Hogyan válasszam ki a megfelelő szívófejet medela mellszívómhoz?
Kicsit elbizonytalanodtam a fenti kérdés kapcsán. Van egy kézi mellszívóm, amit még első gyermekem szoptatásakor vettem, és akkor kezdtem használni, amikor úgy láttam, szaporítani kellene a tejet. Nem nagyon sikerült.
Második babámat igény szerint szoptatom, de szaporítani szeretném (lefagyasztani szeretném), azonban nem túl kellemes a használata, és nem is nagyon változott semmi, sőt, attól tartok, csökkenni fog. (Mellszívó használata után, amikor mellszívóval már nem jön semmi, kézzel még tudok fejni. Ez minden mellszívónál így van? Ez normális?)
A fő kérdésem az lenne, hogyan válasszam ki a megfelelő méretet? Mérjem le a mellbimbót és olyan átmérőjűt válasszak? (használati utasítást, medela oldalán információkat-pont ennek hatására merült jel a kérdés-elolvastam, elméletileg tisztában vagyok vele)
Segítséget, normális válaszokat köszönöm!
Nekem kis melleim voltak, aránylag kicsi bimbókkal, a terhesség és a szoptatás alatt nőttek rendesen. Én végig a közepes méretet használtam, ami az alap csomagolásban volt.
Ha kényelmetlen az a méret amit használsz, tehát csak a bimbót szívja be, a bimbóudvar egy részét nem, akkor túl kicsi, ha meg a bimbóudvar egészét behúzza, és kellemetlen, akkor túl nagy.
Lehet, hogy kézi fejéskor még azért jön valamennyi, mert az újfajta inger újra beindítja a tejleadó reflexet.
A megfelelő méretű tölcsér kiválasztásánál két
szempont van:
- A vákuum ne húzza be nagyon a mellbimbót, mert a megnyúló tejvezetékek keresztmetszete lecsökken, a tej nem tud áramlani. Ezt akkor éri el, ha olyan tölcsért választ, ami a bimbóudvarnak csak kis részét szívja be.
- A bimbó szabadon mozoghasson a tölcsér bimbócsatornának elnevezett csövében, ne súrlódjon annak falához és ne nyomódjon össze.
A feszült állapotú mellbimbó átmérőjét kell a tövénél megmérni. Az is előfordulhat, hogy a két mellre két különböző méretű PersonalFit tölcsért kell használni az optimális eredmény eléréséhez.
Ha nem elégedett a válasszal, a Medela forgalmazói készségesen segítenek, hívja fel őket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!