Van jelentősége annak, hogy a pár hónapos baba melyik kezét szereti jobban használni?
Igen, még korai bármit is mondani, sőt sok baba egy ideig kétkezes is lesz majd több hónaposan, de ez nem baj, mert az agy így fejlődik.
Lányom amúgy mindig is jobban használta a bal kezét, most 3 éves, mindent bal kézzel csinál, de a doki azt mondta, hogy még mindig nem jelentené ki, hogy bal kezes. :)
Hivatalosan azt mondják, hogy óvodás kor környékén dől ez el.
Nekem egyik gyerekem 7 hónapos korától mindent ballal csinált. (Sokszor megfogott valamit jobb kézzel, aztán áttette balba) Én már akkor gyanakodtam, hogy bal kezes lesz, bár mindenki mondta, hogy ez még "korai", de az lett. :o)
"Szerinte már most figyelnem kellene erre...."
Könyörgöm, ne tedd. Én még úgy nőttem fel, hogy mindig rám szóltak, hogy a "szép" kezemet használjam. Írni is meg kellett tanulnom jobb kézzel, egy borzalom volt. Kifejezetten jó kézügyességem van, alsóban mégis végig kettes voltam írásból. Most, hogy felnőttem, érdekes módon használom a kezeimet. Pl. jobb kézben fogom a horgolótűt (anyukám csak így tudta megtanítani), de visszafelé horgolok vele.
Jézusom, hol él az ismerősöd?
Nem szabad a gyereket erőltetni, hogy a másik kezét használja, mint amit szeretne.
Régi hülye elvek voltak, hogy csak jobbkezes lehet egy gyerek, és át kell szoktatni, ha balos, de ez egy nagy baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!