Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor hogyan helyes? Le...

Most akkor hogyan helyes? Le lettem szúrva'

Figyelt kérdés
6 hetes a kisfiam. Csökkent a tej mennyiségem, egy nap 10 szer is mellre tettem, estére igy is csak 20 ml-t tudott szopni. Sokat sír, hasfájós is szerintem. Volt, mikor 130 -at is szopott, utána is nagyon sírt. Azt mondta a védőnő, hogy azért fáj a hasa és sír sokat, mert nem lakik jól, mindig csak keveset eszik, ezért 3 óránként kapjon csak enni. Nem lesz viszont így kevesebb a tej? Így is éppen hogy elég...és fejjek szoi után avval pótoljam este...elbizonytalanodtam
2013. okt. 3. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Annyit tedd mellre amennyit igényli.Így áll be a tejtermelésed.Én az első 3 hónapban szinte folyamatosan szoptattam..Azt se tudom megmondani mennyiszer tettem mellre, mert viszonylag kevésszer de akkor sokáig. :) Csak főzni meg fürödni mentem el..de komolyan.Ja meg wc-re, de ezekben mind bizony volt nyűglődés.

Nem feltétlenül azért sír mert éhes..lehet csak téged akar.Majd beáll magától a 3-4 órás étkezés.Hülyeség most ebbe belenyúlni.

Ha fáj a hasa..ami lehetséges.Akkor pedig szopik előtt, vagy 4-5 óránként adj a cici előtt neki infacolt.Nálunk mind a 2 gyereknél segített ez.

Egyébként lányomat pont az ilyen jó tanácsok miatt nem tudtam szoptatni.3 órás étkezés, fejés..stb.Annyira kiidegelt az egész hogy el is ment a tejem.Eldöntöttem még a szülés előtt a fiamnál hogy most bármi van, a gyerek annyit cicizik amennyit akar.Ez bevált.10 hónapos és még mindig rengeteg a tejem, és ő is nagy cicis.

Ne hallgass senkire, csak magadra!!!

A védőnőt meg tessék meghallgatni, bólogatni aztán kész.

2013. okt. 3. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
46%

Jobban le sem tudnám írni, mint az első válaszoló.

Annyit tanácsolok, ösztönből csináld, ahogyan eddig. Jól csináltál mindent.

2013. okt. 3. 13:26
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Még annyit, hogy "fejjek, azzal pótoljam szopi után"- ekkora baromságot védőnő szájából nem szomorú, hanem felháborító.
2013. okt. 3. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az 1.-nek. Adj neki Infacolt, mi is azzal éltük túl az első 3 hónapot, utána biztos hogy jobb lesz. A baba majd beállítja magának a 3 vagy 4 óránkénti evést, a fiam 7 hónaposan még 3 óránként evett, aztán egyszer csak átállt 4 órára, és éjjel csak 1-szer kért. Én sem hallgatok a védőnőkre, egyszer azt mondta hogy a D-vitamint nem lehet túladagolni, azóta fenntartással kezelem minden mondatát...
2013. okt. 3. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:
előzőleg leírták de nekünk az infacol nem jött be csak az espumisan
2013. okt. 3. 22:19
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Én így csináltam, csak 2 óránként tettem mellre, s mindig csak max 30 percig szopizhatott, utánna lefejtemindd két mellem.

Délig mindig volt elég tejem, de délután nem volt, meg este sem annyi amennyi neki kellett volna, ezért cumisüvegből a délelőtt lefejt tejet kapta délután, meg este!

Reggel egy ciciből evett 100-at, a másikat lefejtem, és azt kapta este, amikor csak 20-30-at tudott a kettőből szopni!

Nem mondd hülyeséget a védőnő!

Egyél sokat, attól lesz több tejed!

2013. okt. 4. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:

6 hetes növekedési ugrás

szoptass annyiszor, s annyi ideig, míg szeretné, akár két-három alkalommal is mellet váltva, hiszen így termelődik a tejecske, nem feltétlen a fejéstől (már ha a baba amúgy szeretne szopni, csak te valamiért nem hagyod cumizni)

2013. okt. 5. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!