Mekkora az esély?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 3 hetes a kislányom, de eddig nem szopizott. Születése után pár órával bekerült a csecsemőosztályra, mert nem működött sem a szopóreflexe, sem az egész étkezésért felelős izomcsoportjának a koordinációja. Pár napig csövön etették táppal és szépen lassan rászoktatták a cumisüvegre.

Mikor megszületett rögtön azonnal rátettem cicire és amíg mellettem volt, próbálkoztam ezzel, de semmi reakció nem volt a részéről. Az osztályon is segítettek, de ott nem éreztem jól magam a szoptatással, még paraván mögött sem. 10 nap után engedték haza, addig fejtem a tejet, ahogy tudtam, de átlag 50-70 ml-nél több egyszer sem jött le soha.

Mióta itthon van, próbáltam párszor cicire tenni, de csak az volt az eredmény, hogy fél órán keresztül üvöltött, már szinte lila volt a feje. A technikám nem rossz, ezt még egy szoptatási tanácsadó nézte meg. Próbáltam skin-to-skinnel is többször, azaz, hogy én is, ő is meztelenek vagyunk és úgy teszem mellre. De ez sem ért célt.

A cumit viszont azonnal elfogadja és ezerrel eszi ki a kajcsit, ami vagy táp, vagy anyatej.

A gond csak az, hogy a fejést nagyon nehéz összeegyeztetnem a babával. Tudom, hogy rendszeresen kéne és növelve a fejési időt, de mivel a babám nem úgy él, hogy eszik, alszik, ezért az időket képtelenség betartani. Már tiszta stressz vagyok ez miatt, mert tudom, hogy az anyatej lenne neki a legjobb, de sem cicit nem hajlandó elfogadni, se a tejem nem lesz több. 3 hét alatt nem kellett volna már nagyobb mennyiségnek lennie ennél a max 70 milinél? Más anyukák a kórházban volt, hogy már az első héten a koraszulött babájuknak minimum 1 decit fejtek rövidebb idő alatt, mint én. Nekem meg még csak koraszülött sem volt a babám és nem is császárral született.

Van remény, hogy még cicizni fog és/vagy lesz több tejem? Vagy inkább hagyjam az egészet, mert inkább öleljem magamhoz a babát a fejés helyett? Most még van segítségem, de 1-2 hét múlva nem lesz. Attól is félek, hogy segítség nélkül már végképp nem fogok tudni fejni és félek attól is, hogy begyullad a mellem a benne maradt tejtől.

Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Utálom azt is, hogy kapom az ívet arról, hogy hát anytej kéne a gyereknek, mintha nem tudnám, de közben persze foglalkozzak is vele. Kajcsi után jó összebújni, de ha fejni megyek, akkor az elmarad, vagy más öleli magához. Viszont, ha nem azonnal megyek fejni, akkor már esély sincs, mert max 20 percig szunyál, aztán ébren van és igényli a társaságot maga körül. Szóval ezért is nehéz ez a fejés. Próbáltam magam mellé is venni, de sokszor önmagában ez nem elég. Hozzá kell érnem, de az fejés közben nem megy.

Hozzáteszem, egy szuper fejőgépem van, és egyszerre tudom mind a két ciciből szívni a tejet, de így is fél óra alkalmanként és a kettő együtt max 70, de inkább 50-60 ml.

Ezt mások, hogy tudták/tudjak megoldani? Ti mit tennétek a helyemben? Ez így nagyon kínlódás, nem tudom mit tegyek.

