Ha valaki "ért" hozzá: szoptatás alatt mi a "legjobb" amit az anyuka ehet?
Régóta hallottam, hogy szoptatás alatt jobb ha az anyuka kerül sok zöldséget mert puffadást, hasfájást okoz a babának. Aztán hallottam ezt gyümölcsökről is, igaz több helyen olvastam olyat, ahol ezt cáfolták.
Most meg pár napja egy itteni kérdésben merült fel, hogy állítólag a csirkehús sem jó, mert az is valami problémát okoz a babánál.
Kérdem én akkor mit ehet egy szoptatós anyuka, aki mondjuk egészségesen is akar étkezni? Mi pl nem nagyon eszünk disznóhúst, marhahúst is ritkán inkább csak csirkét. Még nem szoptatok, de bármikor megszülhetek és érdekelne :)
Szerintem ez elégy egyéni, mama-és babagyomor-függő.
Én pl. olyan ételeket ettem, amikre jól esett sokat inni.
Pl. slambuc, grízes tészta, főzelék fasírttal stb.
Sok gyengére főzött húslevest ettem, sok almát, barackot, amik kevéssé allergének.
Amire odafigyeltem: "k" betűs ételek, paradicsom, csokoládé, tej.
rántott leves
tészták
főzelékek
husik
laktoherb tea
Mindennemű folyadék bőséges fogyasztása segít, hogy legyen tejed.
Vannak országok, Kína, Mexikó, ahol csípősen esznek az emberek, meg puffasztósat is, mégsem arányos a hasfájós babák számával.
Én a körtével, szőlővel, karalábéval óvatosabban bántam.
De minél változatosabban eszel, a tej íze is úgy változik a babának :)
Azt mondják azt kívánod, ami jó a babának is.
És igen természetesen babafüggő is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!