Más anyuka hogyan csinálja?

Szerintem az első és legfontosabb dolog lenne a NYUGALOM!
1. Te nem Réka vagy. Akármennyire is szeretnéd. Lehet ő a példaképed, félre ne érts, nem lebeszélni akarlak. DE először próbálj magad lenni. Próbálj a szervezeted igényeire figyelni.
2. Még csak 1 hónap telt el, így pláne nyugi. Lehet 1 hónap múlva már minden úgy fog menni ahogy szeretnéd!
Szerintem egy császár után még ne is akarj hasizmozni, bár nem tudom milyen életvitelt folytattál előtte.

Rékának az anyagiak olyan életet biztosítanak, hogy gyakorlatilag nem sok mindenen kell görcsölnie. Nem irigylem tőle, megdolgozott érte.
Mi, hétköznapi anyukák meg ugyanúgy vagyunk, mint te, rossz a mércéd. 4 hetes vágással a hasadon szerintem még nem igazán kellene hasizmoznod, még a gyerekágy sem telt le! 6 kg túlsúly meg nudli! A 6 évesed szerencsére már önálló, nincs vele annyi gond, mint egy 2-3 évessel pl., ebben szerintem szerencsés vagy. Hol a párod, ő nem segít semmiben?
Én nem a Réka-félékhez mérem magam, lassan 1 éves a lányom, de még mindig úgy vagyok, mint te, úgy érzem, soha semmiben nem fogom utolérni magam, és ez minden alkalommal elkeserít, amikor a sziszifuszi házimunkának nekiállok. Pedig nagyon jól tudom, hogy ez átmeneti állapot, le is tudom majd dolgozni a jelentős (nem 6 kg, sokkal több!!!) túlsúlyomat, tudok majd magammal is foglalkozni, lesz majd idő, amikor ismét nőnek fogok kinézni, csak még várni kell kicsit, neked is azt ajánlom, legyél türelemmel, ne idegeskedj, a pici látja kárát, és elmegy a tejed is.
Nap, mint nap úgy érzek, mint te, de azért muszáj elhinnem, hogy ez nem tart örökké, még ha most nem is úgy tűnik, különben már elástam volna magam a közeli homokozóba. Fel a fejjel, semmi sem tart örökké!

Figyelj, nem kell minden elhinni a Rékának sem. Gondolod, hogy ő minden egyedül csinál? nem mind arany ami fénylik, nem tudhatod, hogy mi van otthon náluk.
Minek fejsz? Az csak időpazarlás. Szoptasd inkább többször a babád. Az sokkal egyszerűbb, mint a mellszívóval szórakozni. Máris több időd lesz, arröl nem is beszélve, hogy a baba jobban fenntartja a tejet, mint a mellszívó.
Ne görcsölj rá a dologra, a háztartást apránként. Rendelj ebédet valahonnan.
A túlsúly majd alakul, most ne az legyen az elsődleges.
Ne hasonlítgasd magad senkihez, hiszen 2 egyforma ember nincs.
Ez a káosz majd elmúlik, de ahhoz le kell nyugodnod.
Ne támassz magad felé irreális elvárásokat, hiszen nemrég szültél.
Fel a fejjel, élvezd a babádat, babusgasd, hordozd, és próbálj meg aludni, amikor a gyerekek alszanak.

Ne aggódj, nem megy ez könnyen senkinek sem!
Nagyon kérlek, hogy ne hidd el amit RR mond. Sajnos nagyon sokszor nem mond az a pár igazat, és erre millió bizonyíték is van. (updateminuszegy.blog.hu)
Rékának nem kell főznie, mosnia, mosogatnia ésatöbbi. Akkor hagyja ott a gyerekeit amikor csak akarja, hisz dada és nagymama bármikor a rendelkezésére áll.
Neki gondolom nem egy mezei orvos csinálta a császárját, a gyerekek a 37. héten lettek kikapva, mind 3 kg alatti volt, és utána azonnal vitték plasztikára! Gondolom van az a pénz amiért olyan fájdalomcsillapítókat és ki tudja miket kap, amiért hamarabb felépül mint egy átlag édesanya!
Most őszintén! Egy pici baba legalább 3 óránként szopik. Egy szoptatás biztos, hogy nem 20 perc. Nálam 1,5 óra volt. Gondolod, hogy hihető, hogy emellett ő fitten, fiatalosan furikázza az egész családot és dolgozik?
Hidd el nagyon jól csinálod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!