Van itt aki nem igény szerint szoptat?
Tudom sokból ez ellenszenved vált ki de nem érdekel. Én nem akarom hogy a babám non-stop rajtam legyen, mert megállás nélkül szoptatom. Szóval érdeklen hogy vannak-e itt anyukák aki idő szerint, tartva a 3 órát szoptatnak? (anyukám azt mondta ez régen is így volt, ő is 3 óránként etetett)
A másik amit nem szeretnék: a babát 1-2-3 éves koráig szoptatni. Itt mindenhol azt olvasom hogy a gyerek 16 hónapos vagy 24 hónapos és még szopizik. Én 6 hónapos koráig fogom szoptatni, után jöhet a hozzátáplálás + mellé még az anya tej, de azt már lefejve cumisüvegből.
Összefoglalva 3 óránként szeretném szoptatni és max 6 hónapos koráig. Van itt még valaki aki így csinálta?
Akkor miért teszel fel kérdést? ;P
Egyébként én is így indultam neki, ahogy te. NEhezen ment a szopi, az én lányom is 3-4 óránként szopott nap közben, és úgy gondoltam, majd egyik napról a másikra 6 hónaposan leszokik/tatom. Hát azér ez nem egészen így megy, hiszen pont akkor kezd fogzani, a mozgásfejlődése is fájdalmat okoz(hat) éjjel emiatt többször kel, csak a cic nyugtatja meg, szóval az ember revideál. Állandóan, erről szól a gyereknevelés, alkalmazkodni a folyton változóhoz.
Én ezt hívom igény szerintinek. A gyerek és a baba igénye szerint.
Most a második gyerekem szoptatom (az első végül majdnem 2 évig szopott annak ellenére, h eleinte csak 6 hónapig akartam), 2-3-4 óránként, ahogy megéhezik, szomjazik. Száraz, fűtött szobában most kicsit gyakrabban.
Én azt hiszem, te az igény szeriti nevelést/szoptatást kicsit félreértelmezted, kisarkítva. NEm azt jelenti, h lóg rajta a gyerek egész nap, hanem hogy megtanulom a jelzéseit megismerni és annak megfelelően cselekszem. HA kakis a pelusa és azért sír, nem tömöm be a száját a mellemmel :)
Szóval a lényeg a rugalmasság. HA te így akarod és ez majd a babádnak is megfelel, csináld így! (de azt ne várd, ogy 1-2 hét alatt átáll a cicről a kanalazásra, az minimum 1 év, lassan, a yomrának megfelelő ütemben. A tápszert összekészíteni vagy fejni és cumiztatni meg majd meglátod, eerszer macerásabb. Egészséges gyerek akkor válik le rólad, amikor megérett rá, de ügyesen trükközve te is lelki károsodás nélkül rá tudsz majd segíteni.
Jól érzem, h attól félsz, hogy ha 6 hónap után szoptatsz, 2-3 évig a ciciden lóg majd?
szia én is nagyjábol 3 oránként szoptatok és nálunk elég jol bevált a modszer, szépen fejlödik és még az éjszakák is elég nyugalmasan telnek, mert csak egyszer kel fel hajnalban, bár most az utobbi idöben elöfordult hogy kétszer is, de ezt annak tudom be hogy jön a fütési szezon és szárazabb a levegö a szobában és szomjas. egyebként napközben szépen megvan a napirendünk, eszik játszik ekalvás elött adok neki egy kis forralt baba vizet utána alszik, fürdi utám 9 körül pedig mer alszik, kivéve ha nem fáj a pocija. ugyhogy nálunk ez van.
Mondjuk szerintem sem kéne ragaszkodni ahhoz hogy pont 6 honapos korágig szoptatod, mert szerintem joval egyszerübb
igy etetni ment lefeji és cumibol eteti vagy tápot kevergetni, hidd el én tudom nekem az elején nem akart szopizni és kénytelen voltam tápot adni neki és elég negy macera volt, de sok kinlodás után csak elvette a cicit és azota szopizik. most 4 és fél és honapos remélem meg legalább egy fél évig minimum fogom tudni szoptatni
27es válaszolóval egyetértek!
28-as, nem te látod rosszul, az igény szerint szoptatók értelmezik úgy hogy egész nap a mellen kell a gyereknek lógni, ha nyekken egyet akkor is! Én ez ellen vagyok meg az ellen aki 2 éves koráig szoptatja a gyereket. Ha éhes lesz úgy látom hogy azért sír akkor kap enni természetesen, nem fogom éheztetni, de nyilván a nyöszörög akkor meg nézem mi lehet a baj, megpróbálom megnyugtatni és nem mellere tenni hogy ott 30 perce evett. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!