Hány hónapig van élettani, tehát nem lelki jelentősége az anyatejnek egy baba életében?
A múltszázad óta elég sok új dolgot megtudtak már az anyatejről, más módon is meg tudták vizsgálni az összetételét, ahogy korábban még nem. (Egyébként őskövület dokiktól olyat is lehet még hallani, hogy csak fél éves korig, aztán "értéktelenné" válik.)
Változik az összetétele az tény, de az a csodás benne, hogy mindig alkalmazkodik a baba/kisgyerek igényeihez.
(Az orvosoknak tovább kell magukat képezni a témában...)
"a kérdező szerintem úgy gondolja, hogy meddig van mindenképp szüksége anyatejre"
Hát "mindenképp" épphogy semeddig nincs szüksége, mert tápszerrel is szépen felnőnek a babák.
Igen-igen, én sem azt mondtam, hogy a Te dokid lenne őskövület, hiszen ő egy évet mondott és nem fél évet, ez kétszer olyan jó. :)
Összességében az a kár, hogy amit tudnak a szopis szakemberek a szoptatásról és az anyatejről, az sokkal több, mint amit a gyerekorvosoknak megtanítanak. Van olyan gyerekorvos, aki szoptatási tanácsadó is egyben, hát szerintem minden gyerekorvosnak annak kellene lenni, meg védőnőnek, és akkor könnyebben menne a kismamáknak ez az egész szoptatás dolog, amiben sajnos annyira kevés (és főleg jó) információhoz jutnak.
Kedves Kérdező!
Immunanyagok mindig vannak az anyatejben, akárhány éves is a kicsid, az valóban igaz, hogy az immunrendszere egy idő után megerősödik annyira, hogy anélkül is jól elvan, de ettől még ha adod neki, akkor az egy plusz lesz.
Ügyes vagy, hogy fejéssel fenn tudtad tartani a tejet, ezt kevesen tudják megcsinálni, szerintem itt az a kérdés, hogy Te meddig bírod még az egész fejés dolgot, meg hogy a kicsid meddig fogadja el, mert az is lehet, hogy egy idő után már nem kéri többet.
Ami lemaradt:
Az én gyerekeim is tejérzékenyek, és én a harmadik baba anyatejből adtam felesleget az akkor 3 évesemnek is, pohárból megitta kakaóval, nagyon szerette, mindig kérdezte, mikor van "megint"?
Ez aranyos, utolsó. :))
A kislányom is harmadik gyerek, most 21 hónapos és egy éves kora óta nem szopizik. És igazság szerint azért most már fáradok... A tejemet viszont szívesen megissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!