Mennyi időnek kell eltelnie két szoptatás között? 4 hetes a kisfiam, és igyekszem betartani, hogy 2-4 óránként tegyem cicire, de van hogy olykor a szoptatást követően fél óra múlva is megetetem (este). Okozhat-e ez nála hasfájást? Helyes-e így is?
Szia!
Nem gond ha nem telik el 2-4 óra két szoptatás között. A hasfájást nem csak ez okozza. Az igény szerinti szoptatás arról szól, hogy akkor rakod cicire amikor a baba kéri. Lehet, hogy csak szomjas és azért kívánkozik cicire, de az is lehet, hogy csak anya közelében akar lenni. Én is igény szerint szoptatom jelenleg 8 hónapos kislányomat és a hasfájás is elmúlt 3 hónapos korára.
üdv. Csilla
Szia. Az én kislányom 8 hetes koráig 2-2,5 óránként kért enni. Éjszaka is 2x kelt fel, aztán 8 hetes korától magától átállt a 3 óránkénti evésre és már átalussza az éjszakát.
Ha igény szerint szoptatsz nem okozhat gondot, mert ő tudja, hogy mikor éhes. A védőnőm azt mondta, hogy nem lehet túletetni. De szopi után fél órával miért eteted meg? Ő kéri? Még pár hét és beáll nálatok is egy rendszer,de még olyan pici.
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Én 3-4 óránként etetem, de ha közben felébred teát iszik, nem tejet. Nekem ez bevállt és már nem is hasfájós. Azt lehet tudni, hogy a súlyához képest mennyit kell kb ennie. Ha ezt megeszi (én mérni szoktam) akkor nem lesz éhes 3 órán belűl. Lehet, h csak a közelségedre vágyik. Igaz nyugtat is a cici, de fájhat a hasa, ha sűrűn ráteszed! (esetleg böfi, puki nyomja a pociját) Kell nekik is egy rendszer. Nekem a Suttogó című könyv nagyon bevállt, könnyen meg lehet állapítani mikor mi a baj. Fontos, h neked is legyen szabadidőd, tudjál pihenni. Én nagyon jól be tudom így osztani az időm. Napközben 4 órát alszik, de volt h többet. Amit nem nagyon szoktam hagyni azért. Úgy is jelzi ha éhes. Éjszaka viszont 6-8 órát átalszik!
7 hetes kisfiú anyukája
Nálunk kéthetes kora óta napirend van, ami tökéletesen igazodik az ő igényeihez. Most fél évesek vagyunk, hat hetes kora óta átalussza az éjszakát, gyakorlatilag néhány hetes kora óta csak akkor sír, ha valami fáj. Napi ! 4 dl tejet tudok plusz lefejni, soha nem voltunk hasfájósak! Kiegyensúlyozott nyugodt baba, szerintem azért is, mert mire sírna az éhségtől, addigra már eszik is vagy jól lakott, és rendesen első-, középső- és hátsó tejet, amitől rendkívül jól alszik, hiszen a hátsó tej a legtáplálóbb, attól bírja 2-4 óráig ki. Gondolj bele, ha Te is csak nassolsz (első tej), hamarabb megéhezel, és nagyobb az esélye a hasfájásnak is, illetve a későbbiekben is édesszájúbb lesz.
Amúgy mi 4 hetesen még 3 óránként ettünk.
Lehet lepontozni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!