Tényleg ennyire kevés az olyan anyuka aki csak szoptat?

első vagyok
tegnap voltunk strandolni körülöttem 4 anya szoptatott és hasonkoru babájuk volt

Az én kislányom 6,5 hós.
6 hónapig csak és kizárólag anyatejet kapott.Már most kóstoltatok,de még mindig sokat szopizik.
Én 4 barátnőmmel is egyszerre szültem, 1-2 hónap eltéréssel,de csak nekem van tejem.Ők tápszereznek.
Nagyon szeretnének szoptatni,de nincs tejük.Ez van.

Akikkel én együtt szültem a kisfiam (4 anyuka), mindenki hamarabb kezdte a hozzátáplálást, mint 6 hónap. Volt köztük részben tápszeres is, de úgy olvastam, hogy 1 kivétellel mindenki elérte az 1 éves kort a szopival. Nem tudom, jelenleg ki szoptat még, mert amikor utoljára beszéltünk, mindenhol a vége felé járt a dolog.
Én a lányomat 3-6,5 hónapos kora között szoptattam kizárólag, a fiamat már 1 hetes korától 6 hónapos koráig.
Egyébként én is azt tapasztalom, hogy viszonylag kevesen vagyunk, akik kivárjuk a fél évet. De azt is látom, hogy azért egyre többen. ;)
De mondjuk elég nagy a szórás: van, aki csak szoptat, más itatja is a babát mellette, más tápszerrel is pótol és van, aki korán kezdi a hozzátáplálást. Szóval nemcsak 2 csoport van.
Illetve azért is nehéz ezt megítélni, mert vannak, akik azt hiszik, hogy igény szerint szoptatnak, de "csak" igény szerint etetik a babát anyatejjel és mellette itatják is. Vagyis a kizárólagosság kimarad.
(Az igény szerinti ÉS kizárólagos szoptatás jelenti azt, amit te is csinálsz. De a kettő nem ugyanaz és nem is mindig jár együtt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!