Hogyan lehet ennyire különböző 3 mellgyulladás/tejcsatorna elzáródás?
Első babámnál soha nem volt. Most már harmadszor :(
1. megölelt egy ismerősöm, megnyomta a cicimet: kis ötforintos nagyságú csomó, piros folt, nagyon magas láz, 1 nap alatt elmúlt.
2. nem szopizott rendesen a babám, nem volt nálam mellszívó (nyaraltunk): mobiltelefon nagyságú kemény csomó a cicimben, nem volt piros folt, csak hőemelkedés, 2 nap alatt múlt el - ez volt a legfájdalmasabb.
3. megint megnyomódott a cicim, talán hátizsák pántjától: nincs egyáltalán csomó, csak pici piros folt, nincs lázam, hányingerem van, fejem fáj, ez a 3. nap.
Mit csináljak, azon kívül, hogy sokat szoptatok és melegben tartom?
És most miért van ennyiszer mellgyulladásom, amikor az első babámnál egyszer sem volt? (Pedig akkor több tejem volt.)
Köszönöm a válaszokat.
Szia!
Ha a mellbimbódat megnézed,nincs rajta egy vízhólyagszerű fehérkés kis valami?
Nincs.
Miért: mi az?
Akkor nem tudom,nekem tejcsatorna elzáródásom volt,mintha benőtt volna felette a bőr,úgy nézett ki,fel kellett szúrni steril tűvel,de neked akkor nem az lehet.Mellgyulladásom még nem volt,úgyhogy arra nem tudok mit mondani.
Jobbulást!
Nekem az első két gyereknél egyszer sem volt mellgyulladásom, de ezt a harmadiknál "pótoltam". Akkor volt 3-4 mellgyuszim is.
Próbálkozhatsz a "farkasanya" pózzal is (hátára fekteted a babádat, fölétérdelsz és "belelógatod" a melled a szájába úgy, hogy az álla a csomó/piros folt felé nézzen.)Így a gravitáció is segít kiürülni. A jövőben pedig figyelj magadra! Az első jeleknél tedd minél többször cicire a babádat, ill. kíméletesen fejj.
Jobbulást kívánok!
Köszönöm a válaszokat!
Közben lett egy pici csomó egész a cicim legalján. Próbáltam "lógatva" szoptatni, utána fejni, remélem holnapra elmúlik.
Már legalább nem volt ma hányingerem és a fejem is csak picit fájt, és erősebbnek éreztem magamat, mint tegnap.
Lehet, hogy ez a babád nem tudja annyira kiüríteni a melled, mint az első? Vagy csak most valamiért érzékenyebb a melled, ki tudja.
De akkor tényleg figyelj oda magadra és már az első jeleknél kezdd a megelőzést (szokásos tanácsok). Illetve, ha szükségét érzed és a babád is elfogadja, időnként más pózokból is szoptass, hátha segít.
Jobbulást!
Köszönöm a te válaszodat is!
Mára meggyógyultam :)
Éjjel melegített cseresznyemag párna trikó alá, sok szoptatás, úgyhogy jól vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!