Fejés mellgyulladás ellen, hogyan?
Ha elég a tejed, akkor egyáltalán nem kell fejni.
A fejés többlet-termeléshez vezet.
Ha igény szerint szoptatod a babádat, akkor beáll a kereslet-kínálat.
Vannak baba-mamák, akiknél bejön a váltott mellből való szopi, és van, akik minden szoptatáskor mindkét mellüket felkínálják. De lehet ezt a kettőt kombinálni is, vagy ha épp kevésnek tűnik, lehet egy szoptatás alkalmával akár "3 vagy több" mellet felkínálni, vagyis váltogatni, amíg kell.
Nem tudom mennyi idős a babád, ettől is függhet, hogy mire van szüksége...
A feszülés normális, kb. 3-4 hetesen fog alább hagyni, amikor tényleg beáll a kereslet-kínálat.
A mellgyulladás előjele, ha csomót, vagy már fájdalmas csomót érzel a melledben.
Ekkor kell tenni valamit, de ha csak szimplán feszül, az nem probléma.
A csepegés "ellen" használj melltartóbetétet.
Egyéni, hogy ez mikor múlik el, nálam általánosságban a babák 4-5 hónapos korára múlt el, de a tejadó reflex beindulásakor mindig jött a másikból is, amelyikből épp nem szopizott a baba.
Harmadik babával tanultam én is, hogy ha a tejadó reflex indulásakor benyomod a szabad mellbimbót, akkor nem jön belőle a tej. Bejött. Mondjuk nyilvános helyen kicsit nehéz megoldani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!