Mekkora az esély?
Holnap lesz 3 hetes a kislányom, de eddig nem szopizott. Születése után pár órával bekerült a csecsemőosztályra, mert nem működött sem a szopóreflexe, sem az egész étkezésért felelős izomcsoportjának a koordinációja. Pár napig csövön etették táppal és szépen lassan rászoktatták a cumisüvegre.
Mikor megszületett rögtön azonnal rátettem cicire és amíg mellettem volt, próbálkoztam ezzel, de semmi reakció nem volt a részéről. Az osztályon is segítettek, de ott nem éreztem jól magam a szoptatással, még paraván mögött sem. 10 nap után engedték haza, addig fejtem a tejet, ahogy tudtam, de átlag 50-70 ml-nél több egyszer sem jött le soha.
Mióta itthon van, próbáltam párszor cicire tenni, de csak az volt az eredmény, hogy fél órán keresztül üvöltött, már szinte lila volt a feje. A technikám nem rossz, ezt még egy szoptatási tanácsadó nézte meg. Próbáltam skin-to-skinnel is többször, azaz, hogy én is, ő is meztelenek vagyunk és úgy teszem mellre. De ez sem ért célt.
A cumit viszont azonnal elfogadja és ezerrel eszi ki a kajcsit, ami vagy táp, vagy anyatej.
A gond csak az, hogy a fejést nagyon nehéz összeegyeztetnem a babával. Tudom, hogy rendszeresen kéne és növelve a fejési időt, de mivel a babám nem úgy él, hogy eszik, alszik, ezért az időket képtelenség betartani. Már tiszta stressz vagyok ez miatt, mert tudom, hogy az anyatej lenne neki a legjobb, de sem cicit nem hajlandó elfogadni, se a tejem nem lesz több. 3 hét alatt nem kellett volna már nagyobb mennyiségnek lennie ennél a max 70 milinél? Más anyukák a kórházban volt, hogy már az első héten a koraszulött babájuknak minimum 1 decit fejtek rövidebb idő alatt, mint én. Nekem meg még csak koraszülött sem volt a babám és nem is császárral született.
Van remény, hogy még cicizni fog és/vagy lesz több tejem? Vagy inkább hagyjam az egészet, mert inkább öleljem magamhoz a babát a fejés helyett? Most még van segítségem, de 1-2 hét múlva nem lesz. Attól is félek, hogy segítség nélkül már végképp nem fogok tudni fejni és félek attól is, hogy begyullad a mellem a benne maradt tejtől.
Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Utálom azt is, hogy kapom az ívet arról, hogy hát anytej kéne a gyereknek, mintha nem tudnám, de közben persze foglalkozzak is vele. Kajcsi után jó összebújni, de ha fejni megyek, akkor az elmarad, vagy más öleli magához. Viszont, ha nem azonnal megyek fejni, akkor már esély sincs, mert max 20 percig szunyál, aztán ébren van és igényli a társaságot maga körül. Szóval ezért is nehéz ez a fejés. Próbáltam magam mellé is venni, de sokszor önmagában ez nem elég. Hozzá kell érnem, de az fejés közben nem megy.
Hozzáteszem, egy szuper fejőgépem van, és egyszerre tudom mind a két ciciből szívni a tejet, de így is fél óra alkalmanként és a kettő együtt max 70, de inkább 50-60 ml.
Ezt mások, hogy tudták/tudjak megoldani? Ti mit tennétek a helyemben? Ez így nagyon kínlódás, nem tudom mit tegyek.
Itt a válasz: "Már tiszta stressz vagyok ez miatt"
A babának nyugodt,kiegyensúlyozott anyuka kell, nem egy ideges. Inkább kapjon tápszert, mint hogy Te kínozd magad, mert ő is érzi, hogy stresszelsz. Más gyerek is felnőtt tápszeren, és semmi baja.
(A barátnőmnek egy csepp teje sem volt, én 7 hónapos koráig kizárólag szoptattam, és egyforma egészségesek a gyerekeink.)
Ha kevés a tej,akkor ez van, ne legyél depis ez miatt!
Ugye tudod, hogy ettől nem vagy "szaranya"?
Koszonom szepen a valaszokat meg, hogy nem lettem leteremtve, hogy de muszaj es hasonlok. Szoval a megertest.
Sajnos ugy nez ki semmi sem mukodik, a cicire teves sem, es el fog apadni.
Nagyon rossz erzes amugy, nem gondoltam volna. :(
Koszonom! Megprobalom pozitivan, es nem tul parazva...bar nem egyszeru! :)
Boldog babazast!
3 hónapos a fiam, de csak 50-90 gramm között szopizik, mert ennyi van.
Szépen nő, már 7 kg.
Szóval nekem sincs több tejem, mint 70 mili átlagban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!