Hány hónapig van élettani, tehát nem lelki jelentősége az anyatejnek egy baba életében?
"Maximum 12.
Tehát 1 éves korban el kell hagyni a szoptatást, fölösleges, tápláléknak nem jelent semmit."
ezt te is komolyan írtad????
úristen kik vagytok ti???nekem 16 hónapos és reggel meg este még mindig adok neki mert kéri. semmi baja nem lesz tőle, habár tápértéke igaz hogy már nem olyan mint az elején de mért fosszam meg tőle amíg még van?????
Napi 1x nem tudod lefejni az adagot? Akkor könnyebb lenne.
Igen, ezt a téli dilemmát megértem...
Biokémiai szempontból hat hónap...
(Bizonyos aminosavakat nem tud az ember "előállítani"' ezek az esszenciális aminosavak, van 1 féle ami csak az anyatejben talalható meg. 6 hónapos korig(kb.) kell a szervezetbe bejutnia, ez az immunrendszerhez szükségeas, aki nem kapja meg, az hátránnyal iduaz életben egészségügyi szempontbóll, de természetesen nem törvényszerüen okoz gondot...suliban élelmiszermérnökként az előadást mi dig ezzel kezdte a biokémia prof, hogy meginterjúvolta. Alányokaz, akarnak-e majd szoptatni:))
Végeredményben viszont azoknak bpvan igazuk, hogy nehéz a lelki, ésbiológia, és élettani vonatkozásoka szétválasztani, mert összefüggenek.
ha elolvastad a érthetnéd, hogy nem csak...de BIOKÉMIAI szempontból..
a végén írtam is, hogy utána is fontos, sőt addig kb. elengedhetetlen, máshonnan nem pótolható anyagok vannak a tejben, de nem ismételtem, mert előttem már leírták..........
Kedves xStefix, az a baj, hogy minél kevesebbszer fejek, annál kevesebb a tejem is. És az az érdekes, hogy ez a csökkenés egy-egy fejés kihagyásával szinte azonnal jelentkezik. Most így, a napi 3-mal még elvagyok, de a napi 4 már túl sok volt, azt éreztem. Most reggel fejek, mielőtt ébred a kislányom, délután, miután lefektetem, és késő este, amikor már alszik. Ha bírom, 2 éves koráig kitartok( akkor már erősen tavaszodik majd), ha nem, nem.
Köszönöm mindenki segítségét.
Értelek.
Még csak egyetlen gondolat: Ilyenkor ha átváltunk a napi kevesebb fejésre, de tartani akarjuk az összadagot, akkor addig kell egy-egy alkalommal fejni, amíg végül össze nem jön estére a napi mennyiség. Mivel ugye estefelé már egyszerre kevesebb tej termelődik, célszerűbb reggel vagy még napközben kicsit jobban rágyúrni, hogy biztosan meglegyen az adag.
A rágyúrás azt jelenti, hogy addig fejsz, amíg össze nem jön a tervezett mennyiség, akkor is, amikor már csak csöpög a tej. Mivel a testednek meg kell szoknia az új rendszert, pár napba biztosan bele fog telni, amíg lerövidül a fejési idő (de a mennyiség megfelelő lesz), de végső soron ez is a kitartáson és türelmen múlik (remélhetőleg:).
Ha gondolod, ezt kipróbálhatod még, de úgy legyen, ahogy nektek jó. Én mindenesetre nagyon tisztellek így látatlanul is, mert én sose voltam egy "lelkes" fejő, szóval a tied számomra mindenképp nagy teljesítmény. :)
Illetve még egy utolsó írás a kezdeti kérdésedhez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!