Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg ennyire kevés az...

Tényleg ennyire kevés az olyan anyuka aki csak szoptat?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több olyan anyukával találkozok, aki nem szoptat már, és számukra olyan furcsának tűnik, hogy az én 4 hónaposom csak anyatejen él. Meglepődtem azon, hogy ennyire kevesen vagyunk, akik szoptatunk.Vagy csak a környzetemben vagyunk ilyen kevesen?
2013. júl. 30. 09:45
 1/10 anonim ***** válasza:
az enyém csak anyatejes 5 his néha néha egy egy gyümi cicizés után és szertetbém ha igy is maradna még pár honapig
2013. júl. 30. 09:55
 2/10 anonim ***** válasza:

első vagyok

tegnap voltunk strandolni körülöttem 4 anya szoptatott és hasonkoru babájuk volt

2013. júl. 30. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak arról van szó, hogy nem reprezentatív a mintád. Nagyon sokan szoptatnak, persze van, aki tápszerez. Amúgy mindenkinek a saját dolga, hogy melyiket részesíti előnyben. Én szoptattam.
2013. júl. 30. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amit írsz, mert most kifejezetten "divat" a 6 hónapos korig tartó kizárólagos és igény szerinti szoptatás. Mivel nekem is kisbabám van elég sok anyukával találkozom mostanában és majdnem mindenki kizárólag szoptatja a babáját.
2013. júl. 30. 10:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Azok az anyukák valószínűleg azért nem szoptatnak mert nincs elég tejük vagy esetleg más egészségügyi probléma áll fent.
2013. júl. 30. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 6,5 hós.

6 hónapig csak és kizárólag anyatejet kapott.Már most kóstoltatok,de még mindig sokat szopizik.

Én 4 barátnőmmel is egyszerre szültem, 1-2 hónap eltéréssel,de csak nekem van tejem.Ők tápszereznek.

Nagyon szeretnének szoptatni,de nincs tejük.Ez van.

2013. júl. 30. 11:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Én nem török senki felett pálcát, csak mivel én is hallom sok helyről hogy mindenki szoptat, ez meglepett, hogy körülöttem meg ennyi a tápszeres baba.
2013. júl. 30. 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez véletlen. Elég sokan szoptatnak legalább 6 hónapos korig.
2013. júl. 30. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 3 hete szültem császárral, a babám 4,20re született, a kórházban már adtak neki tápszert mert lassan indult be a tejem, és kevés volt neki, most a 3. hétre eljutottam oda hogy naponta már csak 1x maximum 2X de volt hogy 1x sem kellett neki tápot adnom, egyre több a tejem, sokat fejem hogy minél több legyen, éjjelente csak 4óránként eszik akkor nincs is gond, de nappal sokszor óránként kétóránként és akkor volt hogy ordított két cici után a tápszerért, boldog leszek ha már teljesen el tudjuk hagyni és remélem sokáig lesz tejecském...
2013. júl. 30. 21:52
 10/10 xStefix ***** válasza:

Akikkel én együtt szültem a kisfiam (4 anyuka), mindenki hamarabb kezdte a hozzátáplálást, mint 6 hónap. Volt köztük részben tápszeres is, de úgy olvastam, hogy 1 kivétellel mindenki elérte az 1 éves kort a szopival. Nem tudom, jelenleg ki szoptat még, mert amikor utoljára beszéltünk, mindenhol a vége felé járt a dolog.

Én a lányomat 3-6,5 hónapos kora között szoptattam kizárólag, a fiamat már 1 hetes korától 6 hónapos koráig.

Egyébként én is azt tapasztalom, hogy viszonylag kevesen vagyunk, akik kivárjuk a fél évet. De azt is látom, hogy azért egyre többen. ;)

De mondjuk elég nagy a szórás: van, aki csak szoptat, más itatja is a babát mellette, más tápszerrel is pótol és van, aki korán kezdi a hozzátáplálást. Szóval nemcsak 2 csoport van.

Illetve azért is nehéz ezt megítélni, mert vannak, akik azt hiszik, hogy igény szerint szoptatnak, de "csak" igény szerint etetik a babát anyatejjel és mellette itatják is. Vagyis a kizárólagosság kimarad.

(Az igény szerinti ÉS kizárólagos szoptatás jelenti azt, amit te is csinálsz. De a kettő nem ugyanaz és nem is mindig jár együtt.)

2013. aug. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!