Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt aki nem igény szerint...

Van itt aki nem igény szerint szoptat?

Figyelt kérdés

Tudom sokból ez ellenszenved vált ki de nem érdekel. Én nem akarom hogy a babám non-stop rajtam legyen, mert megállás nélkül szoptatom. Szóval érdeklen hogy vannak-e itt anyukák aki idő szerint, tartva a 3 órát szoptatnak? (anyukám azt mondta ez régen is így volt, ő is 3 óránként etetett)

A másik amit nem szeretnék: a babát 1-2-3 éves koráig szoptatni. Itt mindenhol azt olvasom hogy a gyerek 16 hónapos vagy 24 hónapos és még szopizik. Én 6 hónapos koráig fogom szoptatni, után jöhet a hozzátáplálás + mellé még az anya tej, de azt már lefejve cumisüvegből.

Összefoglalva 3 óránként szeretném szoptatni és max 6 hónapos koráig. Van itt még valaki aki így csinálta?

2013. nov. 26. 16:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
46%
Megszületett már az a baba? Mert ha még nem, akkor majd rájössz, h baromira nem úgy van, ahogy elgondoltad...de ha te kibírod, hogy a 2 hós gyereked üvölt az éhségtől, mert nem telt még le a 3 óra, akkor gratulálok. Egyébként meg a szoptatás nem csak a tej miatt hasznos, hanem a beszédfejlődés/lelki egyensúly miatt is...(nem arról van szó, h a tápis baba nem egészséges, de ha megszokta a cicit, igényli is.)nem mondhatod egy 6 hós gyereknek, hogy nincs cici, tanuld meg a cumit...sajnálom szegényt előre is...
2013. nov. 26. 16:59
 2/31 A kérdező kommentje:

Olyan emberek válaszát várom, akik NEM igény szerint szoptatnak! te úgy látom az igény szerint szoptatók táborát erősíted, így az aki nem így tesz, az sz*r anya... Szóval nem a kérdésre válaszoltál és sajnáljad a saját gyerekedet ne az enyémet! régen is így volt és egészségesen normálisan felnőttünk, nincs semmilyen beszédhibám vagy más se nekem se a testvéreinek mert 30 éve még ez volt az elfogadott....ja és igen meg van már a baba 1 hetes és nem ordít egyenlőre jól beválik a 3 óránkénti szoptatás, csak fent leírtam hogy én így szeretném csinálni a továbbiakban és van-e még valaki aki szintén így csinálta. A 3 óránkénti etetés meg nem azt jelenti, hogy kereken 3 óra addig nem ehet, hanem 2,5 vagy akár 3,5 óra lehet. Sőt nem ébresztem fel ha alszik és nem ébred meg 3 óra múlva, úgyis jelzi a pocakja ha éhes. Így legalább van és lesz napirendem, nem leszek egy zombi, akinek még 2-3 évesen is a mellét keresi, meg a polót rángatja le róla a gyereke.

Olyanok tapasztatát várom, aki szintén hasonlóan csinálták és nem szoptatták 2 éves koráig a gyereket.

2013. nov. 26. 17:09
 3/31 A kérdező kommentje:

Ami még lemarad:

Az az ismerősöm, aki "igény szerint" szoptatta, vagyis minden nyekkenésre cicire tette, nem tudott napirendet kialakítani, a hozzátáplálás is borzalmasan ment. Nem aludt a gyerek rendesen, éjszakák kaotikusak voltak.

Másik ismerős babájának sem vált be az igény szerinti szopi, folyamatos hasfájással küzdöttek, a nagyjából 3 óránkénti evés hozott megváltást.

Tehát nem kérdés hogy így fogom csinálni.

