Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek hogy szoptathassak?

Mit tegyek hogy szoptathassak?

Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hetes,császárral született. 5. napon indult meg a tejem,elejétől fogva nehézségek voltak,kivérzett mindkét mellbimbóm,ödémásodott,gyulladt..stb. Mire a kórházból kiértünk (1hét),elapadt a tejem. Szorgos fejéssel és igény szerinti szoptatással sikerült visszahozni,fejésenként 80-120ml tejet. Viszont amíg nem volt,tápszert kapott pótlásként,már a kórházban is..nagy melleim vannak,a baba nehezen "tartja benn",illetve elalszik szopizás közben,akár órákig is szopizik és csak íy tud elaludni is. Most már nics segítségem,a férjemnek dolgoznia kell, a család vidéken él. Nincs időm fejni,mert a babám egész nap cicin akar lenni vagy kézben. Enni-inni-pisilni sincs időm,a tejem megint kevesebb..nem szopik hatékonyan,így tápis pótlást is kap a fejt tej mellett.. Most azt találtam ki hogy napokig csak szoptatok akár egész nap szoptatnám válott mellből,hátha azzal szaporítódik a tej és az ő technikája is fejlődne... Bocsi hogy ilyen terjengős vagyok de kimerült vagyok,nem bírom a komfortcicizést,"etetős-szopizást",altatós szopizást csinálni úgy hogy közben fogy a tejem és semmire nincs idő,van hogy este pisilek először. A férjem segít ahogy tud,de cicije ugyebár nincs.:) mit gondoltok? Köszönöm!!!

2013. okt. 10. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A komfortszopiról lassan le fog szokni majd, amint izgalmasabb lesz a világ, mint a cici. :) Az én fiam is eleinte folyamatosan rajtam lógott, most, ha nem éhes, el sem fogadja a mellemet (kivéve, ha fáradt). Sokkal-sokkal kevesebb a komfortszopás.

És 10 percnél tovább ő sincs nagyon el egyedül, vinni kell magammal, vagy szórakoztatni, felvenni stb., "pedig" már elmúlt 3 hónapos. 10 perc a hintában nekem kifejezetten hosszú időnek tűnik. :)

2013. okt. 11. 20:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Egyébként kifejezetten élvezem a komfortszopizást is,csodás érzés hogy ilyen megnyugtató ez neki,ilyenkor érzem hogy igazán fontos neki a közelsègem és ez jó nagyon! Csak sokan ellenzik..meg az együttalvást is. Pedig nekem az hozta vissza a reményt hogy jól tudja lakatni magát csak cicivel.. Ma este kapott egy adag tápit,mert elfogyott a fejt tejem és a cicimet is hiába rángatta. Evett 70ml pótlást (ma ennyit kapott összesen,bár tény hogy kb óránként szopizott..) és utána kisimultan nézelődött,nevetgélt,most meg álomba szopizta magát. Azt nem tudom miért csak ilyen későn tud elaludni..
2013. okt. 12. 00:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia! Én azt javaslom, hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Ők nagyon jó, barátságos szakemberek! Kimegy hozzád lakásra, megnézi hogyan szopiztok és ellát csomó tanáccsal. És később is, bármikor gondod lesz /elbizonytalanodsz, tudsz kihez fordulni a kérdéseiddel. Én nagyon ajánlom őket!

Én 15 hónapja vidáman szoptatok, hála egy tanácsadónak!

nagyon, szívből ajánlom őket!! (csak egy telefon, és csak nyerhetsz vele!)

[link]

2013. okt. 15. 22:51
 14/17 A kérdező kommentje:

Már pár napja levelezek egy tanácsadóval,nagyon aranyos,megbeszéltük,hogy ha nincs javulás a héten akkor eljön hozzánk. Amúgy alakulgat a dolog,esténként kell csak pótlás,ezt sikerként próbálom elkönyvelni még ha sírva is adom oda neki... Nyilván ha az ember ennyit dolgozik azon hogy szoptathasson,nem szívesen ad pótlást de a lényeg hogy ne legyen éhes.

Köszönöm a tanácsokat!!!

2013. okt. 15. 23:47
 15/17 xStefix ***** válasza:

Ne érezd magad rosszul emiatt, menni fog a szopi, hidd el! Sokan vagyunk itt, akik ennél jóval hosszabb idő után oldottuk csak meg teljesen a gondjainkat, pl. én magam is. De utána még jóó sokáig gondtalanul és örömmel szoptattunk. Szóval ne sírdogálj:), hanem valóban, minden apró kis előrelépésre legyél büszke. Ha pedig van segítséged is, az pláne szuper. :)

Minden hosszú utat ilyen kis lépéseken keresztül teszünk meg. ;)

2013. okt. 16. 14:30
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönök a támogatást és a kedves szabalat! Immár másfél hete kizárólagosan szopizik!!!!:)))))

Most persze cicifüggőbb,mint valaha de ez legyen a legnagyobb bajom.:) nagyon boldog vagyok! Végülis az egy hetes non-stop szopi,napi 3l folyadék és a babára hangolódás hozta meg a sikert.:))

2013. okt. 26. 00:16
 17/17 anonim ***** válasza:
De jó! :)
2013. okt. 27. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!