat. Innen a mai túlmisztifikált, "anyatej mindenek felett" trend.
2014. jan. 16. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!