Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS, babám 4 napos, most...

SOS, babám 4 napos, most jöttünk haza a kórházból és teljesen kivagyok. Többi lent?

Figyelt kérdés
Megszoptatom, letenném de nyomja az öklét és nem alszik el, sír. Megszoptatom még 1x, majd még 1x és még 1x és még 1x. Napi minimum 15 alkalommal szoptatom kb éjjel nappal, nem bírom, mert nem hagy aludni 1 napos kora óta. Tejem már beindult, van mit ennie. Mit csináljak?? Miért csinálja ezt?? Segítsetek kérlek!!
2013. nov. 4. 18:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

Én is arra gyanakodnék, hogy lehet fáj a hasa. Egy alkalommal mennyi ideig szoptatod (mennyi ideig eszik abból ténylegesen)? Mert a leírás alapján keveset eszik egyszerre viszont ebből kifolyólag gyakrabban éhes megint, lehet ez terheli meg a pociját.

Az igaz, hogy még nagyon pici, így még idő kell, hogy napirendje beálljon, esetleg próbáld meg kitapasztalni, ha pl.: nem adsz neki rögtön megint enni, csak simogatod, masszírozod, magadra teszed megnyugszik-e, hogy reagál.

2013. nov. 4. 18:50
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Egy alkalom kb fél óra. Ezután büfi, lóg keze-lába annyira ellazult, óvatosan leteszem az ágyába, és megint elkezdi dörgölni a kezét a szájába, meg sír, és kezdem az egészet elölről.

Eddig nem tűnik hasfájósnak, de nem tudom mit hoz a jövő..

2013. nov. 4. 19:17
 13/20 anonim ***** válasza:
67%
Ez természetes. Eddig bent volt, most így kerül a lehető legközelebb a megszokott állapothoz. Hamar elmegy ez az idő, nemsokára visszasírod. Most még mindent megold a cici, pár hét múlva, mikor nem fogadja el, törheted a fejed, hogy mi baja lehet. :)
2013. nov. 4. 19:21
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Mi is így voltunk, és két hét küzdelem után feladtam, elmentünk orvoshoz. Ő is azt mondta, hogy vannak ilyen babák, de a biztonság kedvéért elküldte a kisfiam vizeletvizsgálatra. Hála istennek, mert kiderült, hogy egy olyan baktériumot szedett össze, ami szinte minden antibiotikumra rezisztens, holnap megyünk kórházba, mert intravénásan kell antibiotikumot adni neki. Azt mondta a doktornő, hogy valószínűleg ettől aluszékony és ezért nem eszik rendesen. Nem ijesztegetni akarlak, de ha nem változik a helyzet egy-két héten belül, én a helyedben elvinném orvoshoz. Inkább legyen feleslegesen megvizsgálva. Ráadásul ez nem is jár fájdalommal, itthon kell vizeletet gyűjteni egy zacsiban, amit megvizsgálnak. Én is vonakodtam először orvoshoz menni, mert mindenhol azt olvastam, hogy a kicsi babák egy része ilyen, és az anyai közelség kell, meg megnyugtatja a cici, mindenki nyugtatgatott, de aztán egy megérzés azt súgta, hogy ez nem normális. Hát igazam is lett. Állítólag ez a baci ilyen kicsi korban "csak" ennyi tünetet produkál, de idővel tönkre teszi a veséket.
2013. nov. 4. 22:51
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Amikor elkezdi tomni a kezet a szajaba,adjal cumit neki,mert lehet csak szopo.ingere van
2013. nov. 5. 02:27
 16/20 anonim ***** válasza:

Bocsi utolsó, de ilyen pici babának, aki szopizik szépen, vétek lenne cumit adni...simán cumi-cicizavart okozhat.

Én is azt mondom, mint a többiek, ha kéri, szoptatsd meg nyugodtan. Ha úgy kényelmesebb, akkor bújj össze vele az ágyban, akár így alhatsz is vele együtt, lehet, így nem ébredne meg olyan hamar.

Vagy próbáld a mellkasodon altatni. Ne félj attól, hogy elrontod, most még nagyon szüksége van RÁD.

Aztán biztos vagyok benne, hogy pár hét múlva szépen beáll majd.

Kitartást!

Ja igen, és fontos a nyugalom, mert érzi rajtad, ha feszült vagy!

2013. nov. 5. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Most lehet le leszek pontozva.

Az én kislányom is ezt csinálta amikor haza hoztuk a kórházból kifőztünk egy cumit és odaadtuk neki attól a pillanattól kezdve el volt a cumival és még most is nagyon szereti.

2013. nov. 7. 09:38
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Igazából kicsit már jobb a helyzet, most már ritkábban eszik. Volt itt közben a gyerekorvos is, és azt mondta nagyon erős a szopireflexe a babámnak, és ha úgy látom adjak neki cumit ha kell...

2013. nov. 7. 14:16
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
Én is adtam neki 4 naposan, pedig cumi-ellenes voltam :) De egész nap nem szoptathatunk non-stop. A középsőnél 2 hónapos koráig bírtam, akkor adtam neki. Bárhová mentünk, cicizni akart, sehová sem tudtunk menni. Elég lett, és adtam cumit. Akkor megnyugodott, és szerintem ez a fontos. Most már a kórházban adtam a legkisebbnek, és ő is cumifüggő. Megnyugtatja, és 2 hónapos korától már az éjszakákat is átalussza. 3 gyerek mellett fontos, hogy mi is tudjunk pihenni. Nem hiszem, hogy jobb, ha minden nyekkenésre megszoptatom, mert akkor sosem eszik eleget. Viszont felveszem, ölben ringatom, megnyugtatom, de kell a cumi is. A hasfájásnál üvölt, nem nyugszik meg a cicin, és húzogatja fel a lábacskáit, az teljesen más jellegű sírás.
2013. nov. 9. 23:44
 20/20 anonim ***** válasza:
4 hónapos és 1 hetes a kislányom.Volt 2 borzalmas hetünk.Csak anyatejes,szopizáskor kb. a 4-5. percben elkezdte elrángatni a fejét és üvöltött.Próbálkoztam visszaadni acicit,többször is,de ő csak sírt (3 óránként etettem).Beparáztam,hogy kevés a tejem,így adtam a másik mellem is.4-5 perc és üvöltés.Pánik hegyek,tejszaporítók,homeós nyugtatók( nekem).Ott tartottunk,hogy már szopi előtt a pelenkázón is sírt,persze...mert éhes.Gondoltam én. Ja és a kézrágcsálás szopogatás számomra idegtépő volt.DE AZ ÉJSZAKÁT ÁTALUDTA! ????? Most légy okos Domokos.Ja és zöld volt a kakája (hasfájás?). Gondoltam egy merészet és elkezdtem 4 óránként etetni. 3-4 nap alatt odáig jutottunk,hogy 15-20 perces nyugodt szopink van és az éjszakát ugyanúgy átalussza.A kaka pedig szép sárga.Egy hét alatt 170gr-ot gyarapodott. Szóval az igény szerinti szoptatás azt jelentette hogy ritkábban igényelte.Túl volt etetve. :) Ilyen is van.Nem gondoltam volna.Pedig második gyerkőc,nem vagyok a legrutintalanabb. :D
2015. febr. 8. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!