Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már is érez így? Apad a...

Már is érez így? Apad a tejem, pedig mindent megtettem, hogy szoptathassak. Szomorú vagyok.

Figyelt kérdés
Babám betölti a 4. hónapot és alig van tejem. Majdnem 3 liter vízet iszok naponta,nem diétázok, iszom a szoptatós teát is... Mégsincs tejem elég. Sajnos napi 2x tápszert kell adnom neki. Mivel tudnám újra televarászolni a melleimet tejjel? Homeopátisá bogyokat nem szednék be, azt ne írjátok légyszi. Napi 7-8x szoptatok, de nagyon kevesett eszik szerintem.
2010. márc. 20. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Együttérzek veled, nekem már nincs tejem, pedig még csak 5 és fél hós a kisfiam. :(

Egy ismerősöm mondta, hogy neki a More Milk nevű tabletta vált be. Nem olcsó ugyan, de állítólag nagyon jó. (B)

2010. márc. 20. 23:31
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Én 3 hós koráig tudtam csak szoptatni és a végén egyre elkeseredettebben láttam, hogy napról napra fogy, hiába teszek érte mindent.

Nálunk oka volt: a babám hypotón, nehezen szopott emiatt és amúgy más gondok hatalmas stresszt okoztak nekem.

A More Milk így szintén hatástalan volt az én esetemben.

És ha még többször mellre tennéd és mellette fejnél is amennyit csak tudsz? Én ezzel a módszerrel bírtam húzni még, amíg csak lehetett.

2010. márc. 21. 00:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 3 hónapos volt a fiam, amikor majdnem elapadt a tejem, de én nagyon nagyon elszánt voltam. Amit csináltam: igény szerint szoptattam továbbra is, de amikor a jobb cicivel végzett, akkor áttettem balra, és közben fejtem a jobbat géppel. Akkor medela kézim volt épp. Aztán az éjszakai alvás előtt mindig kifejtem, átmasszíroztam- fejés céljból- mindkét mellem. Ez néha 2 órába is beletelt:S 10 hónapos koráig csináltam is.

Egyébként én azt vettem észre, hogy amikor kezdte átaludni az éjszakát, akkor 2-3 napig nagyon feszült a mellem, kőkemény volt, mire felébredt szopizni. Aztán a 3. nap után szépen már nem volt kemény, lelöttyedt, és nem is volt benne tejci. Utána olvstam mindent, amit találtam témában. Azt ajánlották itten neten, hogy 6 óránál több idő ne teljen el két szopi, vagy fejés között. Így az éjszakai lefekvésemet ehhez igazítottam. Ami még segített az a Gynex csepp. A végén annyi tejem lett, hogy 10 hónaposan ugyan abbahagytam a szoptatást, de a kisfiam 13 hónapig kapott pótlást a mélyhűtőből... persze cseréltem a készletet mindig.

Ha valami nem vili, mert nem jól írtam, szólj, leírom még egyszer, végre valaki érdeklődőnek is leírhatom tapasztalataimat... hátha másnak is bejön. Elég kemény meló volt, de ha valaki szán bele energiát, megtérülhet és lesz eredménye:)

2010. márc. 21. 00:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, kimaradt: van akinek a more milk bejön, nekem nem vált be, pedig két dobozzal is bevettem, semmi eredménye nem volt. De kipróbáltam én is, és nem mindenki egyforma!!!

Nekem Gynex jött be, olcsóbb is és az 3 havi adag! 5 napig szedni 2 nap szünet.

2010. márc. 21. 00:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is mindig bajlósdtam a tejjel. aztán 2-3 napik szinte óránként ráraktam cicire a babámat,és utána beállt, Sőt apukám nagy lelkesen,jött fel egyszer hoozánk,kezébe 1 karton KARAMALZ maláta ital,amit a tescoba vett. nem hittem benne,mert a homeos bogók sem jöttek be, de tényleg hatásős! próbáld ki. Azt hiszem a söröknél kell keresni!
2010. márc. 21. 06:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem is 3 hónapos korában apadt el a tejem. Kiderült, hogy a kislányom tejfehérje allergiás, ezért diétáznom kellett. Ekkor kezdett el apadni.

Előtte én sok 100%-os narancslevet ittam. Erről megoszlanak a vélemények, de nekem bevált. Éjszaka pedig felkeltem fejni kétszer, pedig a babám már átaludta az éjszakát.

2010. márc. 21. 09:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm anyukák a nagyon hasznos válaszokat! Képzeljétek ma megjött a mensim, lehet ez zavart be, most újra telítve érzem a melleimet!!! De fejni fogok, az sose jutott eszembe, nagyon hatásosnak hangzik szopi után fejés! Köszi, köszi!!!
2010. márc. 21. 22:28
 8/9 anonim ***** válasza:

igazán nincs mit:) én végigbújtam anno a netet, neked most nem kell:))

Igen, a narancsléről valóban megoszlanak a vélemények, a karamalz-ot én is ittam, meg bevallom néha 1 dl barna sört is:) arra is azt mondják szabad és jó, mert tejserkentő:) de egyébként az 50% os őszibarackléről állítják, hogy jó tejfokozó. Nemsokára itt a nyár, és élesben lehet enni a barackot:) nem is kell dobozosat inni:)

2010. márc. 21. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Amit kihagytam, emlékeim szerint a menzesznél nekem is kevesebb tejem volt- sajna nekem amilyen hamar csak lehetett megjött. Viszont szerencsére a fiamat nem zavarta, rendesen szopizott, pedig néha a kakijának is menzesz szaga volt:S nagyon brutális volt szembesülni a szaggal:D :)
2010. márc. 21. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!