Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopis tanacsot tudnatok adni?

Szopis tanacsot tudnatok adni?

Figyelt kérdés
Babam epp 2 hetes. Jobb mellem egy hete nagyon begyulladt, most mar gyogyul, de apadni kezdett, annak ellenere, h nem melloztem, ugyanugy raraktam a cicit. At is kellett ternem a 2 mellbol szoptatasra, mert a jobb onmagaban nem eleg egy etkezesre. A szopit mindig ezzel a mellel kezdem, h az aktiv szivassal serkentsem a termelest, de fel ora alatt is csak 10-30g-ot eszik belole. Akkor atteszem a balra, h valamibol egyen is, de addigra mar azert faradt, osszesen atlag 60g-ot eszik egy etkezesre a ket mellbol, minimum egy ora alatt. Ekkor leteszem, mert a cicin vegul teljesen bekomal, hiaba is van meg tej. Nekiallok fejni, 10-20g-ot tudok meg lefejni a ket cicibol osszesen alkalmankent. Jol csinalom? Hogyan serkenthetnem jobban a termelest, kulonosen a jobb mellembem, illetve mindkettoben? Amit lefejtem nem akarom lefagyasztani, hanem odaadnam a babamnak, mert a 6x60g nem valami sok. Etkezes elejen adjam, vagy kozepen, vagy mikor? Az etkezes vegen nem tudom adni, mert bealszik. Az etkezesek szamat nem tudom novelni, igy is mindig en keltem a babat az etkezeshez. Minden tanacsot elore is koszonok!
2013. nov. 8. 16:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha éhes lenne, nem aludna be. Ne keltsd fel enni, hagyd hogy magától ébredjen. Igyál tejserkentő teát, pihenj és fejj akkor is, ha csak pár ml jön le. Azt nem kell neki odaadni, hűtőbe tedd be vagy a fagyasztóba. Ne a lefejt tejjel akard tukmálni, hanem a frissel. Az majd jó lesz akkor, ha nem lesz már tejed. Addig nem kell cumizavarossá tenni.
2013. nov. 8. 16:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Jobb lenne elsőkörben elhajítanod a mérleget, és a csak a babádra figyelni.

A szopit jól csinálod. Ha a babád sárga akkor noszogatni kell, ha bealszik akkor ébresztgetni is kell, ha úgy érzed keveset evett akkor 2 óránként. Ezt úgy tudod megállapitani ha a levett pelusokban van pisi akkor elegendő amit szopik. Minden baba egyedi. Mivel a tiéd még kicsike, így törekedni kell hogy gyakrabban egyen és egyáltalán nem baj ha egy alkalommal keveset szopik, neki így sokkal könnyebb és az emésztésének is jobb. Nem kell örökké mérni. Nézd a pelust. Később pedig a babát. Ha elégedett akkor szopi után elalszik. Elég a súlyának gyarapodását heti 1x megmérni.

Én szívből ajánlom neked Schneiderné Diószegi Eszter szoptatási tanácsadót, nekem kimondhatatlanul sokat segített, mikor már úgy éreztem nincs remény.

Itt megtalálod: [link]

2013. nov. 8. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!