Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a helyes szoptatás titka?

Mi a helyes szoptatás titka?

Figyelt kérdés
Felváltva szoptatni mind két mellből egy szoptatás alatt ,vagy pedig addig szoptatni egy mellből amíg az üres nem lesz majd jöhet a következő?Kicsit kétségeim vannak mivel valakitől ilyen mástól olyan tanácsot kapok.Mit tegyek hogy minél több ideig tudjam aktívan és a legmegfelelőbben szoptatni Kisfiamat?

2012. febr. 18. 08:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Én szülés óta 2 mellből szoptatok. Meg kell várni, még az első kiürül és utána áttenni a másikra. A következő etetésnél abból kell kezdeni a szoptatást, amelyikkel az előzőnél befejezted! 15 hónapos a Lányom, 6 hónapos koráig csak szopizott. Még most is szopizik, igaz már csak napi 2*. 70B méretű a mellem.

Egyébként itt is ellentmondásos véleményeket fogsz olvasni. Tapasztald ki Te, hogy Nektek melyik válik be a legjobban!

2012. febr. 18. 08:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta én is úgy csinálom. Bár szerintem ezt a gyerek dönti el. Ha kiürítette az első mellet és még kér akkor nyilván át fogod tenni a másikra. Ha meg elég neki szopásonként egy mell, akkor nyilván nem tudod a másodikat is beletömni.

Csak a gyerekedre kell figyelni, ami másnak jó, nem biztos hogy az válik be neked is.

2012. febr. 18. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem sok tejem van, így egy alkalommal csak egy mellből szoptatok és még azt sem biztos, hogy kiüríti. Ezt valóban nektek kell kitapasztalni. Ha van egy mellben elég tejed, akkor elég egyszer csak egy ciciből szoptatni. A lényeg az, hogy ne csak a tej elejét egye a baba, hanem a végét is, mert abban van a zsír. Ezt nem tudom hol hallottam, de jó hasonlat. Mi is először levet eszünk, utána a második, laktatóbb fogást. Az anyatej ugyan ilyen. Az eleje szomjat olt, a vége táplál.
2012. febr. 18. 13:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Amíg nem indul be rendesen a tej, a 2 mellből szoptatást javasolják. Később az egy mellből szoptatást. Ennek az az oka, hogy az anyatej több fázisban ürül. Az eleje hígabb, és kevésbé laktató, aztán jön a zsírosabb tej. Ha valaki egy szoptatáson belül vált mellet, lehet, hogy nem lakik eléggé jól a gyerek, mert kétszer kap a hígabb tejből. Vagy egy óra múlva már megint megéhezik. Persze lehet, hogy amúgy is kéri a cicit 3 órán belül, de nekem azt mondta a védőnő, hogy akkor mindig ugyanazt a cicit adjam neki. Ha megvolt a 3 óra, akkor váltsak.

Ez persze csak akkor igaz, ha van elég tej. Ha nincs, akkor muszáj mind a két mellből szoptatni.

2012. febr. 18. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!