Ismétlődő mellgyulladás ellen mit lehet tenni?
7hetes a kislányom, eddig 2 mellgyulladásom is volt sajnos. Az első mindjárt ahogy hazajöttünk a kórházból, akkor genny is termelődött a mellemben, másodszor most pár napja. Az elsőnél azt hiszem hibás vagyok, mert nem fejtem, de most megint az a mellem "durrant"be és pillanatok alatt.Minden szopi után fejek, minden este fürdésnél jól átmaszírozom a melleimet, ezt hetek óta így csinálom és mégis begyulladt! Reggel felkeltem és fél óra mulva már rázott a hideg és 38 fokos lázam lett. Pedig aznap hajnalban még szoptattam is. Nem tudom hogy tudnám megelőzni a következő gyulladást, mert félek ismét megtörténik velem ez a fájdalmas, nagyon rosz betegség!
A mellem most az utolsó gyulladás óta még mindig fáj (pedig a gyógyszerem már elfogyott), a tejtermelés erős szúró érzéssel jár. Mit tehetnék? Volt-van más is ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A fejéssel csak óvatosan, mert ha túl gyakran teljesen kiüríted a melled, akkor pont hogy serkenteni fogod a termelést! Ha pedig néha véletlenül nem ürül ki elég jól (a babád nem szopizza ki és te sem jutsz el a fejésig), akkor könnyen begyulladhat még egyszer.. Inkább próbáld meg úgy visszavenni a fejést, hogy csak akkor kelljen fejni, amikor nagyon feszül a melled, ne minden szoptatás után, ha sikerül. Így nem lesz akkora különbség a kereslet és a kínálat között és elméletben csökken a bedurranás valószínűsége.
Próbálj meg minél több pózban szoptatni, akár egy szoptatáson belül is, váltogatva, hogy minél jobban kiürüljenek a tejcsatornák. Lehet, hogy egyes területekről nem jön ki elég jól a tej. A masszírozás is segíthet, ha szükségét érzed.
Jézusom, kérdezz meg más orvost is, mert ez NEM LEHET MEGOLDÁS. Ez a doki nem elég jó orvos.
Nekem számtalanszor begyulladt, és még most is szoptatok, gyermekem 15 hónapos. Nagyon nehéz kezelni, de ami segít, az a rengeteg szoptatás. lehet érezni, amikor kezd bekeményedni, csomósodni, olyankor tedd mellre akár óránként. A gyerek a legnagyobb segítség. Ő meg tudja gyógyítani a cicit. A másik nagyon hatásos módszer a dunszt kötés. Bekened a fájó cicit körömvirágkrémmel körbe, majd vattát felitatsz Svéd cseppel, és körbetekered vele a cicit. Az egészet folpackkal becsomagolod, s rá a melltartó, hogy megfogja a kötést. Éjszakára, ameddig csak bírod, így hagyod. (Maria Treben könyvében olvastam) Elméletileg egész éjszaka rajta kéne hagyni, de saját tapasztalatom az, hogy éjszaka jobb szoptatni többször, vagy fejni, hogy ne csomósodjon tovább. A fejés technikailag nem olyan hatékony, mint a szoptatás, viszont a Svéd cseppben lévő alkohol semmilyen mennyiségben így nem kerül a baba szervezetébe. Nekem ez a módszer többször kisegített, meggyógyított. Persze utána folyamatosan, mondom, szinte óránként szoptattam. Ja, és még egy! A szoptatási pozíciókat lehet váltogatni, hogy minden tejcsatorna egyformán ürüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!