Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más anyuka hogyan csinálja?

Más anyuka hogyan csinálja?

Figyelt kérdés
Segítsetek! Csak én vagyok ennyire béna? 4 hetes babám mellett küzdök, hogy ne menjen el a tejem. 6 étkezés mellett legalább 4X fejek. Közben van egy 6 éves fiam. Reggeltől estig abból állok, hogy etetek, fejek, eszem, pici házimunka, fiammal játszani és kezdődik minden újra. Császáros vagyok, vannak még fájdalmaim és 6 kg túlsúlyom. Ha a napi félórás séta keretén belül a tescoba bejutok (kiszabadulok), attól boldog vagyok. Elkeveredtem Rubint Réka oldalára....Réka elmesélte, hogy a 3. gyermekét szoptatta!!!, majd reggel oviba vitte a másik kettőt, majd fotózásra ment, tornázott.....ÉLT! Nekem ez miért nem megy? Nekem miért kevés a 24 óra? Miért vagyok álmos, miért nincsen erőm hasizmozni és kimozdulni? Ha nem fejek, elmegy a tejem. De a fejés is halasztódik néha, hiszen van háztartás. Más is el van havazva, vagy csak én? Hogyan van időtök lazítani, szórakozni, dolgozni?

2013. aug. 23. 22:19
 1/10 Kerria ***** válasza:
100%

Szerintem az első és legfontosabb dolog lenne a NYUGALOM!

1. Te nem Réka vagy. Akármennyire is szeretnéd. Lehet ő a példaképed, félre ne érts, nem lebeszélni akarlak. DE először próbálj magad lenni. Próbálj a szervezeted igényeire figyelni.

2. Még csak 1 hónap telt el, így pláne nyugi. Lehet 1 hónap múlva már minden úgy fog menni ahogy szeretnéd!

Szerintem egy császár után még ne is akarj hasizmozni, bár nem tudom milyen életvitelt folytattál előtte.

2013. aug. 23. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
4 hét után még nem is szabad hasizmozni még sima szülés után sme nemhogy császár után. nagy baj lehet belőle. Az első 4 hétben hidd el egy kismama sem szórakozik, nem véletelenül 6 hét a gyermekágyi kor, majd ha vissza ersösdsz neked is több energiád lesz és ha beáll a kerelet kinálat a cicidben az is sokat fog segiteni. Miből gondolod hogy midnen kismama nagyilági életet él 4 héttel a szülés után???? Ez egyáltalán nincs is.
2013. aug. 23. 22:32
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
jaaaaaaaaj! ne Réka legyen a példakép, akinek házvezetőnője és dadája van, meg annyi bevétele, h. sok mindent egyszerűbb megoldani vele! a slepp anyukái mind olyanok, mint te!
2013. aug. 23. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Rékának az anyagiak olyan életet biztosítanak, hogy gyakorlatilag nem sok mindenen kell görcsölnie. Nem irigylem tőle, megdolgozott érte.

Mi, hétköznapi anyukák meg ugyanúgy vagyunk, mint te, rossz a mércéd. 4 hetes vágással a hasadon szerintem még nem igazán kellene hasizmoznod, még a gyerekágy sem telt le! 6 kg túlsúly meg nudli! A 6 évesed szerencsére már önálló, nincs vele annyi gond, mint egy 2-3 évessel pl., ebben szerintem szerencsés vagy. Hol a párod, ő nem segít semmiben?

Én nem a Réka-félékhez mérem magam, lassan 1 éves a lányom, de még mindig úgy vagyok, mint te, úgy érzem, soha semmiben nem fogom utolérni magam, és ez minden alkalommal elkeserít, amikor a sziszifuszi házimunkának nekiállok. Pedig nagyon jól tudom, hogy ez átmeneti állapot, le is tudom majd dolgozni a jelentős (nem 6 kg, sokkal több!!!) túlsúlyomat, tudok majd magammal is foglalkozni, lesz majd idő, amikor ismét nőnek fogok kinézni, csak még várni kell kicsit, neked is azt ajánlom, legyél türelemmel, ne idegeskedj, a pici látja kárát, és elmegy a tejed is.

