10 hónapos babának kezdjek tápszert adni?
Szia, az 500ml/nap a folyadék miatt fontos. Azt nem lehet főzelékkel pótolni. Iszik amúgy vizet? Ha nem, nem gond, csak akkor tényleg kellene neki tápszer, szerintem, hogy meglegyen a kellő folyadékbevitel.
Nekem is 10 hónaposom van, reggel és este tápszer van még. Nem ébred éjjel. Este 9-től reggel 6-7ig alszik.
Én biztos nem adnék a helyedben, a tehéntej-volta miatt.
A javaslat úgy hangzik, hogy fél l tejalapú táplálék, nem fél l folyadék, szóval nem elsősorban a folyadék a lényeg, hanem a tápanyag. (Amiből az anyatejben ugye több van, mint a folyadékban vagy a tápszerben.) Ha ez összességében valahol megvan a többi tejtermékkel együtt, akkor nem kell aggódnod. De egyébként se centire mérjük a gyereket, ugye.. ;)
És én szilárdból se adnék neki többet, főleg, ha még szeretnél tovább is szoptatni. Majd jelzi ő, ha többet kér rendeset enni, nem kel forszírozni, mert az még a szopi "kárára" is mehet. Persze próbálhatsz neki vacsit adni, vagy valamit még hozzá, de ha nem az éhség a gond, akkor úgyis kelni fog. Éshát mindig van jó ok szopizni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!