2013. szept. 6. 18:59
 1/8 Ani25 ***** válasza:
Szia! Szerintem amig birod fejd a cicid mert perse neki az anyatej a legjobb de sok baba nem kap anyatejet es megis felno, tehat az se baj ha tapseres lesz a babad. Ha ugy dontrssz hogy abbahagyod a fejest biztos egy ido utan elapad a tejed vagy az orvos tul felirni tejapasztot! Ne ess ennyire ketsegbe! Elvileg minden fejessel majd mindig tobb teh termelodik de nagyon keveset tudsz fejni tehat kesobb mar annyira se lesz eleg mint most! Vedonod mit mond?
2013. szept. 7. 08:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Itt a válasz: "Már tiszta stressz vagyok ez miatt"

A babának nyugodt,kiegyensúlyozott anyuka kell, nem egy ideges. Inkább kapjon tápszert, mint hogy Te kínozd magad, mert ő is érzi, hogy stresszelsz. Más gyerek is felnőtt tápszeren, és semmi baja.

(A barátnőmnek egy csepp teje sem volt, én 7 hónapos koráig kizárólag szoptattam, és egyforma egészségesek a gyerekeink.)

Ha kevés a tej,akkor ez van, ne legyél depis ez miatt!

Ugye tudod, hogy ettől nem vagy "szaranya"?

2013. szept. 7. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 3 hetes és ő sem kap többet mert csak max. 70 ml-em van, pedig enne többet. És én is síkideg vagyok, szerintem ettől nem nő a mennyiség. De nem tudok nem ideges lenni. Nem tudok tanácsot adni csak azt, hogy a melledre mindenképpen tedd rá a babádat, mert ha csak fejsz, akkor úgy tudom elapad egy idő után, a baba is kell a termelődéshez. Szerintem ha nem szopizik, a jelek elindulnak az agyból. Stressz ügyben nem tudok tanácsot adni mert hasonló cipőben járok.
2013. szept. 7. 20:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat meg, hogy nem lettem leteremtve, hogy de muszaj es hasonlok. Szoval a megertest.

Sajnos ugy nez ki semmi sem mukodik, a cicire teves sem, es el fog apadni.

Nagyon rossz erzes amugy, nem gondoltam volna. :(

2013. szept. 8. 06:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Rosszul fogalmaztam, ha ráteszed a melledre már elindulnak a jelek az agyból. Sokszor a baba sírása is kiváltja hogy beindul a tejleadó reflex, és elkezd csöpögni. Nekem a férjem tegnap azt mondta hogy miért baj ha nem lesz elég tejem, ebből a kevésből megkapja a baba az immunanyagokat, mint ahogyan a tiéd is, és a többit lehet pótolni tápszerrel, nagyon sokan így csinálják, 6 hónaptól pedig már hozzátáplálás :-) . Ez megnyugtatott egy kicsit. És az is, hogy örülnöm kell hogy 6 év után itt a babánk, és nem stresszelni a tej miatt. Szerintem tényleg pozitívabban kell gondolkodnunk, mindent megtenni a több tejért, de ha nem megy, elfogadni és belegondolni hogy mennyivel rosszabb helyzetben lévő babák és anyukák vannak. Nyugi a keresztanyám nekem is mondott olyat hogy a mi családunk nem nagy tejadó, na ez kattog ám a fejemben, mindig vannak kicsit rosszindulatú emberek, valahogy ezen is túl kell lépnünk, neked is, nekem is, oké? :-) Mostantól legyünk pozitívak!!! :-) (3-as hozzászóló)
2013. szept. 8. 14:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Koszonom! Megprobalom pozitivan, es nem tul parazva...bar nem egyszeru! :)

Boldog babazast!

2013. szept. 8. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:

3 hónapos a fiam, de csak 50-90 gramm között szopizik, mert ennyi van.

Szépen nő, már 7 kg.

Szóval nekem sincs több tejem, mint 70 mili átlagban!

2013. szept. 10. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ismét 3-as vagyok, az előttem szóló is bizonyítja amit tegnap olvastam, 1 hónapos korig nő nagyot a csecsemő táplálék igénye, majd 1-6 hónapos kor között az igény 60-110 ml, egyénenként változó. Az anyatej minősége és összetétele lesz más, nem a mennyisége több. Én pl. mindig azt hittem hogy a mennyisége lesz több.
2013. szept. 12. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!