Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha valaki "ért" hozzá: szoptat...

Ha valaki "ért" hozzá: szoptatás alatt mi a "legjobb" amit az anyuka ehet?

Figyelt kérdés

Régóta hallottam, hogy szoptatás alatt jobb ha az anyuka kerül sok zöldséget mert puffadást, hasfájást okoz a babának. Aztán hallottam ezt gyümölcsökről is, igaz több helyen olvastam olyat, ahol ezt cáfolták.

Most meg pár napja egy itteni kérdésben merült fel, hogy állítólag a csirkehús sem jó, mert az is valami problémát okoz a babánál.

Kérdem én akkor mit ehet egy szoptatós anyuka, aki mondjuk egészségesen is akar étkezni? Mi pl nem nagyon eszünk disznóhúst, marhahúst is ritkán inkább csak csirkét. Még nem szoptatok, de bármikor megszülhetek és érdekelne :)

2013. júl. 5. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez elégy egyéni, mama-és babagyomor-függő.

Én pl. olyan ételeket ettem, amikre jól esett sokat inni.

Pl. slambuc, grízes tészta, főzelék fasírttal stb.

Sok gyengére főzött húslevest ettem, sok almát, barackot, amik kevéssé allergének.

Amire odafigyeltem: "k" betűs ételek, paradicsom, csokoládé, tej.

2013. júl. 5. 10:53
 2/6 A kérdező kommentje:
És ilyenkor a férjetek mit eszik? Mert pl az én férjem nem szokott enni darás tésztát, de bevallom én sem, gyerekkorom óta nem ettem. Akkor ilyenkor kétfélét főztök? Slambucot nem ismertem eddig. viszont a főzelékeket szeretjük, jupí :)
2013. júl. 5. 11:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
5 éves fiamat 1,5 évig szoptattam, most 5 hónapos ikreimet is szoptatom. Hogy őszinte legyek én semmire nem "figyeltem" oda. Szerintem ez erősen baba függő. Vannak babák, akiknek így is úgy is fáj a hasuk, nekem soha semmi nem okozott gondot a babáknál. De, mégis, talán a mák és a fokhagyma , de ebben sem vagyok biztos, lehet aznap csak rossz napjuk volt! Figyelgesd mire lehet érzékeny a Te babád pocakja.
2013. júl. 5. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A tejhez sok szénhidrát kell, úgy tudom. Az egészséges táplálkozásnak nem pont most van itt az ideje. Jó még az alkoholmentes sör, a malátatartalma miatt.
2013. júl. 7. 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

rántott leves

tészták

főzelékek

husik

laktoherb tea

2013. júl. 7. 11:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindennemű folyadék bőséges fogyasztása segít, hogy legyen tejed.

Vannak országok, Kína, Mexikó, ahol csípősen esznek az emberek, meg puffasztósat is, mégsem arányos a hasfájós babák számával.

Én a körtével, szőlővel, karalábéval óvatosabban bántam.

De minél változatosabban eszel, a tej íze is úgy változik a babának :)

Azt mondják azt kívánod, ami jó a babának is.

És igen természetesen babafüggő is!

2013. júl. 8. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!