2013. nov. 26. 17:13
 4/31 anonim ***** válasza:
70%
Hát én azt mondom, hogy igény szerint szoptatok, de ésszel. Mert én is úgy gondolom, hogy a 24 órán át cicin lógás nem éppen kifizetődő sem a babának sem a mamának, se az egész családnak. 5 napig csináltam az igény szerinti szoptatást, 24 órán keresztül cicin lógott, éjszaka is nappal is és azt hittem meg bolondulok. Aztán védőnő mondta, hogy ez így hülyeség. Csináljam úgy, hogy megszoptatom akár csak 1 akár 2 ciciből olyan max 30 perc (ennyit képes szopizással dolgozni egy újszülött) utána fejem le és azt pohárból még itassam meg vele. (persze amennyit elfogad, és még nem dől ki tőle) Ha mellen elalszik a fülét, talpát, nyakát, kezét, lehet csikizni simogatni, ébresztgetni, mert igen is dolgozzon meg a kajáért. Nekünk ez a módszer bevált és a baba 3 óránként ébred magától, éjszaka 4-5 órát alszik és 15 perc a kajálás, éjszaka nem fejek, eszik alszik semmi pelus csere vagy ilyesmi. De ha nem szeretnél szoptatni valamilyen oknál fogva akkor adj neki tápszert. Nem tudom melyik az egyszerűbb mert mi nem tápszereztünk, de azzal is van szerintem macera. Ahogy te gondolod úgy csináld, te vagy az anyukája neked kell eldöntened mit hogyan csinálsz.
2013. nov. 26. 17:14
 5/31 anonim ***** válasza:
62%
Én csak 3 hétig tudtam szoptatni, de azért leírom mit gondolok, ha nem baj. Ha a babádnak beválik a nagyjából 3 óránkénti szoptatás és így is elég a tejed, akkor csináld úgy. Ha a baba nem igényli, akkor szerintem sem kell 0-24-ben mellen lógnia egy gyereknek. A 2-3 éves korig való szoptatás nekem személy szerint bizarr, de azt sem ítélem el, aki így csinálja, ha diszkréten teszi. Az szerintem nagyon visszataszító, mikor egy gyerek bárhol elkezdi rángatni az anyja ruháját és ordít, hogy cicit akar. Azonban úgy gondolom, hogy ez ritka eset, de sajnos van ilyen és természetesen ezek maradnak meg az emberben. Egy szó mint száz, ahogy Te akarod csinálni úgy is jó és nem gondolom, hogy sajnálni kellene a babádat. Ja és ha én nem is, van egy ismerősöm, aki pont úgy csinálta, ahogy Te írod és semmi gond nincsen ebből a kislányánál.
2013. nov. 26. 17:19
 6/31 anonim ***** válasza:
61%
Első vagyok! Az igény szerinti szoptatás baromira nem azt jelenti, h 24 órán át rajtad van a gyerek. A szoptatás nem cumizás, és az anya nem cumi! Ha azt látod, hogy már nem eszik, akkor abba kell hagyni a szoptatást, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet akár fél óra mulva is megint éhes! És egy szóval sem mondtam, hogy szar anya vagy...Tökéletes, pontos napirendünk van, 8 hós a fiam, a hozzátáplálás sima ügy volt, és igény szerint szoptattam.
2013. nov. 26. 17:26
 7/31 anonim ***** válasza:
60%
ja és még valami! ha jól csinálod,, egyáltalán nem fog 2-3 éves korig szopni a babád, az enyém már csak este és reggel szopik, és a reggelit is kezdi magától elhagyni!
2013. nov. 26. 17:28
 8/31 A kérdező kommentje:

4es 5ös válaszoló köszönöm a válaszotokat!

4-es, nekem anyukám mondta azokat majdnem, amit neked a védőnő :) szoptatni szeretnék természetesen, ha van tej nem vonom meg tőle, de ha valamiért mégsem lesz, akkor nyilván tápszert fog kapni, mint sok más baba.

2013. nov. 26. 17:28
 9/31 anonim ***** válasza:
52%

jelen!

elsőnél is.és most is.3.vagy most most már 3és fél4óránként.

nem mondom,h ha látom,hogy éhes nem faragok le az időből-de fix napirendünk van-ráérek a tesóval is foglalkozni.nekem szerencsém van-jól eszik,rövid ideig-és hatékonyan.azt nem mondom,h abbahagynám korán.a nagyobbat 15hónapig sikerült.de ne tervezz előre-a babád igényei legyenek az elsők

2013. nov. 26. 17:34
 10/31 A kérdező kommentje:

Első válaszoló! az igény szerinti szoptatás alatt nem azért értem, hogy nem kap enni ha pl. 2 óra múlva sír és úgy látom hogy éhes és azért, hanem azt, hogy akinek nyekken egy kicsit a babája már rögtön teszi is mellre...meg se próbálja máshogy megnyugtatni és már teszi mellre etetni. Nekem ezzel van a bajom, mert szerintem a baba kb. 2-2,5-3 óra az amikor tényleg megéhezik (az én meglátásom szerint), szóval nem hinném, hogy folyamatosan éhes (akár 30 percenként) a cicit állandóan a szájába kell tenni.

Úgy mondanám ahogy a 4-es válaszoló írta: ésszel kell szoptatni :) Valamit egyetértek az 5ös válaszolóval hogy számomra bizarr hogy egy 2 éves még szopizik. Ja meg a másik hogy én nem tudnám bárhol elővenni és szoptatni. Nekem ez bizarr és kész, én nem fogom így csinálni, ez van. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogy csinálja, szóval én nem vitát akarok szítani.

2013. nov. 26. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!