Csak az egyik mellből lehet szoptatni a babámat?
Figyelt kérdés
Kisebesitette a bal mellbimbómat, iszonyatosan fáj belőle a szoptatás. Arra gondoltam, hogy egy ideig csak a jobból szoptatnám, a balból pedig fejném a tejet, hogy nem apadjon el és ne gyulladjon be. Honnan tudhatom, hogy jól lakik csak a jobból? Ha esetleg nem lakna jól vele oda adhatom neki a balból lefejt tejet cumisüvegből? VAgy rászokik a cumizásra és nem fogja elfogadni a mellemet utána? véleményeket szeretnék, ha lehet.2013. okt. 21. 09:41
1/4 anonim válasza:
Kend be anyatejjel a sebes részt és hagyd szabadon amikor tudod. Én sebes mellel is szoptattam, az elején fájt hogy majd bepisiltem de 3-4 nap múlva elmúlt. Azért nem ajánlom hogy hanyagold a sebes mellet mert a tejtermelés lecsökken hogy utána megint befog sebesedni...
2/4 anonim válasza:
Erre nehéz tanácsot adni.
Én a következőt tenném:
-átmenetileg mindig a jobb mellből kezdeném a szoptatást, ha elég neki a balt lefejem,
-a lefejt tejet nem adnám oda cumisüvegből, mert elveheti a szopási kedvét
-a bal mellbimbómat kezelném, és ha néha rátenném a babát, mikor már a jobból szopott, ekkor már nem olyan éhes, nem olyan mohó, kíméletesebb lesz a bal mellhez
-fokozatosan állítanám vissza a bal mellemet a szoptatásra.
Szoval a jobb mellből kezdeném a szopit, ha éhes marad, a balból is megkínálnám, ha nem, lefejném. Cumisüveget csak végső esetben használnék.
3/4 anonim válasza:
Amikor nekem sebesedett ki ,én is gondoltam erre a módszerre,de azt olvastam, hogy így is kell vele szoptatni, különben nem "edződik meg". Ahogy javasoltàk már, kend be anyatejjel és hagyd szabadon, nekem nagyn bevalt, és én még a motherlove-os bimbóvédővel kentem be, így kb 3nap alatt elmúlt. Amúgy az én babám kapott 2hetesen lefejt tejet cumisüvegből, mert beteg lettem és a doki nem javasolta a szoptatàst. Nem lett cumizavaros, sőt, ha nèha lefejve kapja, alig fogadja el a cumisüveget, előszőr mindig húzza a szàját...
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Próbálom igy is etetni, ha nem megy lefejem. Köszi mégegyszer!
2013. okt. 21. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!