Mi a helyes szoptatás titka?
Én szülés óta 2 mellből szoptatok. Meg kell várni, még az első kiürül és utána áttenni a másikra. A következő etetésnél abból kell kezdeni a szoptatást, amelyikkel az előzőnél befejezted! 15 hónapos a Lányom, 6 hónapos koráig csak szopizott. Még most is szopizik, igaz már csak napi 2*. 70B méretű a mellem.
Egyébként itt is ellentmondásos véleményeket fogsz olvasni. Tapasztald ki Te, hogy Nektek melyik válik be a legjobban!
Ahogy az első írta én is úgy csinálom. Bár szerintem ezt a gyerek dönti el. Ha kiürítette az első mellet és még kér akkor nyilván át fogod tenni a másikra. Ha meg elég neki szopásonként egy mell, akkor nyilván nem tudod a másodikat is beletömni.
Csak a gyerekedre kell figyelni, ami másnak jó, nem biztos hogy az válik be neked is.
Amíg nem indul be rendesen a tej, a 2 mellből szoptatást javasolják. Később az egy mellből szoptatást. Ennek az az oka, hogy az anyatej több fázisban ürül. Az eleje hígabb, és kevésbé laktató, aztán jön a zsírosabb tej. Ha valaki egy szoptatáson belül vált mellet, lehet, hogy nem lakik eléggé jól a gyerek, mert kétszer kap a hígabb tejből. Vagy egy óra múlva már megint megéhezik. Persze lehet, hogy amúgy is kéri a cicit 3 órán belül, de nekem azt mondta a védőnő, hogy akkor mindig ugyanazt a cicit adjam neki. Ha megvolt a 3 óra, akkor váltsak.
Ez persze csak akkor igaz, ha van elég tej. Ha nincs, akkor muszáj mind a két mellből szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!