Nap, mint nap úgy érzek, mint te, de azért muszáj elhinnem, hogy ez nem tart örökké, még ha most nem is úgy tűnik, különben már elástam volna magam a közeli homokozóba. Fel a fejjel, semmi sem tart örökké!

2013. aug. 23. 22:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok... :) nem, nem mérem magam a Rékához ... csak annyira meglepett, hogy hogyan lehet ezt megoldani? Hiszen a büfiztetés - nyűglődés néha 1-1 óra ! Jaaaaaaaaaa dada ! Esküszöm nem jöttem volna rá! :) Nem béna vagyok, hanem naív :)
2013. aug. 24. 05:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem, nincs anyukám, anyósom dolgozik és a párom is. Így amikor hazajön segít, amit tud, de este kímélem, mert minden nap sokat vezet.... A hasizmozást pedig Réka tanácsolat a honlapon 2 hét után!!! Csodálkoztam is, hiszen fáj még!
2013. aug. 24. 05:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Már bocs de nekem a dokim 6hó hasazási tilalmat mondott.a 6kg felesleg nem vészes,legfontosabb h ne stresszeld magad máson.A császártól szerintem nem függ a tejtermelés,volt császárom is,nem tapasztaltam különbséget.2,5évesem van,éjjel ébred szobatisztaság miatt,a fél éves meg szopizni és még külön a fogzás miatt is.Ha nappal zombi vagyok,beiktatok ppár nyugipercet amikor a kicsi alszik,a nagyot meg megkérem h adjon pár percet magamra,iszom a Karamalzot,ha kellett,megcsináltam a horrorfejést esténként egyszer,szaporodott.Ha beáll a rutinotok,mindentegyenesbe jön,nem kell most minden fronton 100%ot nyújtanod.jah és amíg félórákat aludt napközben a kicsi,rendeltük a kaját,ezt a nagynál is így tettem,mert nála én is folyton szoptattam-fejtem.Rékának szerintem bébiszittere van...nyugodj meg,ez a legfontosabb!
2013. aug. 24. 05:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem kell minden elhinni a Rékának sem. Gondolod, hogy ő minden egyedül csinál? nem mind arany ami fénylik, nem tudhatod, hogy mi van otthon náluk.

Minek fejsz? Az csak időpazarlás. Szoptasd inkább többször a babád. Az sokkal egyszerűbb, mint a mellszívóval szórakozni. Máris több időd lesz, arröl nem is beszélve, hogy a baba jobban fenntartja a tejet, mint a mellszívó.

Ne görcsölj rá a dologra, a háztartást apránként. Rendelj ebédet valahonnan.

A túlsúly majd alakul, most ne az legyen az elsődleges.

Ne hasonlítgasd magad senkihez, hiszen 2 egyforma ember nincs.

Ez a káosz majd elmúlik, de ahhoz le kell nyugodnod.

Ne támassz magad felé irreális elvárásokat, hiszen nemrég szültél.

Fel a fejjel, élvezd a babádat, babusgasd, hordozd, és próbálj meg aludni, amikor a gyerekek alszanak.

2013. aug. 24. 08:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem megy ez könnyen senkinek sem!

Nagyon kérlek, hogy ne hidd el amit RR mond. Sajnos nagyon sokszor nem mond az a pár igazat, és erre millió bizonyíték is van. (updateminuszegy.blog.hu)

Rékának nem kell főznie, mosnia, mosogatnia ésatöbbi. Akkor hagyja ott a gyerekeit amikor csak akarja, hisz dada és nagymama bármikor a rendelkezésére áll.

Neki gondolom nem egy mezei orvos csinálta a császárját, a gyerekek a 37. héten lettek kikapva, mind 3 kg alatti volt, és utána azonnal vitték plasztikára! Gondolom van az a pénz amiért olyan fájdalomcsillapítókat és ki tudja miket kap, amiért hamarabb felépül mint egy átlag édesanya!

Most őszintén! Egy pici baba legalább 3 óránként szopik. Egy szoptatás biztos, hogy nem 20 perc. Nálam 1,5 óra volt. Gondolod, hogy hihető, hogy emellett ő fitten, fiatalosan furikázza az egész családot és dolgozik?

Hidd el nagyon jól csinálod!

2013. aug. 24. 09:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, igazatok van.....utálom a médiát! :(
2013. aug. 24. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!