Idönkent mellbe nyilallo fajdalom, es gyakran több nagyobb csomo az egyik mellemben, föleg szoptatas elött. Ez mellgyulladas?
Ja, es mellgyulladas ellen szol az is, hogy mar 5 honapja szültem.
Viszont mellette, hogyha szopi közben masszirozom, nyomogatom kifele, akkor jobban kiürül.
Mivel mar 1 honapos koratol ejjel 7-8 orat atalszik, alt. reggel kemenyebb a mellem, es ez gyakran elsö szopival ki is ürül. De ez a szuro erzes megis gyakran viszater, es a becsomosodas is.
Köszönöm valaszodat! :)
Nem, ez a belenyilallo fajdalom nem függ össze bekemenyedessel es csöpögessel. Mostanaban mar nem is csöpög egyebkent, de sokaig hasznaltam a melltartobetetet. A fajdalom inkabb szoptatas utan jelentkezik, mindig csak az egyik mellemben, miutan abbol evett a pici.
Most probalgatom hideg jegakkuval hüteni, es ez nagyon jo erzes, nem is gondoltam volna.
szija
én 11 napja szültem
begyullaldt a mellem onnan is észre fogod venni hogy pirs lesz mintha horzsolás lenne körülötte.
és igen lázzal jár elég magassal.
én 2 napig csak feküdtem 40 fokos lázzal.
sokszor kell meleg vízzel átöblíteni pl (tusolsz többször egy nap vagy borogatod)maszirozod és ami a lényeg akármennyire fáj folyamatosan fejd és tedd rá a babát ahányszor csak lehet.alap helyzetben magától elmulik a gyullaldás.ha 2 napnál tovább vagy rosszul akkor kell orvosi segítség antibiotikum.
Közben eszrevettem az erintett mellemen egy pici feher pontot. (Elöször ezt hittem, valami a betetböl raragadt.:)) A Google-ban rakeresve ez tejcsatornaelzarodas lehet, ami akkor alakulhat ki, ha nem szopik rendesen a baba, vagy pl. rosszul van a mellre teve, es meg mas oka is lehet. (Feltetelezem, most natha miatt.:(...) Közben a csomosodas eltünt par szoptatas utan, viszont erdekes, hogy a feher pont ott van meg mindig es szoptatas utan jot tesz rajta a jegakku.
Nincs tul sok idöm borogatni meg többször zuhanyozni, renelem igy is rendbejön!
A nagyobb lanyomat 20 honapig szoptattam es sosem volt semmi ilyen problemam, meg elvalasztasnal sem.... Talan, mert ö eleg keveset evett (?)...
szia
nekem szokott nyilalni-de akkor lehet,hogy csak rosszul tartom a babát.
viszont 1hónapos babámnál volt tejlázam.akkor be is lázasodtam,nagy csomó volt a mellben-és piros folt rajta.ekkor a melegités volt a legjobb-ill arra a mellre tenni,még,ha nagyon kellemetlen is
én nem mentem dokihoz-megoldódott-de ez is azért alakult,mert azt mondta etessem ritkábban a babámat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!