Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még esély arra, hogy...

Van még esély arra, hogy legyen elég tejem?

Figyelt kérdés

2 hete szültem, és alig van tejem. Minden etetés előtt ráteszem a babát a cicire, szívja is ügyesen, de nem igazán megy neki semmi belőle. Általában pár perc után elkezd hánykolódni és nyafogni rajta, vagy bealszik.

2 hét elteltével van még esélyem arra hogy valami csoda folytán beindul a tejtermelés, és dőlni fog a cicimből a tej, vagy ha eddig nem indult be, ezután már nem is fog? Ja, és 3-4 órákat alszik a babám a tápszer miatt, így hogyan tegyem sűrűn mellre? Keltsem fel és etessem ha éhes ha nem?

Köszönöm a válaszokat.

2013. aug. 19. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
nekem 1.5 honap volt mire beallt a kereslet-kinalat arany
2013. aug. 19. 19:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja meg annyi, hogy en volt, hogy 2-3 orat cicin volt a lanyom, pedig masodik baba, tehat volt mas dolgom is mint a szoptatas.a nagyobb lanyom is csak 3 eves
2013. aug. 19. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt a lényeg: a tápszer miatt alszik 3-4 órákat! Ha így folytatod, egy idő után semennyi tejed sem lesz (tapasztalat első babámnál). Ha vissza akarod fordítani a folyamatot, akkor ezt tedd: minden etetéskor egyre kevesebb tápszert adj pótlásnak. Naponta etetésenként 10 ml-vel kevesebbet. Mondjuk ha most kb. 50 ml pótlást adsz, holnap adj minden etetésnél 40 ml-t és ne többet, utána tedd vissza cicire. Holnapután 30 ml-t adj és így tovább. Nehéz lesz, mert nehezebben fog elaludni a baba, és rövidebb lesz az alvás, éjszaka is többször kell majd kelni. Viszont 3-4 nap múlva megnő majd a tejmennyiség, és végül nem kell majd a tápszer. (Ha ezt eléred, utána felejtsd el a tápszert!)

Nem érdemes felkelteni a babát, attól nem lesz hamarabb éhes.

Emellett masszírozd át a melledet minden etetés előtt, egy kis meleg vizes borogatás sem árt, segít a babának.

Nekem nagyon sok problémám volt a szoptatással (pedig a második babám szintén ügyesen szopizott), de ezzel a módszerrel végül sikerült kizárólag anyatejes táplálásra áttérnünk. Sok sikert és kitartást!

2013. aug. 20. 01:07
 4/5 anonim ***** válasza:
szia, nekem is ez a bajom csak mi 4 hetesek vagyunk...:( barcsak vhogy vissza tudnam forditani ezt a folyamatot mert mar egyre kevesebb tejem van. Szerintem a tapszer az oka, en is azzal ronthattam el mar az elejen. Elso hettol kezdve potoltam, akkor meg nem nagyon tudtam hogy kell szoptatni
2013. aug. 21. 05:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt a baj az elso babanal.most atveszeltunk egy hanyos hasmeneses gyomorrobtast amikor elapadt szinte a tejem, de es kenytelen voltam adni tapszert, de 2 het alatf visszahoztuk a tejet.igaz 40-60 percenkent szopizott a lanyom, de sikerult.

En gorogszena kapszulet szedek es sokat segit.

Hajra csajok ne adjatok fel!! Menni fog

2013. aug. 21. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!