Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Teljessen kétségbe vagyok...

Teljessen kétségbe vagyok esve. Három hete szultem életem értelmét/császárral, nem így akartam/a tejem nehezen indult és most úgy állok hogy minden hétre jut egy mellgyulladás 39 fokos lázzal párosulva. Mit lehet tenni? Fejek melegíttek minden.

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni mi erre a megoldás? már tápszert is adok neki neki mert nincs elég tejem/és már sokszor azt érzem nincs kedvem fejni mert ez csak nyűg nekem fájdalmas. Más is van így? írjatok úgy el vagyok keseredve.
2013. nov. 25. 19:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is nehezen indult a tejem, szinten csaszar, de az elso es egyetlen lazas mellgyulladast nem kovette tobb. Gyakrabban tettem mellre a fiamat es nem volt szukseg fejesre aztan tapszerre sem. Hivtam egy szoptatasi tanacsadot is. Neked is ezt javaslom.

Bujjatok ossze a piciddel, szanj ra egy egesz napot h amikor csak felsir mellre teszed. A testkontaktus is sokat segithet. A legjobbakat!

2013. nov. 25. 20:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Ne ess kétségbe, sok megoldás van. Aki már szült valaha, az bármikor képes rá, szóval anyukád besegíthet.

Vagy más anya tejét adod neki.

Vagy a tápszer.

De az is nagyon valószínű, hogy a fejő alkalmatosságod nem megfelelő. Mivel fejsz?

2013. nov. 25. 23:36
 3/4 anonim ***** válasza:

De pár évvel ezelőtt pont az volt a tv-ben, hogy a sose szült nők is tudnak szoptatni, mert beindul a reflex.

Sokan az örökbefogadott babákat is szoptatják otthon, pedig sosem szültek.

2013. nov. 25. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt elegendő tejem a császár után. A szülést a 41. héten kezdték meg, de nem jöttek a fájások, így az orvos a vágás mellett döntött. Sajnos a tejtermelés is nagyon későn indult be. Előtejem volt (már a terhesség alatt is). Úgy a második nap tudott szopni 10 ml-t! Majd a negyedik nap 20 ml-t. Kiegészítést csak este adtam, akkor is 40-60 ml közt. Egész nap cicire tettem. Borzasztó volt. Sok sírás, és bűntudat. Aztán a 12. napon már volt annyi, hogy a kiegészítést is elhagyhattuk (kiegészítést nem minden nap adtunk, hanem amikor más nagyon sírt. Ekkor is fejtem amikor aludt, és inkább a lefejt anyatejet adtam oda neki, mint a tápszert). És utána is vagy 1-1,5 hónapig fejtem naponta 2-3 x. Szóval nagyon nehéz, meg fárasztó. A legjobb, és leghatásosabb módszer, ha a babát teszed cicire. Ha kell egész nap. tudom, borzasztóan fárasztó, de csak így fog beindulni. Sajnos a tápszerezéssel az a baj, hogy minél többet kap a baba, az anyai szervezet azt hiszi, nincs már szükség a tejtermelésre, és elapad...:( A kórházban azt javasolták, hogy a mellgyulladást sok fejéssel lehet elkerülni.
2013. nov. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!