Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1,5 év után "cicifüggő"...

1,5 év után "cicifüggő" gyereknél van esély arra, hogy "leszoktatás" nélkül magától abba hagyja a cicizést (cicin cumizást)?

Figyelt kérdés
2013. aug. 11. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Én 4 évesen hagytam abba, eléggé függő voltam :D jól teszed ha szép lassan elkezdesz neki sima tejet adni, ezzel idővel áttudod szoktatni arra, hogy nem csak a ciciből jön a tej.
2013. aug. 11. 10:25
 2/10 A kérdező kommentje:

A tejet nagyon szereti (pohárból)

De elalváskor és éjszaka 2-3 alkalommal még csak a cici kell, semmi más :(

2013. aug. 11. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Sajnos én még nem vagyok anyuka így nem tudok turi ftippejet adni, se szerintem lassan szoktatsd le, mindn héten egy alkalommal kevesebb cicizés.:)
2013. aug. 11. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Ha úgy nézzük napi 2 alkalom : déli és esti alvás előtt (mert cicin alszik el - erről is lehet(ne) vitatkozni, hogy miért, de meg van az oka) + éjszaka van, hogy 1x, van, hogy akár 4-5 alkalommal is kéri álmában: "Anyaa! cici! cici!"

Olyankor semmi nem jó neki, csak az. Próbáltam már sok módszert, de semmit nem fogadott el. Nem hagyja, hogy felvegyem és ölben nyugtassam meg vagy altassam vissza, simizéstől sem nyugszik meg, a cumit sohasem fogadta el, cumisüvegről soha hallani sem akart, se szundi kendő sem más kabala...csak a cici...

2013. aug. 11. 12:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Elalváshoz még mindig szopizik a 2 éves lányom, de az éjszakai szopiról már több hónapja leszoktattam. Először csak hangosan mondtam apának, mamáknak, barátnőknek, hogy éjjel már nem nagyon van tejem, figyelve arra, hogy ezt a lányom is hallja. Aztán egy éjjel mikor kérte, neki is mondtam, hogy most nincs tejem, aludjon szépen, majd reggelre megint lesz. Sírt egy kicsit, de aztán visszaaludt. Egyetlen egyszer előfordult, hogy annyira sírt, hogy mondtam, hogy próbáljuk ki, hátha van egy kevés és akkor azon aludt vissza. De következő éjjel, megint elég volt elmondani, hogy most nincs. Egy hét után már nem is ébredt. Próbáld ki, hátha neked is sikerülne így...
2013. aug. 11. 13:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Először is ne akarj vitatkozni azon, hogy éjjel is szopizik a babád és azon alszik el. EZ EGY TELJESEN TERMÉSZETES DOLOG. Az anyamellnek, anyatejnek ez az egyik funkciója. Ha ez nektek így megfelel, akkor vitának helye nincs. Ügyes anyuka vagy, a gyerek igényeit tartod szem előtt.

Persze, hogy van esély a leszokásra. A fiam az éjszakai cicizést 1.5 éves kora után hagyta el, teljesen magától, egyszer csak nem ébredt föl éjjel. Most a kislányom éjfél körül és hajnal 5 körül ébred, szopizik, majd alszik tovább.

2013. aug. 11. 14:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Drasztikus módszerekkel nem szeretném elszakítani magamtól, de félek, hogy egy idő után ha még kevesebb lesz a tejem már nagyon fog fájni...sokszor most is nagyon fáj, ha már nincs tej és mégis szívja.

Próbálom most is mondogatni neki, hogy anyának fáj.Van olyan, hogy 1 hétig el is fogadja, majd 2 hétig hallani sem akar róla és mint aki éhen halna nélküle, olyan keservesen kéri.

2013. aug. 11. 14:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Na mintha csak en volna ki a kerdest:) 17 hos.a lanyom es szopik meg,este azon alszik el,reggel az az elso maszik ram es o teszi sajat maganak a szajaba a mellemet :) napkozbe is elszokta kerni,vagy csak siman rahajtsa a fejet es kozbe a nyelvecskejet szopja :)) de ezt mar elalvas elott nem tudom vele eljatszani,akkor nagyon nagyon nyugos erte,beveszi es szinte kabulatba ejti:) ugyhogy az en.kicsi cicam,igazan cici fuggo :)
2013. aug. 15. 03:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja es meg mindig sok tejem van,ez lemaradt :)
2013. aug. 15. 03:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, egyébként tényleg "kábulatba ejti" őket. Nem is lenne vele bajom, ha nem fájna (főleg mikor egész éjszaka óránként kéri)
2013. aug. 15. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!