A 7 hónapos babám alig akar már szopni. Nem akartam tápszert adni neki, de ilyen esetben kellene, ugye?
Már csak reggel és este szopik és napközben is persze igény szerint. Más innivalót nem nagyon fogad el, így ez a szomjoltó is napközben.
De méregettem egyik-másik evését és nagyon kevés! 80-100 g egy 7 hónaposnak! Kevésnek tartom.
Lenne több, de már szórakozik, piszkál, leskelődik minden felé.
Pótolnom kellene ugye?
Persze amíg csak tudom, vagyis amíg csak elfogadja, addig szoptatom. De nem túl erős baba (7300 g) így ráférne több is.
Az én 7 hónaposom is ennyit eszik, nem kell mindenkinek 2 dl-t enni alkalmanként. HA megvan naponta a 500ml tejalapú, akkor semmi gond.
Én a helyedben nem pótolnék tápszerrel. Adj akkor neki tejpépet, ha kevesled amit eszik, de ha pótolsz tápszerrel, még ennyi tejed se lesz, és valószínűleg a tápszerből sem kér majd többet.
Köszönöm.
Megpróbálom még gyakrabban mellre tenni.
Nekünk ezt tanácsolta a gyerekorvos, mert nem akarja a hozzátáplálást: délelőtt eszik pár kanállal és ennyi, csak a cici. Éjszaka többször kelt, ezért (fél 6 körül szopizik és fürcsi után fél 9 körül) 7 körül kap 100-120 ml Sinemil pépet olyan sűrűn, hogy cumisüvegből kijöjjön. Igény szerint szoptatott baba, ezért csak a Tommee Tippee-s üveget fogadja el, azóta 2-3alkalommal kel éjjel, jön a fog is.....
Szóval, ha 6 hónapos korára megduplázta a súlyát, nem veszít vagy stagnál, minimálisan is de hízik, akkor nem kell foglalkozni vele, minden gyereknek más a tempója! Erőltetni nem szabad az evést, az sokszor károsabb.
Köszönöm neked is.
A Tommee T cumit fogadta el ez az enyém is.
A súlya nagyon lassan emelkedik, de tényleg nagyon lassan.
Csak annyi a gond, hogy lassan hízik? Ez önmagában még kevés a tápszerhez, legalábbis ennyi infóból és ennyi idősen.
Ne aggódj, szerintem nincs itt probléma. Ha a babád eddig se volt egy "kislabda", akkor ő ilyen típus valószínűleg, és ennyi. Én nem piszkálnék bele az anyatejes bélflórájába se táppal, se tejpéppel (ami szintén tápszer!), hanem szoptatnám tovább, ahogy ő jelzi. Önbizalom! ;)
Rosszkedvű? Látványosan éhes? Akkor igen. De csak súly miatt nem érdemes tápszerrel kiegészíteni.
A gyerekorvossal mindenképp érdemes megbeszélni a kérdést, hiszen lehet, hogy csak egy kis önbizalomnövelés kell, azt meg tápszer nélkül ő is megadhatja.
Nem rosszkedvű, nem éhes, szépen eszik mindent 180-200 g közötti mennyiségeket.
Nem idegenkedek annyira a tápszertől. Az első gyerekem tápszeres volt, alig tudtam szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!