Szerintetek van még esély hogy valahogy növeljem a tejet? Ha igen, hogyan?
Ne időre szoptass, tedd mellre akár óránként és ne adj neki tápszert, vagy ha muszáj, kiskanálból, ne cumisüvegből és csak szopi után. De 1-2 nap tápszer nélküli "éheztetesé" - nem tudom, hogy írjam, szóval pótlás nélküli nap után nem fog éhen halni a baba, hogyha rengeteget (akár egész nap!!) szoptatsz, vissza tudod tornászni a tejed.
Az én lányom 1 hetesen szopott először, 7 hetes korára hagytuk el keserves munka árán a tápszert, de sikerült. Most 14 hónapos, még mindig szopik, pedig a kórházban teletömték, cumizavaros volt, nekem meg befelé forduló bimbóim vannak. Szóval lehetséges, de készülj fel, hogy napokig vagy akár hetekig tényleg szinte egész nap szoptatnod kell.
Tedd mellre minden nyikkra, vagy ha csak látod, hgy tátogatja a száját, eszi az öklét, a sírást sem kell megvárni.
Hogy ne csak az előrejet egye ki, 2-3 óránként elsőre ugyanarra a mellre tedd, utána jöhet a másik, majd vissza megint az elsőre, ha még szopizna, azaz szoptass egy alkalommal 3 mellből. Ne aggódj, a gyomrának semmi baja nem lesz a folyamatos szopitól, nem lesz tőle hasfájós.
Latasd a mellkasodon, a testközelség is tejtermelő hatású, beindítja a prolaktin hormon termelését.
Pihejetek sokat, igyál rendesen, egyél változatosan és tényleg szoptass egész álló nap és próbáld meg pár napig nem pótolni (meg nem méregetni) a kaját. Csak arra figyelj, hogy a napi 5-6 pisis pelus meglegyen, akkor minden rendben lesz!
Másodikkal értek egyet, csak így lehet!
Hajrá, kitartás, sikerülhet, ha szeretnéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!