Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tejem nagyon nagyon sok, és...

A tejem nagyon nagyon sok, és van, hogy a baba fuldoklik annyira ömlik szopizáskor. A kislányom 2 hònapos. Mit tehetnék, hogy a fájdalom enyhüljön, illetve, hogy megtanuljon jòl szopizni az ömlô tej ellenére?

Figyelt kérdés
A mellem àllandòan csomòs, borzasztòan fàj, pòlòt sem tudok rà felvenni, annyira èrzèkeny.Hogyan tudom sgítei azt, hogy beàlljon a tejem a kereslet szerint? Nagyon nehezek így a mindennapok.
2013. okt. 7. 16:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Ezen összefüggésre még nem gondoltam, de valóban elég zsírosan táplálkozom. Szeretem a sült dolgokat. Ez lehet oka a rengeteg tejnek?
2013. nov. 6. 01:46
 12/12 xStefix ***** válasza:

Lehetni lehet, de biztosat nem tudhatunk.

Az okot így hirtelen nem tudom, de úgy tanultam, hogy a túl sok telített zsírsav is okozhat elzáródást. Pl. a szakik megfigyelték, hogy Húsvét után megszaporodik a mellgyulladásos esetek száma... érdekes.

A sült hús-szeretet alapból nem baj, de próbálj inkább olajat, ha lehet, extraszűz olívaolajat használni, amiben sok a telítetlen zsírsav. És húsból is inkább a soványabbakat készítsd. Illetve érdemes lehet ráállítani magad a tengeri halakra ill. édesvíziek közül a busára, ha szereted az ilyesmit, mert ezekben is sok omega-zsírsav van. Hátha az étrended ilyen irányú változtatása legalább kicsit javítana a helyzeten.

Ha gondolod, majd írd meg, hogy alakulnak a dolgok, remélem, jobb lesz! :)

2013. nov. 6. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!